A Mecool KM2 Plus egy TV Box, amely Netflix licenccel és Google által tanúsított Android TV 11 operációs rendszerrel rendelkezik. A 4K tartalmak streamelése mellett a HDR10, a HDR10+, a HLG HDR feldolgozást, a Dolby Audio, az AV1 dekódolást, valamint a beépített Chromecast funkciót is magába rejti ez a tenyérnyi médialejátszó.

Ma már a cipőktől a fogkefékig minden okos, de mi történik, ha régi, vacak tévénk van, és nem akarunk újat venni? Az is lehet, hogy van okostévénk, esetleg egy projektor, de az operációs rendszerrel és korlátozott funkcionalitással akadnak gondok, ilyenkor jön a legnagyobb kérdés, hogy vegyünk újat vagy keressünk alternatívát?

Kézenfekvő megoldás lehet egy TV Box, például új tesztalanyunk, a Mecool KM2 Plus. A kínai Mecool cég 2015 óta tevékenykedik a technológia területén, és olyan audiovizuális termékekre specializálódott, mint a TV Box-ok és projektorok. Ha ezt az apróságot a TV-hez, projektorhoz csatlakoztatjuk, máris böngészhetünk az interneten, elérhetjük a YouTube-ot, filmeket nézhetünk külső forrásból vagy a hálózatra csatlakoztatott adattárolóról, sőt még játszhatunk is rajta. A legfontosabb azonban, hogy korlátozások nélkül, akár 4K-ban nézhető az összes videó streaming legyen szó a Netflix, az Amazon Prime Video, az HBO Max, a Disney+, a SkyShowtime, RTL+ vagy az Apple TV tartalmairól. A streaming szolgáltatók mellett a Deezer/Spotify Kodi és Plex is fut a KM2 Plus-on.

A Mecool KM2 Plus fehér kartondobozban érkezett. A doboz magát a KM2 Plus-t mutatja, jelezve fő előnyeit és jellemzőit. A pakkban a TV Box mellett Bluetooth távirányító beépített mikrofonnal és IR adó-vevővel (elemek nélkül), EU csatlakozós hálózati adapter (12V/1A), HDMI kábel, valamint használati utasítás található.

A Mecool KM2 Plus borítása matt műanyagból készült. A tok méretei 98 x 98 x 20 milliméter, amihez 145 grammos tömeg társul. A lekerekített ház felső részén egy fémből készült, kör alakú fedőlap található „MECOOL” logóval.

Az előlapon három LED látható, amelyek a készülék működési módját, a hálózati adapter aktivitását és az infravörös csatornán keresztül a távirányító jelfeldolgozásának aktivitását jelzik.

Ami a portokat illeti, hátul jobbról a táp bemenet, az Ethernet port (100 Mbps), a HDMI port (2.1) és a klasszikus analóg AV port található a hangszórók, fejhallgatók stb. csatlakoztatására. Ha azonban a hangsugárzó támogatja, használjuk az S/PDIF-et (Sony/Philips digitális interfész). Ez egy jobb minőségű audiocsatlakozás, amely gazdagabb hangzást biztosít szobaléptékű távolságokon.

A bal oldalon két USB Type-A port található, az egyik USB 2.0, a másik USB 3.0 periféria, például flash meghajtók és külső lemezek, egerek, billentyűzetek stb. csatlakoztatásához. Van itt még egy microSD bővítőport is, maximum 32 GB-os kártya számára.

A KM2 Plus szíve az s905x4-B Quad-Core A55 négymagos processzor, amelyhez 2 GB RAM-ot és 16 GB tárhelyet társítottak. A képmegjelenítésről ezúttal egy ARM Mail-G31 MP2 GPU gondoskodik, ami maximum 4K 2160p felbontásra képes és van HDR, HDR10+ és HLG támogatás is benne, hogy az arra alkalmas megjelenítőn még szebb legyen a kép. A gyakorlatban a Mecool TV Box kielégítően gyors az Android TV böngészésében, valamint az alkalmazások telepítésében és futtatásában.

A vezeték nélküli csatlakozáshoz a Mecool KM2 Plus 2,4/5 GHz-es WIFI IEEE 802.11 b / g / n / ac kétsávos technológiát tartalmaz. A Bluetooth 5.0 pedig nem a legújabb generáció, de jól működik, ezen az áron elfogadható.

A távirányító tökéletesen illeszkedik a kézbe. A gombok tisztán, halk kattanással működnek. A beépített mikrofon meglehetősen érzékeny, a hangalapú keresés jól funkcionál a Google Assistant gomb megnyomásakor. A menüben történő navigáció D-PAD gyűrűvel történik. Van egy sor menü navigációs gomb, valamint hangerő-, csatorna- és némítógomb. Alatta négy dedikált gomb található a YouTube, a Netflix, az Amazon Prime Video és a Google Play azonnali indítására.

A Mecool KM2 Plus Netflix licenccel és Google által tanúsított Android TV 11 operációs rendszerrel kerül ki a dobozból, igazából ez a platform zökkenőmentes élményt kínál. A hivatalos Google Play Áruházban csak az Android TV-re optimalizált alkalmazásokat, játékokokat találjuk, a menük a távirányítóval történő navigáláshoz vannak optimalizálva. Ha szeretnénk más alkalmazásokat telepíteni az APKPure, vagy egy alternatív alkalmazásbolt, például az Aptoide TV-vel minden megoldható.

Az Android TV rendszer általunk kedvelt jó tulajdonsága az alkalmazások széles és folyamatosan frissülő választéka. Sok streaming box és okostévé/projektor korlátozott alkalmazásválasztékkal rendelkezik. Például az LG/Samsung okostévéi saját operációs rendszert futtatnak, aminek azért vannak buktatói.

A teszt során a Mecool KM2 Plus lazán vitte a 4K-s videókat külső SSD-ről, természetesen a VLC-lejátszó használatával, amely egyébként is jól működik a nagy bitrátájú fájlokkal.

További bónuszként ez az eszköz beépített Chromecasttal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy gyorsan és egyszerűen tükrözhetjük a mobilunk/tabletünk képét a TV-re vagy a projektorra.

Az összes streaming szolgáltatásnál a felbontás korlátozása nélkül nézhetjük a filmeket. A KM2 Plus repertoárjában adott a hivatalos Netflix licensz, illetve a Google Widevine L1, HDCP 2.3 védelemmel, vagyis HDMI-titkosításon keresztül védi a szolgáltatásokat a kalózkodástól. Mi az HBO Max, a SkyShowtime és az Apple TV tartalmaiban merültünk el, csak ezekhez volt előfizetésünk.

Az előre telepített YouTube esetében 2160P minőségben játssza le a videókat 60 képkocka/mp sebességgel és HDR-rel, beleértve az AV1 kódolásúakat is. A lejátszás képkockák átugrása nélkül történik.

A hangminőség is elsőrangú. A KM2 Plus támogatja a Dolby Atmos hangot a kiváló minőségű térhangzás érdekében. Fejlett hangrendszert használatakor a hangnak valódi térérzete lesz. Még a hagyományos TV-hangszórók is legalább gazdag, részletes jelet kapnak.

Összességében a Mecool KM2 Plus eltér az „olcsó kínai dobozok” logikájától, mivel ez egy nagyon tisztességes TV Box kiváló képteljesítménnyel, számos csatlakozási lehetőséggel és rengeteg elérhető alkalmazással. Az összes népszerű TV streaming szolgáltatás a felbontás korlátozása nélkül nézhető. A 4K videók lejátszása külső tárhelyről is probléma mentes. Az Android TV 11 stabil és fluid, az egyik legerősebb TV platform, bármilyen Android TV-vel kompatibilis alkalmazást, játékot futtathatunk.

Egy kis aggodalomra adhat okot a 2 GB RAM memória. Az alap alkalmazásokkal nem tapasztaltunk lassulást, de sok (felesleges) app és főleg játékok (játékot egy TV Box-ra?) telepítése után változhat a helyzet. A 100 Mbps sebességre képes LAN csatlakozó is panasz forrás lehet, de ott a 4X gyorsabb WiFi, szóval ezt akár át is léphetjük.

Ha megbízható Tv Box-ot keresel, amely támogatja a 4K streamelést és rengeteg funkciót kínál, akkor ez egy jó ajánlat.

A Mecool KM2 Plus megvásárlásához most a BG02ef33 kupon használatával csak 69,99 dollárra lesz szükségünk, ami 24 ezer forint.

Vásárláshoz kattints az alábbi hivatkozásra:

Mecool KM2 Plus

A termék kínai raktárból érkezik, a rendelést követően 11-18 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás (1,40 dollár) nem kötelező, de ajánlott!