Annyi a MIX telefon, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Most rendet teszünk!

mix2.jpg 

Amikor a Xiaomi Mi MIX bemutatkozott még nem sejtettük, hogy kifordítja sarkaiból a világot. Bődületes sikere lett a telefonnak, ami nem is csoda, hiszen annyira új, formabontó, de mégis elegáns dizájnt hozott, ami hatással volt a teljes mobilpiacra a belépő szinttől a csúcskategóriáig.

Ennek a hatásnak az eredményét látjuk most, amikor a piacon lassan megszámlálhatatlan mennyiségű MIX nevű telefon tűnik fel. Ezek egy része csak nevében, nagyobb részük a dizájnban is próbálja a nagy elődöt másolni. A siker viszonylagos, attól függően, hogy a csinos külső mögött milyen hardver lakik. Vannak jól eltalált, kiegyensúlyozott darabok, és olyanok is, amikben a nagy kijelző mögött egy belépő szintű telefont találunk.

A napokban megjelent Vernee MIX 2 például a jobbak közé tartozik, a hírek szerint komoly mennyiség talált gazdára ezen a héten, ami nem is csoda. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk ár szerint rendezve a jelenleg elérhető “mixeket”!


 

Samgle MIX 1 – 18 140 Ft

samgle_mix_1.jpg

A sorban a legolcsóbb készüléket látjátok, ami a nevén kívül semmit nem örökölt a nagy elődtől. A belépőszintet erősítő telefonban 5 colos HD kijelző, négymagos 1 GHz-es processzor, 1 GB RAM és 8 GB háttértár található. Ha nem haragszotok – ha igen akkor se- nem szaporítom a szót e telefon kapcsán. Nem mondom, hogy használhatatlan, mert nem az, de a használhatatlanságnak nagyon a határán van, ennyi pénzért ennél jobbat is találunk.

Ha mégis érdekel itt találod: Samgle MIX 1


 

HAFURY MIX – 19 900 Ft

hafury_mix.jpg

Bár ez a mobil is csak a nevét kapta aputól, azért azt mondom, hogy itt kezdődik valahol az a kategória, amit becsülettel telefonnak merek nevezni. Az MTK6580A SoC 1,3 GHz-es négymagos procit rejt, a memória 2 GB a háttértár pedig 16 GB. A kijelző 5 inches, HD felbontású. Elől 5-, hátul 13 megapixeles a kamera. Nem egy nagy durranás, de egy teljesen használható, kiegyensúlyozott hardver, lényegében gombokért! Szóval, ha MIX nevű telefont szeretnél, akkor ennél olcsóbb, mégis használható készüléket nem kapsz!

Itt vannak az információk: HAFURY MIX


 

Vkworld Mix Plus – 29 150 Ft

vkworld_mix_plus.jpg

Lelövöm a poént, bár szép telefon a Vkword készüléke, semmiképp nem venném meg. A külső jól sikerült, de a belső erősen belépőszint a négymagos 1,3 GHz-es processzorral, amin nem sokat javít az sem, hogy 3 GB a memória. A kijelző 5,5 inch és HD felontású, a kamerák 5 és 8 megapixelesek. Szóval semmi extra, ehhez képest kicsit soknak érzem a közel 30 ezer forintos árat, főleg, mert ennyi pénzért akad jobb!

Itt találod a telefont: Vkworld Mix Plus


 

DOOGEE Mix Lite – 29 150 Ft

doogee_mix_lite.jpg

Ez a telefon kiköpött mása az előzőnek. Na jó, nem teljesen, hiszen a proci bár négymagos egy picit magasabb az órajele, 1,45 GHz-en pörög. Hogy a boldogság ne legyen teljes, a memória viszont csak 2 GB, de legalább látjuk, hogy amit ezen spóroltak, azt elköltötték a kamerákra. Az előlapon 8 megapixeles szelfi lövő dolgozik, a hátlapon viszont találunk két 13 megapixeles fotoaparátot. Ez a telefon még nem vehető le a virtuális polcról, jelenleg a bevezető akció zajlik. A kereskedés kezdete október 25.

Ha érdekel itt megnézheted: DOOGEE MIX Lite


 

LEAGOO KIICAA MIX – 29 150 Ft

leagoo_kiicaa_mix.jpg

Valahogy sikerül minden telefon bemutatóba becsempésznem ezt a mobilt. A MIX “család ár-érték bajnoka Ő, hiszen az előzőekben bemutatott telefonokhoz képest dupla mennyiségű processzor magot találunk. Szóval ugyanazon az áron itt nyolcmagos a proci, 1,5 GHz-en pörög. 3 GB a memória,32 GB a háttértár, a kijelző pedig, csodák csodája, ismét csak ugyanazért a pénzért nem HD hanem FullHD. Elnézést érte, de megint le kell írnom, nem értem, hogy tudták ezt a telefont ennyiből kihozni, de le a kalappal!

Itt van Ő: LEAGOO KIICAA MIX


 

Ulefone MIX – 36 400 Ft

ulefone_mix.jpg

Egy picit drágább, de semmivel sem jobb. Na jó, ebben a telefonban 4 GB a memória és 64 GB a háttértár, de a proci már megint csak négymagos, igaz legalább 1,5 GHz-es. Ennél a telefonnál tehát amit megspóroltak a procin azt elköltötték a RAM-ra és a ROM-ra. Nekem ez nem jön be, de ki tudja, biztos lesz olyan, akinek többet fog számítani az 1 GB memória többlet. A kamerákról már nem is írok, nem igazán értem mi szükség volt erre a kombóra a hátlapon, de hát ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzek egy olyan döntést, amit valószínűleg képzet mérnökcsapat hozott.

Itt találjátok a részleteket: Ulefone Mix


 

Vernee Mix 2 – 44 200 Ft

vernee_mix_2.jpg

Barátaim az Úrban, ez a telefon az a telefon, ami érzésben, kivitelben és a hardverben leginkább megközelíti a nagy elődöt. A kijelző kparánya 18:9-es, a felbontás teljes HD, vagyis ebben az esetben 1080 x 2160 pixel. Hátul is üveg van, hogy valamennyire hozzá a Xiaomi MIX kerámia házának érzését. A proci erős, a RAM és a ROM sok, szóval nekem bejön. Rendeltem is egyet, remélem hamar megérkezik és írhatok róla egy szép kis cikket nektek. Addig is, itt elolvashatjátok a bővebb bemutatót: A Vernee MIX 2 megszorongatja a Xiaomit telefonjait?

Ha szeretnétek Ti is egyet, akkor itt találjátok: Vernee MIX 2


 

Xiaomi Mi MIX – 127 400 Ft

xiaomi_mi_mix.jpg

Bizony, ez a telefon az etalon, a zéró pont, az origó, az epicentrum, mindennek a kezdete és az eredője. Kifogytam a szavakból, ennyivel kell beérnetek. Hatalmas, 6,4 inches kijelző 2K, vagyis 2048 x 1080 pixeles felbontással, keretek nélkül. a proci egy Qualcomm Snapdragon 821, 6 GB a memória és 256 GB a háttértár (legalábbis ennél a kiépítésnél). Kerámia hátlap, kerámia gombok, színtiszta elegancia és gyönyörűség az egész. Nem is csodálkozom rajta, hogy másolják, érdemes másolni, van mit!

Itt találtok további képeket: Xiaomi Mi MIX


 

Xiaomi Mi MIX 2 – 145 300 Ft

xiaomi_mi_mix_2.jpg

Előttem az utódom, vagyis itt van már a MIX 2 is, ami kisebb, de talán szebb lett. A kijelző felbontása maradt, de a képátló “csak” 5,99 inch. A proci egy nyolcmagos Snapdragon 835. Kapunk 6 GB memóriát és 64 GB háttértárat, kamerából pedig csak kettő van, elől egy 5- hátul egy 12 megapixeles darab. Magam részéről pont a kamerára leszek a leginkább kíváncsi, mert a leírt adatok alapján nem tűnik nagy durranásnak, de ez persze semmit nem jelent, láttam én már karón varjút. Nem is írok többet, inkább figyelmetekbe ajánlom a telefon bemutatkozásakor írt cikkemet itt: Mi MIX 2, Mi Note 3, Mi Notebook Pro, összefoglaló a Xiaomi új termékeiről

A telefont itt találjátok: Xiaomi Mi MIX 2


Ahogy látható a MIX-ek küzdenek kicsit egymással, de csak a klónok, mert az eredetit megközelíteni sem nagyon tudják. Még a Vernee úgy ahogy, nem is csoda, hogy nagyobb mennyiségnek lett gazdája néhány nap alatt.

Ha valaki tanácsot kérne tőlem, hogy melyiket érdemes megvenni, akkor az olcsóbbak közül a Leagoo KIICAA MIX-et javasolnám, a középkategóriából a Vernee MIX 2-t, a csúcsból pedig természetesen a Xiaomi Mi MIX 2-t. Ujjakat keresztbe tenni, reménykedjünk benne, hogy valamelyik ott vár majd minket a karácsonyfa alatt!