A friss pletykák a mérnöki tesztpéldányokat tesztelő emberektől érkeztek.

p30 2

Az első szembeötlő újítás a Huawei P30 kapcsán a teljesen újratervezett front (előlapi) rész, ezen túlmenően igen fontos paraméter, hogy a sima és a Pro verzió egyaránt OLED kijelzőt fog magáénak tudni. Természetesen a mai kor (és kicsit a jövő) követelményeinek mindenben meg fognak felelni, többek közt ilyen a kijelzőbe épített ujjlenyomat szenzor, így a 3D arcfelismerés miatt szükséges széles „notch” (sziget) száműzésre került, helyette egy sokkal kisebb notch látható középen az optika miatt (a Mate 20-hoz hasonlóan).

p30 1

A Huawei P30 6,1”-os megjelenítővel dolgozik (ugyanakkorával, mint a P20), a P30 Pro viszont még tovább megy méretben, egészen 6,5 hüvelykig. Az olcsóbbik modell lényegében ugyanazt a 3 optikás kamerarendszert fogja megkapni, mint a Mate 20 Pro (Sony IMX600 modul alapokon). A Huawei P30 Pro viszont újféle képalkotási megoldással érkezik, amely úgynevezett periszkóp modullal lesz megtoldva, amivel nagyobb optikai zoom érhető el (az Oppo felépítéséhez hasonló megoldás). A kamera új, 6-szériás Sony szenzorra épül (vélhetően 1/1.8″ 38MP IMX607).

p30 3

Ami a hardver további lényegi részét illeti, Kirin 980 rendszerchip 8 GB RAM társaságában, illetve 12 GB a Pro esetén (tehát nem akarnak lemaradni a Galaxy S10 Plus mögött). Manapság a töltési paraméterek is fontos szerepet kapnak, ennek kapcsán érdekesség, hogy maradnak a 22,5 wattos gyorstöltésnél és nem adoptálják a Mate 20 Pro-ban bemutatott 40 wattos módozatot. Akik fontosnak tartják a 3,5 mm-es jack csatlakozó meglétét, azoknak a P30 kapcsán erről sem kell lemondaniuk, ellenben a Pro nélkülözni fogja ezt a felületet.

A várható vételárakról egyelőre nincs információ.

Forrás: GSMarena