A két cég közös fejlesztése lett a 108 megapixeles érzékelő, amitől mindenki sokat vár.

Samsung Xiaomi 01

A kínai – dél koreai cégek együttműködésének gyümölcse beérett, a közös erővel kifejlesztett ISOCELL Bright HMX képérzékelő lapka felbontása 108 megapixel lett. A két gyártó célja az volt, hogy a mobiltelefonokkal készített fényképek még szebbek és részletgazdagabbak legyenek. Jelenleg a mobiloknál ez az elérhető legnagyobb szenzor, pontosan 1/1.33 hüvelykes mérettel büszkélkedhet, ami a korábbiaknál (1/1.7) megnövelt mérete lévén gyenge fényviszonyok mellett még jobb minőségű (kevésbé zajos) képeket eredményez. Az új érzékelő (természetesen) a Tetracell technológiát alkalmazva a négy szomszédos pixel összevonásával mutatja meg igazi erejét, így az elkészült képek „csupán” 27 megapixelesek lesznek, de azok még szebben adják vissza a valóságról készített képet. A mozgókép rögzítés esetén az új szenzor már 6K (6016 x 3384 pixeles) felbontásban is működhet, ezt 30 fps-sel tudja hozni. Az új fényképezőgépre reményeink szerint nem kell sokat várni, az ősszel esedékes Xiaomi Mi Mix 4 a pletykák szerint már ezzel érkezik majd.

Samsung Xiaomi 02

Egyes hírportálok (de nem mi!) már olyan merész kijelentésekkel harangozzák be az új lapkát, hogy az felveszi a versenyt a profi fényképezőgépekkel. Nos, ezek a kijelentések megmosolyogtatók, aki kicsit is otthon van a fényképezés világában, az pontosan tudja, hogy a megapixel nem minden, sőt. De valamivel el kell adni a terméket, így ez jó húzószó. Azért én még nem válok meg jó darabig a saját gépemtől, azzal szívesebben kattintgatok…


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: