Már több, mint 300 millió aktív MIUI felhasználó van a világon, így sokan várják a frissítést.

 

A MIUI a Xiaomi telefonok nagyobb részén megtalálható operációs rendszer, ami kezelhetőségével, az alap Androidhoz képest kibővült lehetőségeivel és nem utolsó sorban szépségével, alakíthatóságával lopta be magát a felhasználók szívébe. A Xiaomi folyamatosan figyeli a felhasználói ifényeket, amik szerint a legtöbben az éjszakai üzemmódot és új ikonok kellenének. Az új, 11-es verzió várhatóan ezekben előre fog lépni, ugyanakkor a Weibon-n fellelhető információk szerint a felhasználói felület is modernebb lesz, valamint belekerülnek az optimalizációk a legújabb technológiák támogatására.

Már elérhető egy lista is azokról a készülékekről, amik a MIUI 11-es változatát megkapják. Egyelőre nem ismert, hogy a kimaradt típusokkal mi lesz. A Xiaominál eddig jellemző volt a rendkívül hosszú terméktámogatási ciklus, ebből, az amúgy teljesenek nevezett listából pedig kimaradt jó néhány még használatban lévő típus. Elképzelhető, hogy ezek egy második körben kapnak frissítést, de a pakliban sajnos az is benne van, hogy az új rendszert a kimaradt telefonok már nem tudnák a megfelelő felhasználói élmény mellett futtatni.

Íme tehát a jelenleg véglegesnek mondott lista:

A Redmi sorozat modelljei

Redmi 7. megjegyzés, Redmi 6. megjegyzés / Pro, Redmi Note 5 / Pro, Redmi 5. megjegyzés, Redmi 4. megjegyzés, Redmi Megjegyzés 4X, Redmi 6, Redmi 6?, Redmi 6 Pro, Redmi 5, Redmi 5 ?, Redmi 5 Plus , Redmi 4, Redmi 4 ?, Redmi 4?, Redmi 3s, Redmi 3 ?, Redmi S2.

Mi sorozat modelljei

Mi 9, Mi 8, Mi 8 SE, Mi 8 Pro, Mi 8 Explorer Edition, Mi 6, Mi Mix 3, Mi Mix 2s, Mix Mix 2, Mi Mix, Mi Note 3, Mi Note 2, Mi Max 3, Mi Max 2, Mi Max, Mi Play, Mi 6?, Mi 5c, Mi 5?, Mi 5s, Mi 5s Plus.