Február 20-án Kínában lehull a lepel az idei zászlóshajóról.

mi 9 1

 

Jövő hét szerdán mutatják be a nagyközönségnek a Mi 9-et, majd nem sokkal később Barcelonában az MWC-n is megnézhetik az érdeklődők. A telefonról elöljáróban annyit, hogy a készüléket a Mi6 dizájnere tervezte meg – ebből adódik, hogy egy eléggé letisztult, kecses formájú készülékre számíthatunk, véleményem szerint ez a mai napig az egyik legszebb Xiaomi telefon.

A kiszivárgott adatok szerint a csepp alakú notchal megtört 6,4 inches AMOLED (1080 x 2220 pixel, 19:9-es képarány) kijelzővel érkező telefont természetesen a Qualcomm Snapdragon 855 nyolcmagos processzora hajtja meg, minimum 6/128 GB-os memória/tárhely kíséretében. Az ujjlenyomat-olvasó a kijelző alá kerül, így a hátlap egységét csak a kiálló kamera töri meg, és a hátlapi kamera a mai „elvárásoknak megfelelően” hármas elrendezésben érkezik, a Redmi Note 7-ből már megismert 48 megapixeles optika munkáját egy 12 megapixeles plusz szenzor, és egy ToF (time-of-flight) 3D mélységérzékelős szenzor segíti. Ennél a rendszernél sem a maximális felbontáson lesz a legszebb a kép, a megosztott fényképek is „csak” 32 megapixelesek, képarányuk pedig 4:3-as.

mi 9 6

mi 9 7

A szelfikamera 25 megapixeles felbontással – és kismillió beauty effectel – fog dolgozni, ahogy azt megszoktuk a kínai telefonoknál, az anyaországban ez kötelező elemnek számít. A telep méretéről még nem tudni semmi pontosat, állítólag 3500 mAh-s akksit kapunk és támogatni fogja a 32W-os (egyes hírek csupán 27 W-ot említenek) gyorstöltést is. Kíváncsian várjuk az első személyes tapasztalatokat.

mi 9 2

A végére mi más maradhatna, mint az egyik legfontosabb tényező, az ár. Az alap verzió (6+128 GB) állítólag mindössze 2999 jüanba fog kerülni Kínában, ami átszámolva 123 ezer Ft, természetesen az itthonról történő beszerzése többe kerül majd, a hazai árakról pedig jobb nem is beszélni. Persze nálunk ennél nyilván többért lehet majd beszerezni, de így is az egyik (ha nem a) legjobb ár/érték arányú csúcsmobil lehet a piacon 2019-ben.

mi 9 5