A Light és a Xiaomi be partneri megegyezést jelentett be.

Xiaomi Light 01

A kaliforniai székhelyű vállalat nemrég jelentette be, hogy megegyezett a kínai vállalattal, így hamarosan közösen fogják a kamerák fejlesztését végezni. A Xiaomi a múlt évben választotta le a kamera részlegét a cégen belül, és talán ennek is köszönhető, hogy a Mi 9 kamerája mind álló- mind mozgóképek rögzítése esetén az élmezőnyben végzett a DxOMark listájában (csak a Huawei Mate 20 Pro, a P20 Pro és a Samusung Galaxy S10 Plus előzte meg pár ponttal az összetett listában).

Xiaomi Light 02

Remélhetőleg a két vállalat együttműködéséből csak még jobb eredmények születnek majd a jövő készülékeiben. Mivel a Light szenzorokat nem gyárt, így csak a szoftveres algoritmusért, valamint a szenzorjel és a telefon hardverkomponenseinek összehangolásáért felel. Ezért tekinthetjük fontos eseménynek, hogy pár napja a Sony kameraszenzorok részlegével is megállapodást kötöttek – így elképzelhető, hogy a japán cég szenzorait használják majd elsődlegesen a további fejlesztések folyamán. Ez különösen jó hír lehet, mivel a Xiaomi is előszeretettel használja a Sony egységeit – a Mi 9 is a 48 megapixeles IMX586 szenzort használja elsődlegesen, aminek a minőségére senkinek nem lehet panasza.

Xiaomi Light 03

Érdekes lesz még, amikor a független DxOMark teszteli majd a HMD Global szárnyai alatt futó Nokia 9 PureView telefon képességeit. Mint ismert, ez az első telefon, amiben a Light is aktívan kivette szerepét a kamerák terén – ebben a készülékben ugye öt hátlapi egység található – két színszűrős és három monokróm egység összedolgozásával alkották meg a rendszert, vajon milyen eredményt produkál. Véleményem szerint nemsokára választ kapunk a kérdésre, a Xiaomit ismerve pedig hamar megérkeznek az első fecskék, amik még jobb kamerákat hoznak el nekünk.