Meglehetősen okos eszközt kapunk a cégtől, aminek képességei jóval túlmutatnak egy hagyományos csengőén.

Xiaomi Luke Smart Doorbell Cat Eye Support APP Control - Black

Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy kevesen vannak, akiknek nem fáj a foguk egy ilyen csengőre. A Xiaomi Luke Smart Doorbell Cat Eye névrekeresztelt szerkezet arcfelismeréssel is rendelkezik, így a betápálát arcokat felismeri és üzenetet küld a látogató érkezéséről telefonunkra. A kamera nagyfelbontású, rendelkezik éjszakai funkcióval is, így a sötét utcán is felismeri ki áll előtte. Az éjszakai funkció automatikusan aktiválódik, ha a környezet fényei úgy kívánják.

Xiaomi Luke Smart Doorbell Cat Eye Support APP Control - Black

Ha nem vagyunk otthon akkor sincs baj, mert a csengőrészbe mikrofont és hangszórót építettek. Ezek segítségével a Mijia appon keresztül beszélhetünk is az ajtónk előtt álldogáló látogatóval. A csengőbe akkumulátort építettek, ami 8400 mAh kapacitású, ezzel pedig a gyártó szerint nagyjából 2 hónapos üzemidő érhető el. Van persze beltéri egység is az ajtó belső felén, ez egy 7 colos kijelzőt kapott, aminek felbontása 1024 x 600 pixel.

Xiaomi Luke Smart Doorbell Cat Eye Support APP Control - Black

Az extráknak ezzel még nincs vége. Ha látogató érkezik, de nem nyomja meg a gombot, viszont 3 méteren belül áll, akkor beprogramozható, hogy a csengő automatikusan üdvözölje és megkérdezze mit szeretne, ráadásul ezzel egyidőben videó értesítést is küld a Mijia appon keresztül telefonunkra, így láthatjuk a látogatót.. Lopás ellen is védett a kültéri egység, ha valaki le akarja szerelni, akkor riasztást küld. Ahogy látható a Xiaominál mindenre gondoltak, nem igazán tudom, hogy milyen funkcióra lenne még szükségünk egy ajtócsengőtől.

A csengőt a GearBesten már meg is vásárolhatjuk, ára 264 dollár.

Itt találod meg: Xiaomi Luke Smart Doorbell Cat Eye

Vásárlási segédlet: