Az MWC-n mutatta be a ZTE almárkája a formabontó eszközét, amelyről mi is írtunk akkor, és pár nap múlva kereskedelmi forgalomban is megvásárolható lesz.

Nubia Alpha 01

Nem várakoztatta sokáig a gyártó a nagyérdeműt, így hamarosan a bárki képes lehet a csuklóján viselhető mobiltelefonjával kapcsolatot teremteni másokkal – mert akárhogy is néz ki, a Nubia Alpha a cég szerint mobiltelefon, ami az eSIM-es verziót illeti. Ez a típus teljes funkciójú okostelefon,  persze azért nem egy flagship, de a mindennapi használatra ez is alkalmas, köszönhetően a 4”-es, 192 x 960 pixel felbontású OLED kijelzőnek, az 500 mAh-s akkumulátornak, az 5 megapixeles kamerának hála, ráadásul kapunk IP67-es védelmet is. A rendszert a Qualcomm Snapdragon Wear  2100-as chipje működteti, amelyet 1 GB memória és 8 GB belső tárhely egészít ki. A GSM kapcsolat nélküli verzió működéséhez egy plusz telefon már nem árt, viszont mindkét típusnál megtaláljuk az értesítéskezelést, a pulzusmérést és az aktivitáskövetést, GPS modullal és iránytűvel megspékelve.

Nubia Alpha 03

Első körben a Bluetoothos verzió kerül forgalomba, és csak fekete színnel, amiért nagyjából 510 $-t (~146 000 Ft) fognak kérni, az eSIM-es verzió a harmadik negyedévben indul, ennek az ára 624 $ (~180 000 Ft) lesz, az arany színű verzióért pedig 737$-t (~212 000 Ft) kell majd fizetni.

Ezekért az összegekért ugyan már egy komoly hardverrel rendelkező telefont is megkap az ember, de azt nem hordhatod a karodon. Ha egyszer eljön az idő, amikor megjelennek az okosautók, kigombolt ingük láttatni engedni mellkasszőrzetünket, majd az óránkba suttoghatjuk: “K.I.T.T. gyere ide”, mire elénk gördül egy éjfekete 1982-es Pontiac Trans Am. Ez lesz ám a szép jövő.

Amint tudunk pontos árakat és elérhetőségeket, hol is kapható a “mobil”, frissítjük hírünket.