Bevezető

Az utóbbi egy vagy inkább másfél évben tanúi lehettünk, hogy milyen örült ütemben fejlődött a teljesen vezeték nélküli megoldással rendelkező fülhallgatók piaca. Ezt a fejlődés két dolog generálta. Az egyik az Apple Airpods megjelenése, a másik, hogy egyre több telefonról tűnik el a hagyományos fülhallgató csatlakozó.

Az Apple Airpods az iPhone 7 bemutatkozásával egyidőben került a figyelem középpontjába, ám ténylegesen csak 2017-ben került bolti forgalomban. Sok kritikát kapott, sokan gondolták úgy, hogy csak egy újabb felesleges játékszer lesz, de az idő, mint annyi más alkalommal ismét az Apple tervezőit igazolta.

Gocomma i12 TWS Touch Control Wireless Bluetooth 5.0 Headphones with Microphone Charging Case- White

Az Airpods nagy újdonsága az volt, hogy valóban, és teljesen vezeték mentes megoldás lett. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a két fülbe illeszthető egységet nem köti össze kábel, és ami még ennél is furább, a töltéshez sincs szükségünk madzagra. A megoldás egyszerű, a füles kapott egy apró dobozt, amiben hordozni tudtuk, a dobozba akkumulátort építettek, így, amikor a fülhallgató nem volt használatban, akkor a dobozában töltődött. Persze a dobozban lévő akkumulátort fel kell tölteni, de ez a napi, vagy inkább több napi használat során nem macerás, így akár napokig kábelmentesen élhetünk vele.

A másik ok, vagyis a fülhallgató csatlakozó eltűnése az Apple telefonjának köszönhető. Ha Bluetooth-on kommunikál a fülessel a mobil, akkor felesleges rá a jack aljzat, így pedig egyel kevesebb alkatrésznek kell a mobilban helyet találni. Napjainkban már nem csak a csúcskategóriánál, hanem a közép és alsókategóriás telefonoknál is megfigyelhető a trend. Ahhoz, hogy ez így legyen kell persze az is, hogy gyártók USB Type-C csatlakozót telepítsenek a mobilra, mert ehhez még mindig tudunk olyan adaptert csatlakoztatni, amihez a vezetékes fülesek is megfelelők. A tény azonban az, hogy ezek használata egy picit macerás, hiszen még egy apró valamit kell magunkkal hurcolni, hogy a hagyományos fej vagy fülhallgatót csatlakoztatni tudjuk.

QCY T1C Mini Wireless Bluetooth 5.0 Music Earphones- Black

A lényeg tehát az, hogy a Bluetooth, és főleg az Apple Airpods szerű fülesek iránt nagyon megnőtt a kereslet, ami azt eredményezte, hogy a megtévesztésig hasonló klónoktól kezdve a teljesen más, ám ugyanolyan praktikus képességeket kapó vetélytársak árasztották el a piacot. A fülhallgatók tengerében könnyű elveszni, így ebben a cikkben bemutatjuk a szerintük jobb darabokat, igyekezve, hogy olcsóbb és drágább eszközöket is ajánlani tudjunk.


A fülhallgató veszélyes!

Mielőtt tovább lépnénk egy dologról még fontos szólnunk. A fülhallgatók, amiket ajánlunk szinte teljes egészében képesek kizárni a külvilág zajait, így használatuk binaurális módban, vagyis amikor mindkét dugó a fülünkben van erősen balesetveszélyes. Sajnos hétről hétre olvasunk olyan tragikus balesetekről, amikor a zenét hallgató fiatal nem észlelve a veszélyt a vonat, HÉV vagy autó elé lép. Emiatt a cikk végén ajánlunk egy olyan megoldást, ami lehetővé teszi, hogy a zenehallgatás mellett az utca, a környezet zajai is eljussanak fülünkbe, így ez ideálissá teszi az eszköz használatát kerékpárosok, futók, gyalogosok számára is!


Mielőtt tovább lépnénk még egyszer tisztázzuk miről szól ez a cikk. Feljebb már olvashattátok, hogy az Apple Airpods miben hozott újdonságot. Ebben a cikkben nem sima Bluetooth füleseket fogunk bemutatni, hanem olyanokat, amik teljesen vezetékmentesek, vagyis a két fül közé sem kerül kábel és a töltéshez sem lesz szükség madzagra. Ezeknek a fülhallgatóknak nagy előnye a vezetékes és hagyományos Bluetooth megoldásokkal szemben, hogy kényelmesebbek, könnyebbek, így nem csak mindennapi használat, hanem sportolás, például futás közben is kényelmesebbek.

Csapjunk is a húrok közé, lássuk ár szerint emelkedő sorrendben a termékeket!


1. Gocomma K2 TWS mini Bluetooth fülhallgató

Gocomma K2 TWS Wireless Mini Earbuds Stereo Bluetooth 5.0 Earphones- Platinum

Ez a cikk annyiban unalmas lesz, hogy a képességek terén szinte mindegyik megoldás ugyanazt kínálja, természetesen ártól függően egy kicsit jobb vagy egy kicsit rosszabb minőségben.

Bár a Gocomma K2 a legolcsóbb darab a kínálatban, látni fogjátok, hogy a gagyitól igen messze áll. Apró, mindössze 10 grammot nyom, ebbe a tömegbe pedig bele tudták sűríteni az érintésérzékeny vezérlést, a Bluetooth kapcsolatot az akkumulátort, és persze a hangsugárzókat is. Asztali töltő jár mellé, ami manuális kapcsolható, USB-n keresztül kap áramot. Maga a fülhallgató Bluetooth 5.0 technológiával lett ellátva, így nem zabálja feleslegesen az áramot. Ennek köszönhetően hiába apró az akkumulátor mégis 2 órán át beszélhetünk vele folyamatosan, készenléti ideje pedig 100 óra.

A használat kényelmes. Kapunk több méretű fülpárnát, mellé pedig rakhatunk rá akasztót is, amivel a fülcimpára akaszthatjuk. Persze működik simán fülbe dugva is, szóval praktikus megoldás. A vezérlése érintésérzékeny, nincsenek fizikai gombok. Használható monaurális vagy binaurális üzemmódban is, vagyis a két fülbe dugós egységet akár két külön telefonhoz is csatlakoztathatjuk, egyikhez az egyiket, másikat a másikhoz, vagy használhatjuk sztereó HD megoldásként, ha mind a két egység egy telefonhoz csatlakozik.

Előnyök:

  • Olcsó
  • Kényelmes, több méretű fülpárnát kapunk
  • Érintéssel vezérelhető
  • Monaruális és binaurális üzemmódban is használható

Hátrányok:

  • Nincs IPX védelem
  • Töltője asztali, nincs benne akkumulátor
  • Nincs lecsukható fedele

Vásárlás 5451 forintért itt: Gocomma K2 TWS mini Bluetooth fülhallgató


2. Alfawise V09 Mini Bluetooth fülhallgató

Alfawise V09 Mini True Wireless Bluetooth In-ear Earphones- Black

Az Alfawise fülese még mindig az olcsóbbak közé tartozik, talán ennek is köszönhető, hogy csak az egyel régebbi Bluetooth 4.2 került bele. Ennek egy picit nagyobb a késleltetése, mint az ötös verziónak, de ez telefonálás vagy zenehallgatás közben senkit nem fog zavarni.

Az Alfawise V09 a lista első helyezettével szemben viszont teljes értékűen vezeték nélkülinek tekinthető, hiszen nem csak a fülhallgató részben, hanem a dokkolóban is van akkumulátor, így amikor nem használjuk ebben a dobozban töltődik. A beépített 40 mAh kapacitású akkumulátor 3 órányi telefonálást tesz lehetővé, a dokkolóban lévő 500 mAh kapacitású akkumulátorról 5 alkalommal tölthető újra.

Az Alfawise V09 kapott érintésérzékeny vezérlést, válthatunk sztereó és mono mód között, a mikrofon kapott zajcsillapítást, mérsékelten vízálló és kompatibilis a Sirivel is.

Előnyök:

  • A dokkolóban van akkumulátor
  • Teljes értékűen vezetékmentes
  • Mérsékelten vízálló

Hátrányok:

  • Csak Bluetooth 4.2
  • Viszonylag kicsi a vezetékmentes hatótáv

Vásárlás 5451 forintért itt: Alfawise V09 Mini Bluetooth fülhallgató


3. Alfawise A7 TWS mini Bluetooth fülhallgató

Alfawise A7 TWS Wireless Mini Earbuds Bluetooth Stereo Bilateral Earphones with Portable Charging Dock- Black Bluetooth 4.2

Az Alfawise A7 TWS vezeték nélküli füles egy ultra könnyű fülhallgató, amely teljesen vezeték nélküli. Ergonomikus kialakítással és magas minőséggel biztosítja a megfelelő kényelmet és a hosszú élettartamot. A felület puha és könnyen illeszkedik a fülünkhöz

Bár csak Bluetooth 4.2-tőt kapott van egy remek tulajdonsága, mégpedig az, hogy egyszerre két telefonhoz is kapcsolódhatunk vele. Sőt, hiába a régebbi technológia a Bluetooth-jel stabil és erős, így soha nem lesz problémánk azzal, hogy elveszti a kapcsolatot beszélgetés közben vagy megszakad az audio stream zenehallgatás közben.

Alfawise A7 TWS Wireless Mini Earbuds Bluetooth Stereo Bilateral Earphones with Portable Charging Dock- Black Bluetooth 4.2

A legfontosabb, hogy a fülhallgató kiváló minőségű sztereó hangot adnak a basszus erősítésével. A zajszűrő funkcióval a természetes és tiszta hangzással kényeztet minket. Használhatjuk külön is az egyik oldalt, vagy párban, mind a kettőt.

Az Alfawise A7-nek is tölthető a dokkolója. A fülhallgató akkumulátora 50 mAh kapacitású, ez pedig akár 4 órányi telefonálásra is elegendő. Cserébe a dokkolóban csak 300 mAh kapacitású akkumulátor került, ezzel maximum három alkalommal tölthetjük újra a fülhallgatórészt.

Előnyök:

  • Nagy akkumulátor a fülesben
  • Tiszta hangzás
  • Zajszűrős mikrofon

Hátrányok:

  • Lassú töltés
  • Nincs érintésérzékeny vezérlés

A fülhallgatót 5738 forint vehetjük meg itt: Alfawise A7 TWS mini Bluetooth fülhallgató


4. HQB – Q32 TWS mini Bluetooth fülhallgató

HQB - Q32 TWS Binaural Wireless Bluetooth Earphones In-ear Mini Earbuds with Mic Charging Bin - Black

Következő darabunk a listában eddig egyedülálló képességgel is bír, cserébe sajnos van hiányossága is, így azért tökéletesnek mégsem nevezhető.

Az eddigi darabokhoz hasonlóan használható egy és kétfüles módban is. Kapott zajcsillapítást is, a Bluetooth pedig itt már ismét 5.0-ás. A fülhallgató részben viszonylag nagy, 50 mAh kapacitású akkumulátor lakik, de az igazán meglepő nem ez a szerkezetben, hanem az, hogy a dokkolóba egy 1500 mAh kapacitású akksi került. Ezzel sokszor tudjuk a fülhallgatót utántölteni, de ami igazán érdekes benne, hogy külső akkumulátorként is használhatjuk telefonunk töltésére. Az 1500 mAh nyilván nem lesz elég arra, hogy teljesen feltöltsük a mobilt, de végszükség esetén, ha lemerültünk és nincs konnektor a közelben kapunk a dokklótól némi plusz üzemidőt.

A HQB – 32 nagyon jól néz ki, kényelmes viselet, a tömege is alacsony, egy hátrányát tudjuk, sajnos nem kapott érintésérzékeny vezérlést

Előnyök:

  • Jól néz ki
  • Nagy akkumulátor a fülesben
  • Akár külső akkumulátorként is használható a dokkoló
  • Bluetooth 5.0

Hátrányok:

  • Nincs érintésérzékeny vezérlés

A fülhallgatót 6647 forintért vehetjük meg itt: HQB – Q32 TWS mini Bluetooth fülhallgató


5. QCY T1C mini Bluetooth fülhallgató

QCY T1C Mini Wireless Bluetooth 5.0 Music Earphones- Black

A QCY T1C nevű szerkezet már erősen közelít a tökéleteshez. Rendkívül apró, kényelmes és könnyű viselet. Nem csak a füles, de a dokkoló is nagyon elegáns darab. Sajnos arra, hogy a fülhallgatóban mekkora akkumulátor van nem kapunk információt, de azt tudjuk, hogy a dokkolóban 380 mAh kapacitású került, amivel 4 alkalommal tudjuk újra tölteni a fülhallgatót.

A QCY T1C is használható monaurális vagy binaurális üzemmódban is, természetesen előbbi mono, utóbbi sztereó üzemmódot jelent. A kis méret ellenére viszonylag nagy, hat milliméter átmérőjű membrán rezgeti a levegőt benne, a fejlett technológiának köszönhetően pedig alacsony zajjal és 3D sztereó hangzással kényeztet minket.

QCY T1C Mini Wireless Bluetooth 5.0 Music Earphones- Black

Ennek a fülesnek van még egy nagyon fontos kényelmi funkciója is, amivel a lista előtte lévő darabjai nem rendelkeztek. Ez az extra az automatikus kapcsolódás és leállás. Ha betesszük a fülest a dokkolóba automatikusan megszakítja a telefonnal a kapcsolatot, ha kivesszük újra kapcsolódik. Ez kényelmes, mert nem kell azzal foglalkoznunk, hogy lekapcsoljuk a telefonon a Bluetooth, és azért is, mert a dokkolóban lekapcsol és nem fogyasztja feleslegesen az áramot. Ez a szerkezet már ismét kapott érintésérzékeny egyujjas vezérlést, ami alkalmas a hívás fogadására, megszakítására, zene lejátszásának elindítására és leállítására. Külön jó pont az IPX4-es víz elleni védelem.

Előnyök:

  • IPX 4 víz elleni védelem
  • Monaurális vagy binaurális üzemmód
  • Rendkívül elegáns
  • Érintésérzékeny vezérlés
  • Bluetooth 5.0
  • Automatikus le és felkapcsolódás a telefonra

Hátrányok:

  • Viszonylag kicsi akkumulátor
  • A dokkolónak nincs fedele

A fülhallgatót 6886 forintért vehetjük meg itt: QCY T1C mini Bluetooth fülhallgató


6. Gocomma i12 TWS mini fülhallgató

Gocomma i12 TWS Touch Control Wireless Bluetooth 5.0 Headphones with Microphone Charging Case- White

Az egyik legtökéletesebb olcsó Apple Airpods klónt üdvözölhetjük ebben a szerkezetben.

Ne tévesszen meg senkit, hogy teljesen megegyező dizájnnal rengeteg különböző fület találunk a kínai áruházak polcain. Ennek oka, hogy ezek szeretnének külsőleg leginkább az Apple megoldására hasonlítani, azonban belül jócskán eltérnek egymástól. A Gocomma i12 az egyik legfejlettebb, egyben az egyik legdrágább is ezek között az olcsó klónok között.

Gocomma i12 TWS Touch Control Wireless Bluetooth 5.0 Headphones with Microphone Charging Case- White

Rosszat nem is nagyon tudunk írni róla. Használható egy és kétfüles módban is. Bluetooth 5.0 van benne és természetesen nem maradhatott ki az érintésérzékeny vezérlés sem. Dokkolója kicsi, elegáns, könnyen hordozható. A beépített 3 sávos hangszínvezérlőnek hála a méretéhez képest tisztes mély és magas hangok vannak benne, kapunk hozzá zajcsillapítást. Szóval úgy néz ki, úgy is működik, mint egy eredeti Airpods, bár gyaníthatóan az Apple cucca azért jobban szól, cserébe amíg azért 50 ezer forint feletti összeget kérnek ennek az ára a töredéke.

Előnyök:

  • Jó hang
  • Elegáns dizájn
  • Jó formájú dokkoló
  • Bluetooth 5.0
  • Egy és kétfüles használat is
  • Érintésérzékeny vezérlés

Hátrányok:

  • Viszonylag kis akkumulátorok

A fülhallgatót 8034 forint itt vehetjük meg: Gocomma i12 TWS mini fülhallgató


7. HUAWEI HONOR AM – H1C FlyPods mini Bluetooth fülhallgató

HUAWEI HONOR AM - H1C FlyPods Wireless Earphone Bluetooth Touch Binaural Earbuds with Mic and Charging Dock - White

Árban jó nagy ugrás, de ez már egy igazán márkás darab kitűnő képességekkel és mutatós külsővel.

Aki eddig eljutott a cikkben az tudja már, hogy mire számíthat egy ilyen fülestől, így ha nem haragszotok már nem ismétlek el mindent. Lényegében mindent tud, amit az eddigiek, viszont meg van spékelve néhány extra képességgel, olyanokkal, amikkel eddig nem találkoztunk.

Az egyik ilyen, hogy jobb és balkezeseknek is ajánlott, mert mind a két oldalán van érintésérzékeny vezérlés. A másik, hogy mikrofonból is kettőt kapunk, jobbra és balra is került egy-egy, így a beszélgetőpartnerünk a „vonal” túlsó felén garantáltan érteni fogja mit mondunk. A harmadik, hogy a fülesek kaptak egy infravörös érzékelőt, ami arra szolgál, hogy a fülhallgató érzékelje, hogy mikor van a fülünkben, és ha nem használjuk, akkor lekapcsolja magát.

Előnyök:

  • Infravörös érzékelés
  • Két mikrofon
  • Dupla érintésérzékeny vezérlés
  • Szép és zárható tetejű dokkoló

Hátrányok:

  • Bluetooth 4.2
  • Kicsit nagy méret, sporthoz kevésbé ajánlott

A fülhallgatót 21 810 forintért itt vehetjük meg: HUAWEI HONOR AM – H1C FlyPods mini Bluetooth fülhallgató


8. Xiaomi Airdots TWS Bluetooth mini fülhallgató

Xiaomi Mi AirDots TWS Bluetooth Earphones Wireless In-ear Earbuds with Mic and Charging Dock Youth Version - White

Bármennyire is furcsa, minél inkább közelítünk a tökéleteshez annál kevésbé tudunk újat írni a bemutatandó fülesekről. A Xiaomit egyébként is ismerjük, szinte nincs olyan termékük, amire ne mondhatnánk, hogy hibátlan.

Ebben a listában lesz még egy fülhallgatójuk, ez a mostani, az Airdots a kisebbik darab. Egyszerűen mindent tud, amit kell, jól néz ki, mutatós a dokkolója is, a hangja pedig tökéletes. Van Bluetooth 5.0, zajcsillapítás és automatikus konnektálás is, vagyis a dokkolóba téve kikapcsol, kivéve visszakapcsolódik a párosított telefonra. Természetesen érintésérzékeny a vezérlés, így, ha valamit extraként ki tudunk emelni az egyetlen dolog, hogy nagyméretű, 7,2 milliméteres a membrán benne.

A leírás szerint egy töltéssel 4 órán át hallgathatunk zenét, ha pedig nálunk van a teljesen feltöltött dokkoló, akkor további 8 óra működés garantált. Összesen háromfajta méretű fülpárna is jár hozzá, szóval a kényelemmel nem lesz baj.

Előnyök

  • Xiaomi
  • Elegáns füles és dokkoló
  • Cserélhető fülpárnák
  • Kis méretű, sportoláshoz is használható
  • Automatikus le és felcsatlakozás

Hátrányok:

  • Lehetne kicsit olcsóbb

A fülhallgatót 23 304 forintért itt tudjuk megvenni: Xiaomi Airdots TWS Bluetooth mini fülhallgató


9. MEIZU POP mini Bluetooth fülhallgató

MEIZU POP TWS True Wireless Bluetooth Earphones In-ear Earbuds with Microphone- White

A MEIZU POP az egyik legszebb az összes felsorolt fülhallgató közül. Ez is a drágább kategóriát erősíti, így aztán nagyjából annyit mondhatunk, mint az előző Xiaomiról, mindent tud, amit kell!

Hogy egy picit a részletekbe is belemenjünk viszonylag nagy, 85 mAh kapacitású akkumulátorok kerültek a fülesbe, persze oldalanként, a dokkoló 700 mAh kapacitása pedig arra elég, hogy négy alkalommal újra tudjuk tölteni. Egy töltéssel két óra beszélgetési és három óra zenehallgatási időt kapunk.

Itt is fontos megemlíteni, hogy mind a két oldal kapott érintésérzékeny vezérlést, ahogy azt is, hogy ennél vezeték nélkülibb már semmi nem lesz, mert itt maga a dokkoló is tölthető vezeték nélkül! További érdekesség, hogy a fülhallgatók már akkor felcsatlakoznak automatikusan a párosított telefonra, amikor a doboz tetejét felnyitjuk, így mire a fülünkbe kerül már garantáltan működik is.

Ezt a fülhallgatót szívesen ajánljuk sportolásra is, mert kis tömege és kényelmes kialakítása miatt biztosan ül a fülben, ráadásul IPX5 víz elleni védelmet is kapott, ami garantálja, hogy az izzadságunk nem fog kárt tenni benne.

Előnyök:

  • Nagyon elegáns
  • IPX5 víz elleni védelem
  • Sportoláshoz kitűnő
  • Nagy akkumulátor
  • Automatikus csatlakozás

Hátrányok:

  • Bluetooth 4.2
  • Lehetne picit olcsóbb

A fülhallgatót 25 828 forintért itt tudjuk megvenni: MEIZU POP mini Bluetooth fülhallgató


10. Xiaomi Mi Airdots Pro mini Bluetooth fülhallgató

Még nem hallottam olyan emberről, aki ezen a fülesen fogást talált volna. A forma kicsit hasonlít az eredeti Airpods-hoz, de annál kicsit szögletesebb, talán kicsit fiatalabb a dizájn. A hang tökéletes, teljesen vezeték nélküli, a dokkolóba a fülesek mágnes segítségével csatlakoznak.

Egyszerűen tökéletes minden szempontból, amit sajnos az ára is mutat. Ezzel együtt, ha egy garantáltan csalódásmentes vezeték nélküli fülhallgatót szeretnél, de sokallod az Apple Airpods 50 ezer feletti árát, akkor ne gondolkozz sokat mit veszel, legyen a Xiaomi Mi Airdots Pro pont az Apple árának a feléért!

Előnyök:

  • Tökéletes

Hátrányok:

  • Nem ismerünk ilyet

A fülhallgatót 30 587 forintért itt tudod megvenni: Xiaomi Mi Airdots Pro mini Bluetooth fülhallgató


+1 Alfawise J20 csontvezetéses fejhallgató

Ez a füles tényleg különleges. A technológiát, a csontvezetéses megoldást ritkán használják a hétköznapi gyakorlatban, ha igen, akkor is inkább hallókészülékeknél találkozhatunk vele, illetve láthatunk ilyeneket akciófilmekben, ahol a kommandósok fejhallgatója fura helyen illeszkedik az arcra.

A technológia tényleg érdekes, hiszen nem a dobhártyán keresztül fog a hang eljutni a belső fülbe, hanem a csontozat rezgése közvetíti azt. Ennek több előnye is akad. Az első és legfontosabb, hogy a szerkezet szabadon hagyja a dobhártyát, így a környezet hangjait nem tompítja le. Sajnos többször hallunk olyan balesetekről, ahol a zenét hallgató gyalogos, a környezet zajait egyáltalán nem hallva az autó, vonat vagy a HÉV elé lép. A csontvezetéses megoldással ez elkerülhető, hiszen a hangok a hallójáratot, a dobhártyát és a középfület “kikerülve” közvetlenül a belső fülbe jut.

További előny, hogy sokak szerint ez a megoldás a zene egy teljesen új élvezetét teszi lehetővé. Mivel a hallószerveink két első állomását teljesen kihagyja és közvetlenül a belső fülnél kelt ingerületet az elmondások szerint az élmény olyan, mintha a hang a fejünkben szólalna meg teljesen tisztán és kitűnő minőségben. Emiatt a sztereó hatás is sokkal közvetlenebb, sokkal jobban be tudjuk lőni a hangok irányát.

A technológiának ugyanakkor vannak hátrányai is. Fülünk nem úgy lett kitalálva, hogy a hangok a csontozaton keresztül érkezzenek a belső fülbe, bár, ha erről nem is tudunk, nem érzékeljük, a normál életben is bejátszik a teljes hangképbe a csontozaton át érzékelt rezgés is. A hátránya a dolognak az, hogy a teljes hangképből a magas és a mélyhangok, ha nem is hiányoznak, de korlátozottan jutnak el a belső fülbe. Azonban jó hír, hogy a mai darabok már jóval fejlettebbek, mint a koraiak, így sikerült élvezhető minőségre, zenehallgatásra is megfelelővé tenni ezeket a megoldásokat.

Az előny mindenesetre egyértelmű. Utcán zenét hallgatva gyaloglás, futás vagy kerékpározás közben a csontvezetéses fejhallgatok nem csak kényelmesebbek, de egyenesen életet menthetnek, hiszen használatuk közben a környezet zajait nem nyomja el, így tudatában maradunk mindannak, ami körülöttünk történik.

Amit az Alfawise megoldásáról még nem mondtunk el, hogy Bluetooth kapcsolaton keresztül működnek, vagyis vezeték nélküli darabról beszélünk. Az anyaga szilikon és titánötvözet, ebből következőn nem csak kényelmes viselet, hanem rendkívül ellenálló is. A gyártó a vezérlésre nem olcsó megoldást választott, hanem a Qualcomm QCC3003-as lapkáját, ezáltal a legmodernebb 5.0-ás Bluetooth kapcsolatot kapjuk, ami kompatibilis az almás és az Androidos készülékekkel is. A támogatott Bluetooth protokollok: A2DP, AVDTP, AVRCP, GAVDP, HFP és HSP. Ha már Apple, akkor nem árt megfeledkezni róla, hogy a füles Siri kompatibilis is, ami persze azt is feltételezi, hogy a fülesben mikrofon is található.  A beépített akkumulátor 170 mAh kapacitású, ennek teljes feltöltése 2 óra, cserében normál hangerőn 5 órán át hallgathatunk zenét vagy telefonálhatunk. A már említett fejlett Bluetooth megoldásnak hála a készenléti idő eléri a 20 napot.

Mi úgy gondoljuk, hogy ha a célcsoportba tartozol, vagyis utcán, közlekedés közben hallgatsz zenét, akkor mindenképpen érdemes megfontolni a beszerzését, mert konkrétan életet menthet.

A füles ára 32 dollár (mai árfolyamon 8990 forint), itt tudod megvásárolni: Alfawise J20 Bluetooth 5.0 Csontvezetéses Fejhallgató


Végszó

Megint elég terjedelmes cikket sikerült összehoznunk, reméljük, hogy hasznosnak találtátok. Ha másféle fülest használtok és megvagytok vele elégedve, vagy akár éppen ellenkezőleg nem szeretitek írjátok meg a hozzászólásokhoz.

Ne feledjétek, 42 dollár feletti rendelésnél (amibe a szállítás költsége is beleszámít) válasszátok a Priority Line vagy EU Priority Line vásárlást áruháztól függően.

facebook button final
Ha a kupon már nem működik, írj nekünk a facebookon a gombra kattintva, és elküldjük a legfrissebbet!

További vásárlási segédletek itt: