Megszoktuk, hogy gyártók folyamatosan szeretnének a középpontban lenni, így van ezzel a kínai vállalat is, akik folyton folyvást mutatják be ötleteiket.

oppo 04

Az első érdekesség a cég új szériája kapcsán került elő – a Renoról korábban mi is írtunk itt – ezzel kapcsolatban azt rebesgetik, hogy több készülékkel fognak bemutatkozni. A legerősebb modell a premium kategóriát célozza meg, ezt az ára is eléggé alátámasztja. Az Oppo hivatalos oldalán előjegyezhető a készülék, amit április 10-én mutatnak be a nagyvilágnak, ez  5G támogatással, 48 megapixeles főkamerával, NFC chippel, VOOC 3.0-ás gyorstöltéssel, és 8/256 GB-os memória/tárhely  kombinációval érkezik.  A Snapdragon 855 is elég valószínű, a többi paraméter viszont kérdéses, amit még biztosan tudni, hogy a kávák minimálisak lesznek, és a szelfikamera ékalakban emelkedik ki a felső élből – ennek Shark Fin nevet adtak. Mindez nem lesz olcsó mulatság, a készülékekért 9 999 jüant (423 000 Ft) kérnek majd.

Oppo 02

A következő pletyka a cég háza tájáról még csak a WIPO-tól (World Intellectual Property Organization) került nyilvánosságra, ami a szabadalom védettségét jelenti. Két megoldást szabadalmaztattak, az elsőre már korábban is láttunk példát, ez annyiból áll, hogy oldalirányban kicsúsztathatunk egy második kijelzőt, így ha nem is duplázzuk a méretet, de jelentősen megnöveljük a területet.

Oppo 03

A következő megoldás viszont kissé bizarra sikeredett, itt ugyanis függőlegesen emelkedik ki a telefonból a másodkijelző. Érdekes koncepció, bár nem tartom életképesnek. És ugye attól még hogy a szabadalmat bejegyezték, még nem következik értelemszerűen, hogy kereskedelmi forgalomba is kerülne.

Eme utolsó ötletüktől azért elállt a szavam. Annyi jutott eszembe, hogy ezek szerint így születik az okostelefon?