A 6 colos csúcstelefon ára tovább csökkent! Kupon lejjebb!

Xiaomi Mi 9 SE

Meg kell vallanom, kevés telefonommal voltam úgy megelégedve, és kevés volt meg annyi ideig, mint a mostani, ami egy Honor 8 (by Huawei). Nagyon jó áron sikerült beszerezni, és mivel akkoriban (bő 2,5 éve) csúcskészüléknek számított, bizony még ma is megállja a helyét, a Kirin 950-es SoC és a 4 GB RAM képes kiszolgálni az igényeket még 2019-ben is, noha gyártástechnológiát tekintve nyilván már nem a legfrissebb megoldás. A duál-kamera fogalma akkoriban kezdett testet ölteni, a Huawei P9 után a Honor 8 is hasonló megoldást kínált, ugyan Leica támogatás nélkül, de jóval barátságosabb összegért. A külső nyilván mindig szubjektív, de egyetlen olyan emberrel sem találkoztam, aki azt mondta volna rá, hogy csúnya.

redminote7

Redmi Note 7 Global 4/64 GB – 4BGRN7 kuponkóddal 207 USD (~ 59.000 ft)

Az ember gyarló – néha-néha azért megtámad a gondolat, hogy le kellene cserélni, de ha elhatároznám magam, mint vennék helyette? Adná magát a Redmi Note 7, ami egy nagyon friss cucc, jól néz ki, a hardver mindenre elég amire nekem kellene (nem játszok), jók a kamerái és az ára is kezd oda beállni, ahol látni szeretnénk. Igen ám, de majdnem másfél centivel hosszabb, mint a Honor 8. Nem tudom, hogy ezt akarom-e, de inkább nem, mint igen.

mi8 lite

Xiaomi Mi 8 Lite Global 4/64 GB – M8L64CC kuponkóddal 166 USD (~ 47.500 ft)

Xiaomi vonalon haladok tovább, ott van a Mi 8 Lite, aminek az ereje még szintén elég mindenre, kamerák terén ő nem panaszkodhat, ahogy küllemre sem (engem nem riaszt a szélesebb notch), ráadásul lassan kifutó modell lévén baromi jó áron meg lehet csípni, főleg kuponnal, átszámolva már 48 000 forint alatt is láttam – látszólag minden adott ahhoz, hogy nyomjam a rendelés gombot, csak éppen megnézem a méretet: több, mint 1 centivel hosszabb, mint a mostani mobilom. Arrébb viszem a kurzort a rendelés gombról…

xiaomi mi 8 se

Eszembe jut, hogy a Mi 8 család bizony egy SE tagot is jegyez, aminek egyik ismérve a kisebb méret. Böngészem a specifikációt… AMOLED kijelző, Snapdragon 710, 6 GB, a kamerarendszer ugyanaz, mint a Mi 8 Lite-ban, a notch még szélesebb, egye-fene, ami a lényeg: 147,3 mm magas, tehát körülbelül 2 mm-rel nagyobb, mint a Honor 8, lényegében ugyanakkora: megvan! Nézem az áruházakat, hogy mi az ajánlat, de sajnos rá kell jönnöm, hogy zsákutca, mert egyrészt már alig lehet beszerezni, másrészt nincs belőle Global verzió.

Megvizsgálom az SE vonal legfrissebb tagját, a Xiaomi Mi 9 SE-t. Snapdragon 712 SoC Adreno 616 GPU-val, 6 GB RAM – több, mint elég. 5,97 hüvelykes AMOLED kijelző. Azt hiszem, helyben vagyunk – a telefon méretei: 147,3 x 73,1 x 7,5 mm – nekem ezek az ideális vonalak! Külsőre gyönyörű, a notch már minimális, a kamerarendszer parádés, a nagytesó Mi 9 a DXOMark mobil értékelésében 107 pontot kapott, amivel ott van a legjobbak közvetlen közelében. Van NFC, arcfelismerés, 18 wattos gyorstöltés. Nem nagyon van hiányérzetem…

Nézem, honnan lehetne berendelni:

Frissítés: Az ára a Geekbuyingon tovább csökkent, a PDCTXAVT kuponkód használatával az aktuális listárat egészen 319,99 dollárig, azaz ~ 91.200 forintig csökkenthetjük, az EU Priority line szállítás továbbra is nagyon baráti, mindössze 6,57 dollár (~ 1890 ft). Ezzel a Xiaomi Mi 9 SE árcédulája szállítással együtt becsúszott a bűvös 100.000 forint alá, vélhetően ennél már lényegesen olcsóbb nem nagyon lesz, így érdemes komolyan elgondolkodni a beszerzésen.

mi9se

Xiaomi Mi 9 SE 6 GB RAM/64 GB ROM Global verzió – Geekbuying


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt Xiaomi termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert olyan kupon nincs, amit mi nem találunk meg! Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: