Apró – értsd hordozható – projektor a Wanbo-tól, amely még jól is néz ki, ráadásul kedvező az ára.

Ha otthoni szórakozásról/filmezésről van szó, a legutolsó dolog, ami ma eszünkbe jut, az a TV. Ki akarja, hogy a reklámokat filmmel szakítsa meg egy adó, ráadásul minden szükségletet időzíteni kell? A többség kiküszöböli ezt a problémát, és vagy egy okostévén nézi a streamelt filmet, vagy a saját gyűjteményéből választ egy címet. De ehhez a szórakozáshoz nem kell egy böszme nagy eszköz, hiszen egy projektorral tökéletesen helyettesíthető. Amely nemcsak nem foglal sok helyet, de bárhová tehetjük, vihetjük magunkkal… szóval sorolhatnám az előnyeit napestig. És míg korábban egy kompakt készüléknek keményen megkérték az árát, ma már nem kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlni. Nem mondom, hogy ezzel a szerkezettel a mozit visszük a nappaliba, és kompromisszumokat is kell kötni (mondj le a 4K-ról), de egy filmet simán elvisz nekünk.

A kis, fehér (majdnem) kocka mérete 110 x 140 x 150 milliméter, míg tömege 900 gramm. A kinézete nekem Xiaomis – elvégre az ökoszisztémába tartozik – úgyhogy minimalista designt kapunk. Elöl az objektíven kívül csak a szellőzéshez szükséges lyukak találhatók, ezek a hátoldalon is megvannak. Így a ventilátorok által keltett légáram átfúj az egész belső szerkezeten, megakadályozva a túlhevülést. Az oldalakon is csak apró lyukakat találunk, azonban ezek mögött rejtőznek a hangszórók, egyenként 3 W teljesítménnyel. A hátoldalon – a légáramlást segítő nyílásokon kívül – a csatlakozók bújnak meg. Kapunk egy audió kimenetet, egy HDMI bemenetet és egy USB csatlakozót, valamint az energiaellátáshoz szükséges bemenetet. Az otthoni hálózatra és a netre Wi-Fi-n keresztül kúszik fel a kis szerkezet. Mindezek mellett a tetején egyetlen – multifunkciós – gomb kapott helyet, valamint a zoomért felelős tekerőgomb.

A kinézet rendben van, de egy projektornál a tudása is eléggé mérvadó. Nos, a Wanbo T2 Max-ban egy LED háttérvilágítású LCD panel állítja elő a képet, amelynek felbontása Full HD, a kontrasztaránya 200:1-hez, míg a fényerő 5000 lumen. A képarány – igény szerint – lehet 4:3 vagy 16:9, ahogy kényelmes. A megjeleníteni kívánt képet 1,2 – 4 méter közötti távolságra képes vetíteni, a kép mérete pedig 40 – 200 col között szabályozható. Akkor sincs nagy gond, ha nem tudjuk pont merőlegesen elhelyezni a projektort a vetítő felülethez képest, ugyanis a trapézkorrekció minden irányban ± 40o. A lámpák élettartama 20 000 óra – ez pár év használatra azért elegendőnek bizonyulhat. A hangokat – mint korábban is említettem – két darab, az oldalakon elhelyezett, egyenként 3 W teljesítményű hangszóró szólaltatja meg. Memóriából 1 GB-ot kapunk, míg a tárhely 16 GB, erre tudunk programokat telepíteni.

Ugyanis a gépben az Android rendszer (6.0) teljesít szolgálatot, amely hivatalos Netflix és Youtube támogatást is kapott. A videót, legyen szó telefonról vagy laptopról/számítógépről akár vezeték nélkül is továbbíthatjuk a Wanbo T2 Max-ra, mivel a kijelző tükrözését is támogatja. A csomag tartalmaz távirányítót a vezérléshez, de akár hangparancsokkal is működésre bírhatjuk, ha épp nincs meg a kezelőszerv.
És végezetül lássuk, hogy mennyit kérnek ezért a projektorért! A Banggoodon most még csak előrendelni lehet, de ha sietsz, kedvező áron juthatsz hozzá. Jelenleg még csupán 159,99 $-t (~47 920 Ft) kell fizetni, míg a szállítás – természetesen EU Proirity Line-nal – 2,1 $-ba (~630 Ft) kerül. A csomagot várhatóan március 1 előtt postára adják. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Wanbo T2 Max


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: