Az Indiegogo-n fut a kampány a telefon gyártásának beindításához – ahogy fest a dolog, sokan látnak fantáziát egy E Ink kijelzős mobilban.

Kingrow 01

 

Az orosz YotaPhone adhatta az ihletet eme mobil megálmodóinak, remélem nagyobb üzleti sikereket érnek el náluk, akik sajnos csődbe mentek, és épp felszámolják a vállalatot. Az ő megoldásuk abból állt, hogy a mobil hátlapjára egy E Ink kijelzőt helyeztek, az előlapon pedig egy 5”-os full-HD AMOLED megjelenítő teljesített szolgálatot. Itt viszont szó sincs semmilyen csilli-villi kijelzőről, a fejlesztők ezt nem is vették számításba, a projekt célja a szemre káros kék fény teljes kiiktatása volt.

Kingrow 02

A készülék maga 138 x 72 x 8,5 mm-es, a tömegét sajnos nem ismerjük. A design nekem tetszetős, erős élekkel operáltak, semmi lekerekített forma. Az 5,17”-os kijelző felbontása 1280 x 720 pixeles, és egy mostanság méretes káva öleli körbe. A kijelző alatt a régi korokat idéző három gomb található (vissza, home, menü), fölötte pedig az ismeretlen felbontású előlapi kamera kap majd helyet a beszédhangszóró mellett (ez még csak a renderképeken látszik). Oldalt – a megszokott helyeken – találjuk a bekapcsoló- és hangerőgombokat, valamint a 2 SIM-et fogadó tálcát, míg alul a Type-C típusú USB csatlakozó helyezkedik el a 3,5 mm-es jack csatlakozóval. A hátlapon csupán a 8 megapixeles autofókuszos kamera kapott helyet, ami szépen egy síkban van a hátlappal, és mai szemmel akár szokatlan is lehet az egy egységből álló modul, ami azért egy LED villanót kapott. A rendszer meghajtásáért a MediaTek Helio P23 (6763) gondoskodik 8 maggal, amik 2 GHz-en dolgoznak, mellé jár 2 GB memória és 16 GB belső tárhely, amelyet maximum 128 GB-os SD kártyával tudunk kiegészíteni a második SIM kárára.

Kingrow 03

Mint látszik, nem egy erőgép, de nem is játékra lett tervezve a K1, a célul kitűzött feladatok elvégzésre tökéletesen elég ez a hardver. A vezetéknélküli hálózatokkal is elboldogul a készülék, kapunk a/b/g/n képes Wi-Fi-t, a 4.0-ás Bluetooth is megtalálható, és nem maradt ki az A-GPS sem, de még a 4 G (B20) támogatás is szerepel a specifikációban. Mindezek energiaellátásáért egy elsőre nem túl acélos 3100 mAh-ás akkumulátor felel, de az egyik legenergiaigényesebb hardver kiiktatásával (kijelző) elérték, hogy telefonként használva 2 nap, e-book olvasóként 7 nap, míg standby módban 15 az üzemideje. Ez azért nem semmi, ha figyelembe vesszük, a modern telefonoknál mik a megszokott értékek.

Kingrow 04

Szoftverből az Android 8.1 erősen módosított változatát kapják majd a tulajdonosok, ami optimalizálva van a kijelzőhöz, viszont a Google alkalmazásboltja hiányzik a készülékről. De appokat máshonnan is lehet telepíteni majd (Good-E-Reader, UPTODOWN, GERJAR, F-Droid), így nem kell beérnünk az előre telepített alkalmazásokkal, mint például az internetböngésző, Kindle e-book olvasó, a WeChat, zenelejátszó, és más alap programok.

Felmerülhet a kérdés, hogy kinek van a mai világban a Kingrow K1-re szüksége. Nos, szerintem sokan örülnének neki, vagy ha elindul a forgalmazás, fognak is. Akik szeretik az elektronikus könyveket, azoknak nem kell az e-book olvasót is magukkal vinni, a telefon helyettesítheti. Jó választás azoknak is, akiket a social media nem érdekel, de néha elolvasnának egy-két cikket az interneten. Személy szerint látok benne fantáziát, és az Indiegogo oldalon futó kampány szerint sokan mások is. A csapat 5 000 $-t tűzött ki célul, és ezt sikerült már 1369%-ban túlteljesíteni, így jelenleg 68 481 $-t mutat a számláló, és 48 nap hátravan a kampányból. A telefont most 299 $ ellenében (~85 000 Ft) lehet előrendelni, a végső ára 349 $ (99 000 Ft) lesz, a kiszállítást augusztusban szeretnék elkezdeni.

Ha szeretnél csatlakozni a kampányhoz, és támogatni a fejlesztőket – vagy bevezető áron venni egy telefont, látogass el a hivatalos Indiegogo oldalukra.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: