A régóta várt Mi Band széria következő kiadása kiadása megérkezett.

X MiBand4 01

 

Nagyjából minden technikai paramétert tudunk már az eszközről, de gyorsan összefoglalnám azért – a hivatalos specifikációk alapján. A kijelző mérete 0,95” lett (az elődé 0,78” volt, így 39,9%-os a növekedés), valamint az OLED panelt AMOLED váltotta fel, amely 120 x 240 pixel felbontású színes egység, ezt egy 2.5D-s üveg védi.

X MiBand4 02

Az akkumulátor mérete növekedett, így már 135 mAh-val gazdálkodik az aktivitásmérő. A telep méretét azért növelte a gyártó, hogy a készenléti ideje ne csökkenjen a korábbi típushoz képest, így nagyjából 220 nap készenléti időre számíthatunk. A visszatöltést 2 óra alatt végezhetjük el, ehhez szerencsére már nem kell a magot kivenni a pántból, a Hey+-hoz hasonlóan a töltő hátulról kapcsolódik hozzá. A vízállósága megmaradt, így képes az 5ATM nyomásnak (50 méterig) ellenállni. A Xiaomi szerint az új, 6 tengelyű mozgásérzékelő szenzornak köszönhetően mind a négy úszásnemet képes felismerni, és közben az aktivitást mérni. Ezen sportágon kívül még monitorozhatjuk vele a sétálást, a bel- és kültéri futást, a kerékpározást, valamint a tornát. Az érzékelőkön csiszoltak a szakemberek, így még pontosabb eredményeket kapunk majd a Mi Band 4-től, amit továbbra is a Mi Fit alkalmazással lehet teljes értékűen használni, a Bluetooth egység pedig már 5.0-ás verzióra váltott, így még energiatakarékosabb lett a kommunikáció. A karkötők közül ebben debütált elsőként a cég saját XiaoAI nevű asszisztense, amivel az okoseszközök is irányíthatóak. Legutóbbi információm szerint ez csak Kínán belül érhető el – lehet változott már a helyzet, de csak a kínai nyelvet érti, ez 100%. Ha mégsem, kérlek jelezzétek, hogy pontosíthassam a dolgokat.

X MiBand4 03

Kétféle verzióban lehet megvásárolni június 14-től – első körben a bátrabb felhasználóknak. Az „alap” verzió, ami ezekkel a specifikációkkal rendelkezik, illetve egy NFC képes változat is forgalomba kerül, ez viszont egyelőre csak az AliPay és WeChat Pay-jel használható fizetésre. Amiért a bátrabb felhasználóknak ajánlom a Mi Band 4-et első körben, az azért van, mert ez még a kínai verzió, így az aktivitásmérő a kínai írásjeleket és számjegyeket jeleníti meg, míg az alkalmazás nyelve megegyezik a telefon rendszernyelvével.

X MiBand4 04

Ha szeretnéd megvásárolni (előrendelni), azt ezen a linken megteheted (a kiszállítás június 24-én kezdődik), a sima verzió 49,99 dollár (~14.100 Ft), míg az NFC képes kiadás 62,99 dollár (~17.800 Ft), a szállítási opciók között válaszd mindössze 163 forintért a Vám- és ÁFA mentes Priority Line lehetőséget!

Xiaomi Mi Band 4 „standard verzió” 

Xiaomi Mi Band 4 „NFC-s verzió”

Frissítés

A nemzetközi verzió is piacra került, de Xiaomi Mi Smart Band 4 néven, az eltérés a belpiacos modellhez képest annyi, hogy nem támogatja a XiaoAI intelligens asszisztenst és NFC-t sem kap a Global verzió – ez sejthető volt. Az indulóárat a cég 34,99 euróban (11.000 Ft) határozta meg, az értékesítés június végén indul.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: