Nemrég mutatták be a Redmi K20 nemzetközi kiadását a Xiaomi égisze alatt, most egyre több a bizonyíték, hogy az erősebb modell is úton van.

Mi 9 Pro 01

Sokan csalódtak, amikor a Redmi új zászlóshajóinak bejelentése után nemsokkal csak a K20 Európába szánt kiadását leplezték le, a valódi flagshipről mélyen hallgattak. Eddig mi sem nagyon írtunk a témával kapcsolatban – csupán pletykákat olvastunk, amik vagy igazak vagy nem – de most hiteles forrás árulkodott róla. Nemrég a Geekbench oldalán is feltűnt a modell, és most a Bluetooth SIG nonprofit szervezet is engedélyezte, hogy a M1903F11G modellszámú készülék is használhatja a Bluetooth 5.0-ás szabványát.

Mi 9 Pro 02

Természetesen ez nem elég, így a WiFi Alliance igazolása is a zsebükben van, így a vezetéknélküli kommunikáció terén minden rendben van. A várható megjelenés valamikor a nyár végén, de inkább az ősz elején esedékes az európai piacon, a késlekedés több okra is visszavezethető. Az első, hogy a kínai piacon mind a Xiaomi mind a Redmi márka nagyon népszerű (ez érthető az ár/érték aránynak köszönhetően), és a bérelt gyártókapacitás nem fedné le ennyi modelltípus gyártását. Így a még mindig népszerű Xiaomi Mi 9 – Redmi K20 – Redmi K20 Pro – Xiaomi Mi 9T a termelés nagyját ki is adja, az új modell futószalagra kerülése esetén mindegyikből hiánycikk lehetne. A másik ok, hogy a „gyengébbik” verzió is nagy népszerűségnek örvend, így aki tényleg a Pro verziót szeretné megvenni, úgyis kivár.

Mi 9 Pro 03

Kíváncsi leszek azért a telefon árára, biztos vagyok benne, hogy nem lesz olyan kedvező az árcédulája, mint a belpiacos K20 Pro-nak – amit bármikor elfogadnék a B20 hiánya ellenére is.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: