Alig pár hónapja mutatta be a kínai cég a csúcstelefonját, de már a frissített változatról is lehullt a lepel.

LenovoZ6Pro 5G 01

Az alapokhoz nem nyúlt a gyártó, egy mindenre elegendő erővel rendelkező csúcskészülék a Z6 Pro – amit korábban részletesebben is bemuttattunk itt – így egyedül a modem került lecserélésre. Ezért maradtak a 157,5 × 74,6 × 8,65 mm-es dimenziók, és a tömege sem nőtt meg, tehát 185 grammnál most sem mutat többet a mérleg. A kijelző is a megismert 6,39 hüvelykes AMOLED panel maradt a maga 2340 × 1080 pixeles felbontással és notchhal. A belső hardverelemek is maradtak – bár a többségénél nincs is hova fejlődni, így a Qualcomm Snapdragon 855 SOC mellé kialakítástól függően rendszermemóriából választhatunk 6, 8 vagy 12 GB-ot, a tárhely az előbbi két esetben 128 GB, míg a legnagyobb memória mellé 512 GB jár. A hátoldalon sem változtattak a kamerák terén, be kell érni a négy kamerával (48 + 16 + 8 + 2 megapixeles szenzorok). Eddig sem lehetett okunk panaszra a telefont illetően, de az idei év kulcsszava, az 5G most ért el a gyártósorokhoz, így frissítették a modemet. A választás – az egyetlen ésszerű – a Qualcomm X50-es lapkája lett, és a megfelelő teljesítmény érdekében 4×4 MIMO antennát használnak, amivel 2 Gbps-os letöltési sebességet érhetünk el megfelelő hálózat esetén.

LenovoZ6Pro 5G 02

A piaci debütálása a Lenovo Z6 Pro 5G-nek nem tudni mikor következik be, mint ahogy azt sem, hogy mindhárom változat kap-e 5G-s verziót, vagy például csak a 12+512 GB-os modell. A kereskedelmi forgalom nagy eséllyel Kínában indul útnak, és innen szivároghat nyugatra, az viszont biztos, hogy az 5G-képes csúcsmodell ára nem annyi lesz, mint a 4G-s verzióé – az elemzők +100 dolláros felárat tippelnek.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: