A kínai gyártó fejleszti a saját megoldását, amivel hosszú távú kommunikációt tenne lehetővé mobilhálózat nélkül.

MeshTalk 01

Manapság minden gyártó az 5G-t részesíti előnyben, ez a húzószó ebbe (és a következő pár) évben. Az Oppo viszont azt is megnézte, hogyan segíthetne a felhasználóknak, ha nincs se térerő, se Wi-Fi/adatkommunikáció, de Bluetooth se. Erre jelenleg nincs megoldás, erre alapozva mutatták be a MeshTalk nevű rendszerüket, amivel akár 3 kilométeres távolságra is lehetőség lesz adatokat küldeni. Ez a megoldás egy egyedi, alacsony fogyasztású chipet használ a hosszú távú kommunikáció biztosítására, alacsony sávszélességen működve, és nem csak a szöveges üzeneteket, de a hangalapú hívásokat is támogatja.A mesh hálózatban való működés lényege abban rejlik, hogy több, a  közelben lévő eszközön keresztül küldik el az adatokat, egészen addig, amíg el nem éri a célt, így a sok kicsi sokra megy elven hivatott áthidalni a térbeli távolságokat. Ennek a fejlesztésnek rendkívül nagy gyakorlati haszna lehet a jövőben, mivel akár egy természeti katasztrófa esetén, vagy áramkimaradáskor – ha a mobil adótornyok nem üzemelnek – is képesek vagyunk kommunikálni, segítséget kérni.

Mesh Talk 02

Az Oppo további részleteket egyelőre nem árult el, így azt sem tudni, hogy állnak a fejlesztéssel, illetve mikor mutathatják be legalább a prototípust. Mindenesetre érdekes ez a fejlesztés, és arra is látok esélyt, hogy a többi gyártó vagy besegít a fejlesztésbe, vagy a kész terméket beépíti saját készülékeibe – ha csak az Oppo eszközeiben lennének benne, nem sok haszna lenne, globálisan viszont hatalmas potenciált látok benne.


 Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: