A kínai vállalat a középkategóriába pozícionálta legújabb készülékét, ami minden porcikájában kellemes benyomást kelt.

RealmeQ 01

A gyártó ki mással, mint a Redmi szériával kíván versenybe szállni, akik a középmezőnyben minden alkalommal faképnél hagyják (egy időre) a versenytársakat. Most a Realme ideje jött el, le is leplezték a Q telefonjukat, ami hamarosan kapható lesz Kínában. De vágjunk is bele, lássuk, mit tud a mobil! A fizikai méreteit tekintve 157 x 74,2 x 8,9 milliméteres, ehhez 184 grammos tömeg társul. A hátlap műanyagból készült, kétféle színben lesz elérhető, ezek a Diamond Green (gyémánt zöld) és a Drill Blue (fúró kék?) nevet kapták. A festés tipikus Realme, és személy szerint mindkettő tetszik, a feketét nem is hiányolom. Az előlapon terpeszkedik a 6,5”-os, IPS LCD kijelző, aminek a felbontása 1080 x 2340 pixel lett. A megjelenítőben a középen elhelyezett csepp alakú kivágásban találjuk a 16 megapixeles (f/2.0) előlapi kamerát. Az oldalain a bekapcsoló- és hangerő szabályozó gombok találhatóak, ellentétes oldalon a SIM tálca, amely két nano SIM-et képes fogadni. A töltésért az USB Type-C csatlakozó felel, a hangok megszólaltatása a jack csatlakozóra hárul füles esetén. A hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó, valamint a kamerarendszer. Ezt sem aprózták el a mérnökök, összesen négy lencse szolgál képkészítésre. A főkamera a Sony IMX586 48 megapixeles (f/1.79) érzékelője, míg az ultraszéles látószögű kamera – 119 fokos – 8 megapixel felbontású (f/2.2), ezekhez társul a 2 megapixeles (f/2.4) makró kamera, és a szintén 2 megapixeles (f/2.4) portré lencse. Videót maximum 4k felbontással, és 30 fps-sel rögzíthetünk, a lassított videók terén pedig 960 kép/másodperc lehet a maximális lassítás.

RealmeQ 04

A külső után következzen a belső, itt a meghajtásért a Snapdragon 712 processzor felel (10 nm, 2 x 2,3 GHz Kryo 360 Gold & 6 x 1,7 GHz Kryo 360 Silver mag), míg a GPU szerepét az Adreno 616 tölti be. Memória és tárhely méretből háromféle kiosztás közül választhatunk, ezek 4/64 GB, 6/64GB vagy 8/128GB lehetnek, a tárhely maximum egy 256GB-os memóriakártyával bővíthető. A Wi-Fi dual-bandes, és az a/b/g/n/ac szabványokat támogatja, a Bluetooth 5.0-ás verziójú. A helyzetünket az A-GPS, Glonass, Galileo, BDS műholdak határozzák meg, így mindig tudhatjuk, merre járunk. Az NFC-t sajnos ebben a telefonban hiába keressük, az már nem fért bele a büdzsébe. Az energiaellátásért egy 4035 mAh-ás akkumulátor felel, amely támogatja a 20W-os (VOOC 3.0) gyorstöltést.

RealmeQ 03

A végére maradt a szoftver, ebben sem lehet okunk a panaszra, ugyanis gyárilag az Android 9-et kapjuk, a gyártó egyedi ColorOS 6 felületével. Összességében elmondható, hogy egy remek készüléket tettek le az asztalra, remek ár-érték aránnyal. Az ajánlott fogyasztói áruk az egyes variációknak a következőképpen alakulnak: a legkisebb, 4 GB + 64 GB-os kiszereléssel 998 jüanba (~ 39 000 Ft), a 6 GB + 64 GB-os változat 1198 jüanba (~ 47 000 Ft) a legerősebb, 8 GB + 128 GB-os verzió pedig 1498 jüanba (~ 59 000 Ft) fog kerülni. Az értékesítés szeptember 9-én indul, jelenleg előrendelést még nem láttunk egyik áruházban sem. Amint változik a helyzet, azonnal frissítjük a legjobb ár(akk)al a cikket.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: