Megérkezett a Lenovo K szériájának új tagja, az árát elnézve egyértelműen jó vétel, persze azért nem tökéletes.

LenovoK10Plus 01

Csapjunk a lovak közé, a telefon mérete 158,26 x 75,77 x 8,3 milliméter, a tömege 172 gramm lett. Az előlapot a 6,22” -es 720 x 1520 pixel felbontású IPS kijelző borítja, egy apró cseppnotch-csal megfűszerezve. Ebben kapott helyet a 16 megapixeles előlapi kamera. Oldalt a megszokott kezelőszerveket találjuk, erről nincs is értelme beszélni.

LenovoK10Plus 02

Alulról nem hiányzik a 3,5 mm-es jack csatlakozó, mellette pedig egy USB Type-C pihen, ami így összesen két pirospontot ér azonnal. A hátlap műanyag borítást kapott – ennél az árszegmensnél ez teljesen megszokott. Itt kapott helyet a kameratrió, amely egy 13 megapixeles (f/2.0) főkamerából, egy 8 megapixeles nagy látószögű objektívből, és egy 5 megapixeles (f/2.2) mélység érzékelő szenzorból áll. Az ujjlenyomat-olvasó is ide került, a szokott helyre.

LenovoK10Plus 03

A meghajtásról a Snapdragon 632 (14 nm, 4 x 1,8 GHz Kryo 250 Gold & 4 x 1,8 GHz Kryo 250 Silver mag) gondoskodik az Adreno 506 GPU társaságában. Nem mai a processzor, viszont még mindig megbízható, a középkategóriában kiirthatatlannak számít, ami nem is baj. Itt nem ad választást a gyártó a memória és tárhely méreteknél, 4GB RAM-mal, és 64 GB tárhellyel tudunk gazdálkodni. Utóbbi természetesen bővíthető, maximum 256 GB-os micro SD kártyával. Adott a Wi-Fi, ez sajnos nem dual-bandes, így be kell érnünk a 2,4 GHz-es sávval, és a b/g/n szabványokkal. A GPS is kissé foghíjas, az A-GPS-en kívül nem kapunk mást.. A Bluetooth viszont 5.0-ás, és a hangzással sem lesz baj, elvégre a mobil támogatja a Dolby Atmos-t. Legvégül jöjjön az akkumulátor, amely 4050 mAh-ás lett, és a 18 W-os gyorstöltést is támogatja – megintcsak pirospont!

Szoftver tekintetében az Android 9-et kapjuk meg, amit a megszokott módon a ZUI felület tesz egyedivé, ebből a 11-es verziószám került a K10 Plusra.

LenovoK10Plus 04

Összességében egy jó elegy lett a K10 Plus, az egysávos WiFi, a picit lebutított tudású navigáció és a HD felbontás említhető negatívumként, viszont  a nagy akkumulátor, a kellemes méret és a színhű IPS, valamint a 3,5 mm-es jack és a typeC pozitív irányba billenti a mérleget. Az értékesítés Indiában indul a mai napon, és 11 000 rúpiát kérnek érte, ami átszámítva nagyjából 50 000 Ft. Ez még lesz jóval kevesebb is néhány hét múlva, természetesen a legjobb akciókat szállítjuk majd nektek ezzel a modellel kapcsolatban is!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: