Indiában startolhat hamarosan az új verziója a sikeres szériának.

RedmiNote8Pro 02

Bátran kijelenthetjük, hogy a Xiaomi alá tartozó brand sikert sikerre halmoz. A 2014-ben életre hívott Note család idén átlépte a 100 millió eladott példányt, így valóban sikeresnek mondható. Ezen nincs is csodálkoznivaló, egyszerűen remek ár/érték arányt képviselnek. Nemrég jelentek meg a Note család legifjabb tagjai – a Redmi Note 8 és Redmi Note 8 Pro – de máris kapjuk a Redmi Note 8T verziót.

Az új jövevény kialakítása megegyezik a Redmi Note 8-cal, akárcsak a mérete és a tömege. A változás (pletykák szerint) a SOC-ban keresendő, a 8T a Snapdragon 730G processzor hajtja majd. Ezt kifejezetten a középkategóriában a játékosoknak szánt fejlesztése a Qualcommnak.

Redmi8T 02

Bal oldalon a Redmi Note 8T látható, míg a Redmi Note 8 a jobb oldalon.

A fenti képből is jól látszik, hogy a két modell között semmiféle különbség nem látható, ugyanott kapott helyet minden, és a hardverek is azonosak lesznek. Így marad a 6,3 hüvelykes IPS LCD-kijelző, a Gorilla Glass 5 védelem, a maximum 4 GB memória és 128 GB háttértár, a 4000 mAh-ás akkumulátor társaságában. A kamerák sem változnak, így itt is az eddig megismert Sony IMX586 48 megapixeles elsődleges kamera lenne, mellé a 8 megapixeles nagy látószögű kameramodul társulna. Ezeket egészíti ki a 2 megapixeles dedikált makro lencse, és a 2 megapixeles mélységérzékelő, míg az előlapi kamera felbontása 13 megapixeles.

A pletykánál maradva egy másik forrás tudni véli, hogy az érkező 8T modell nem a korábban említett processzorban térne el az alapmodelltől, hanem NFC modul kerülne a készülékbe. A cég ugyan még nem nyilatkozott semmit a modellel kapcsolatban, de ez hamarosan változhat. Ez a hír felveti a kérdést, hogy mi szükség egy újabb verzióra? Nos, szerintem a második lehetőséget – az NFC chipes – verziót kizárhatjuk, elvégre a Note 8 Pro-ban benne van az érintés nélküli fizetés lehetősége. Így valószínű(bb) a Snapdragon 730G processzorral szerelt verzió érkezése. Ez viszont megkérdőjelezi a Helio G90T –vel szerelt Pro létjogosultságát. Mint ismert, a Xiaomi fanok között nagy felháborodást keltett a MediaTek processzor bevetése – a régi motorosok emlékeznek az ezzel szerelt telefonokra, amik finoman szólva is gyengén muzsikáltak. Így továbbra is kérdéses, hogy miben tér el a nemsokára bemutatkozó 8T modell a meglévő két mobilhoz képest.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: