Állítólag február 11-én mutatja be a kínai vállalat az idei csúcstelefonját, ami az eddig kiszivárgott adatok szerint nagyot fog szólni – megint.

XiaomiMi10fake 01

Idén egy kis csavar lesz a Xiaomi február elején bemutatandó telefonjánál, ugyanis az eddig megszokott módtól eltérően egyszerre kerül bemutatásra mindkét verzió. Így ugyanazon a napon ismerjük majd meg a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro készülékeket. A kiszivárgott poszterből tudni, hogy bemutató Pekingben lesz, mégpedig február 11-én. A plakáton a Mi 10/Mi 10 Pro készülékek hátlapját mutatja fehér és fekete változatban. A telefon hátulról kísértetiesen hasonlít a Mi Mix Alphához, ami a kamerák elrendezését illeti – csak a készüléket szinte teljesen körbeölelő kijelző hiányzik róla.

XiaomiMi10fake 02

A hátlapot jobban szemügyre véve megfigyelhető, hogy a designelemként felkerült kameracsíkban a LED vaku két kamera után kapott helyet. Ezt követi csak az elsődleges kamera, amit egy modul követ – ez talán a lézeres autófókuszhoz szükséges – amit egy negyedik lencse zár. A hátlap kissé ívelt lett a széleken, a bekapcsoló-és hangerő szabályozó gombok a szokott helyen (jobb oldalt) találhatók.

Jöjjenek további pletykák, amik már a telefonok specifikációiról szólnak. Afelől nem lehet kétség, hogy a mobilokat a Snapdragon 865 fogja hajtani, illetve mindegyik verzió 5G képes lesz. A kijelzőt 6,5”-ra tippelik, természetesen AMOLED panellel, így az ujjlenyomat-olvasó ebben lesz megtalálható. Az előlapi kamera már nem notch-os kialakítású lesz, hanem a kijelzőbe kerül – a ma oly’ divatos – lyukkal. Ezek száma viszont nagy talány, egyes képeken egyet látni, míg más képeken (ami valószínűbb) kettő modult lehet megfigyelni – de az is elképzelhető, hogy a „sima” verzió és a Pro verzió ebben is el fog térni egymástól.

XiaomiMi10fake 03

A legutóbbi hírek szerint a Mi 10 képernyője 90 Hz-es képfrissítéssel fog rendelkezni. Állítólag igen tekintélyes, számszerileg egy 4800 mAh-os akkumulátorral szerelik fel, amely támogatja a 30 W-os gyorstöltést. Kamerák tekintetében négy lencsét kapunk, az elsődleges szenzor itt a Sony IMX686 (64 megapixel) lesz, amelyet egy 20 megapixeles nagy látószögű-, egy 12 megapixeles tele- és egy 5 megapixeles mélységérzékelő objektív követ. Memóriából itt 8/12 GB-os kiszerelések közül választhatunk, a tárhely mérete pedig 128/256 GB-os lehet.

XiaomiMi10fake 04

A Xiaomi MI 10 Pro esetén növelték a tétet – a név kötelez. A megjelenítő már állítólag 120Hz-es képfrissítési gyakorisággal rendelkezik. Elképzelhető, hogy az akkumulátor méretén itt spóroltak, azt rebesgetik, hogy ebben a készülékben „csupán” egy 4500mAh-os telep leledzik, amely viszont támogatja mind a 66W-os gyorstöltést, mind a fordított vezeték nélküli töltést is. A kamerák száma nem változna, ahogy a felbontásuk sem, kivéve az elsődleges szenzort. Itt a Sony megoldása helyett a Samsung-féle  ISOCELL Bright HMX szenzor kerülne bele, amely 108 megapixeles felbontással bír. Ennél a modellnél a memória 12GB-nyi lesz, míg a tárhely 128/256/512 GB-os kiszerelésben lesz elérhető.

Legvégül beszéljünk az árakról! Erről sincs biztos információnk, a pletykák szerint a Mi 10 széria ára 3500 jüan (~ 152 000 Ft) és 5000 jüan (~ 218 000 Ft) között fog alakulni – amik szigorúan a belpiacos árakra vonatkozhatnak. Természetesen minden itt felsorolt infó csak pletykákon alapul, így nem érdemes őket készpénznek venni. Amint lesz új információnk a készülékekről, megosztjuk veletek.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: