A tajvani gyártó végre elkészítette flagship lapkáját, ami az első eredmények szerint biztató teljesítménnyel rendelkezik.

MediaTekDimensity 01

A vállalat elég régóta küszködik, idén csak a középkategóriában tudott villantani a Helio G90 és G90T processzorával. Ezen kívül csak a P60-P70-es sorozata létezik, ami technológiai szempontból már kissé elavult. Évek óta próbál felzárkózni a nagyokhoz (Qualcomm, Huawei), és most látni a fényt az alagút végén. Ugyanis bemutatták a Dimensity 1000 névre keresztelt SoC-t, amit kifejezetten a felsőkategóriás eszközökbe szánnak.

MediaTekDimensity 02 resize

Ez a processzor már 7 nm-es gyártástechnológiával készül, és nyolc maggal rendelkezik. A két fürtbe rendezett magok közül az első négy az ARM Cortex-A77-es magokat használja, ezek 2,6 GHz-es órajelen képesek működni, míg a másik négy mag ARM Cortex-A55-ös magokat használ – ezek órajele egyelőre ismeretlen. A GPU szerepét a Mali-G77 MC9 látja el, így akár a 120 Hz-es kijelzőkkel is elboldogul, illetve a 4K@60fps videók rögzítése sem jelent számára akadályt. A modern chiphez – természetesen – dedikált AI feldolgozóegység is jár, valamint támogatja a Wi-Fi 6-ot, és a Bluetooth 5.1-es szabványt is. A Dimensity 1000 nem marad le a konkurenciától, mivel támogatja az 5G-s hálózatokat, valamint a maximum 80 megapixeles képkezelő szenzorokat, de a többkamerás rendszerekkel is elboldogul.

MediaTekDimensity 03

A kiszivárgott mérési eredmények bíztatóak, hiszen a szintetikus teszten mind a Qualcomm féle Snapdragon 855 Plust, mind a Huawei féle Kirin 990-es processzort beelőzte. Az első ezzel a chippel szerelt telefonok várhatóan 2020 első negyedévében kerülnek forgalomba.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: