Nem meglepő módon az év harmadik negyedévében indul a következő felhasználói felület éles bevetése.

MIUI12 01

Ugyan még alig vagyunk túl a MIUI 11 bevezetésén, de már a stabil verzió elkészültekor egy csapat nekiállt a következő kiadásnak. Ez nem légből kapott információ, a cég PR ügyvezetője, Xu Jieyun erősítette meg. Ez ugye nem is akkora hír, a vállalat minden évben kiadja a saját kezelői felületét. A Xiaomi egyik védjegye ez a „skin”, ami megosztja az embereket. Akik használják egy ideje, nagyon tudják szeretni – köztük jómagam is – mások viszont idegenkednek tőle. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy enélkül adjanak ki mobilt, de ez az A szériával megváltozott.

Sok mindent nem tudunk, hogy mit hoz az új verzió, de azt szinte biztosra vehetjük, hogy nagy durranás lesz – tele új funkcióval. Ez azért biztos, mert idén ünnepli a 10. évfordulóját a vállalat és a MIUI is. Azt rebesgetik, hogy a soron következő verzió támogatni fogja az egész rendszerre kiterjedő sötét üzemmódot. Az is esélyes, hogy tovább viszik a 11-ben elkezdett átalakításokat, amelyben nagy hangsúlyt fektettek a vizuális megjelenésre – lágyabbak az ikonok – a rendszerhangokat a természet ihlette, kaptunk új animációkat, témákat, háttérképeket is. Persze nemcsak a külső lett átalakítva, a rendszerbe komolyabban is belenyúltak, aminek hála továbbfejlesztették az értesítési rendszert is, de olyan szolgáltatás is bekerült, mint a Mi Go Travel, ami segít a repülőjegyek lefoglalásában, valamint az utazások megszervezésében (például járatkeresésben, valutaátváltásban). A Mi Work is elérhető lett, ami megkönnyíti a fontosabb dokumentumok elérését.

MIUI12 02

A régi és az új logo

A Xiaomi idén azzal (is) megünnepli fennállásának 10. évfordulóját, hogy a régi logo-t újra – modernebbre? – cseréli. Hogy ez a lépés mennyire jó ötlet (kinek mennyire tetszik az új design) döntse el maga – én már nagyon megszerettem a Mi eddigi logóját.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: