Eddig mindenki úgy tudta, hogy február 11-én rajtol a kínai vállalat csúcstelefonja, azonban ez tolódni fog.

XiaomiMi10fake 01

Az elmúlt időszakban minden oldalon az a hír járta, hogy a Xiaomi még a Samsung előtt mutatja be idei csúcskészülékeit. Ugyanazon a napon tartanák a bemutatót, azonban a pekingi vállalat pár órával megelőzné a nagy riválist, így a szöuli vállat elől elhappolnák a világ első, 16 GB memóriával szerelt mobilja címet. Nos, a mostani állás szerint a bemutató kissé eltolódik, pontosan február 13-ra. Erre az egyik beszállító akciója enged következtetni, amit a Micron szervez.  A Weibon bejelentették, hogy 5 rajongó 100 jüanos kupont kap a Xiaomi új zászlóshajójának a megvásárlásához, amelyet a  JD.com-on érvényesíthetnek. Szokás efféleképpen kedveskedni a vásárlóknak, de rendkívül érdekes, hogy a kupon dátumhoz kötött. A vállalat jelezte, hogy a kupont csak az adott napon – február 13-án – adja a kiválasztottaknak, hogy megvásárolhassák a Mi 10-et. Ebből azt lehet leszűrni, hogy az előrendelés már 10-én (hétfőn) megkezdődhet, a piaci bemutató lenne 13-án egy online eseményen a kialakult helyzet miatt, míg a piaci start 14-én indulna. Ez csak a Mi 10-re igaz, a Pro verziót pár nappal később, február 18-tól lehet majd megvásárolni.

LPDRDR5

És ha már az új telefonokról esik szó, ne hagyjuk ki legújabb információt, ami nem pletyka. Ez szintén a már említett beszállítótól, a Micron-tól érkezett. A vállalat reggel bejelentette, hogy megkezdte a világ első alacsony fogyasztású LPDDR5 DRAM chip tömegtermelését, amelyet a csúcskategóriás okostelefon-piacra terveztek. Ez alapján elképzelhető, hogy a hamarosan debütáló Xiaomi Mi 10 sorozat lesz az első telefon, amelyben megjelenik ez a technológia – bár lehet, a Samsung ezt elhappolja előlük. A Micron élen jár az LPDDR5 fejlesztésében, amely kétszer olyan gyors, mint az LPDDR4, és 20 százalékkal gyorsabb, mint az LPDDR4x RAM, valamint az adatátviteli sebesség 50% -kal nőtt, amely így akár 6,4 Gbps lehet. Az energiafogyasztása viszont 20 százalékkal kevesebb az elődökhöz képest, így egyes számítások szerint akár 5-10%-kal bírhatja tovább a telep egy feltöltéssel. Míg az LPDDR4-es modulok AR terén nem jeleskedtek a korlátai miatt, addig az új modulok nagyszerűen teljesítenek mind ebben, mind a képek- és videók szerkesztésében, de az egyidejűleg több alkalmazás kezelésében is.  Ugyanígy nagy segítséget nyújthat a gépi tanulásnál is, amelyet közvetlenül a processzorához építenek be.

Kétféle kiszerelésben kerül forgalomba a memória, 8 és 12 GB-os egységek lesznek elérhetőek a gyártók számára.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: