A szervezők a kialakult helyzetre való tekintettel törölték az év legnagyobb mobilos showját.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk ebben a cikkben, a koronavírus miatt már a hónap eleje óta több cég is jelezte távolmaradását a barcelonai eseménytől. Mint tudjátok, ez az év egyik legfontosabb eseménye a mobiliparban, minden nagyobb vállalat képviseltetni szokta magát itt. Korábban már az LG és a ZTE is jelezte, hogy nem mennek, vagy csak éppen ott lesznek, addig a GSMA mindenkit megnyugtatott, hogy a show nem marad el. Már akkor kételkedett mindenki benne, hogy fogják tudni megtartani, főleg amiatt, hogy sok gyártó Kínából érkezik, amivel kockázatos egy ilyen esemény, és nagyszerű táptalaja a vírus terjedésének. Nos, miután nemrég további kiállítók is jelezté távolmaradásukat, végleg lefújták a rendezvényt. Csak pár példa a távolmaradók listájáról: Amazon, Ericsson, Facebook, HMD, Intel, LG, MediaTek, Nvidia, Sony, TCL, ZTE, így látható, hogy nem kispályásokról van szó. A szervezők kicsit későn vették észre, hogy a vírus miatt probléma lehet – akkor is érdekesen kommunikálták a helyzetet. Annyi megoldás jutott az eszükbe, hogy több ponton helyeznek ki fertőtlenítőszereket, és azt tanácsolták, hogy a résztvevők ne fogjanak egymással kezet. Ezután már azt rebesgették, hogy senkit nem engednek be a rendezvényre, aki az azt megelőző 14 napban járt Kínában – így a vállalatok nagy része bukta is a bejutást. Miután egyre több – nagy nevű cég – jelezte, hogy nem kívánnak részt venni a barcelonai eseményen, így nem volt választása a GSMA-nak, lefújták az egészet.

Azt azonban siettek leszögezni, hogy habár az idei rendezvény elmarad, jövőre ismét várnak mindenkit a mobilshowra. Reméljük, akkor gond nélkül meg tudják tartani, ilyenkor szokott a legtöbb hír érkezni pár nap alatt a gyártóktól.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

facebook button final

Vásárlási segédlet: