A fényforrás saját akkuval és napkollektoros töltéssel bír, így csak fel kell szerelni és használni.

A fény életünk alapvető eleme, nem csak a szervezet szükségleteinek szempontjából, hanem a látás számára is, hiszen az emberi szem képtelen arra, hogy teljes sötétségben érzékeljen – bizonyos körülményekhez képes alkalmazkodni, de gondolom senki nem szeret vakoskodni a saját otthonában sem, ha nem muszáj. Ami régen gyertya, az tegnap villanykörte, ma pedig LED. A LED-izzók alacsony fogyasztása lehetővé teszik azt, hogy egy adott lámpát akár a nap energiájával is el tudjunk látni naftával, a benne lévő akkumulátort pufferként használva. Ennek megfelelően erősen terjedőben vannak a saját akkus szolár fényforrások, melyek általában kedvező vételárral bírnak, használatuk pedig kényelmes, hiszen ez a megoldás semmilyen kábelezést nem igényel, csupán fel kell rögzíteni a helyére a testet.

Ebbe a népes táborba csatlakozott bele a BlitzWolf a BW-OLT1 névre keresztelt egységgel. A BlitzWolf olyasmi, mint a Xiaomi, csak sokkal kisebb: nagyon sokféle terméket gyárt, javarészt remek árral, korrekt minőségben. Lássuk, így van-e ez most is!

BlitzWolf BW-OLT1 szolár lámpa

A termék a megszokott, viszonylag vékony, fehér-zöld kartondobozban érkezett, de a megfelelő párnázásnak köszönhetően sértetlenül bújt elő belőle a tartalma. Mivel egy szolár lámpáról beszélünk, nem kell hatalmas körítésre számítani, a BW-OLT1 mellett egy apró garanciakártya, egy használati útmutató és 4-4 darab tipli és csavar az, aminek a birtokába jutunk.

Jellemzők:

  • Széles világítási terület: továbbfejlesztett oldalsó fény (négy darab), megnövelt vízszintes és függőleges szórás
  • Szuper fényes, 62 darab LED-ek, 2200 mAh nagy kapacitású akkumulátor
  • 120 ° PIR érzékelő: A lámpa bekapcsol, ha sötét környezetben mozgást észlel
  • IP64 vízálló: Kiváló napenergia-hasznosítású fényforrás a kültéri teraszhoz, külső falakhoz, a kerthez, a hátsó udvarhoz, a bejárathoz, a kerítéshez, az erkélyhez stb.
  • Egyszerű telepítés: Egyszerűen rögzítés a mellékelt csavarokkal

A BW-OLT1 az elődmodellhez képest gyorsabban tölti a 2200 mAh-s akkumulátort, ami főleg annak köszönhető, hogy a poliszilikon szolár panelek hatékonysága 17 százalékot javult az elődhöz képest. Az oldalra helyezett LED-szekcióknak köszönhetően pedig immár 270 fokban szórja a fényt. A mozgásérzékelési távolsága 8-12 méter, körülbelül 120 fokos szögben. Nem kell féltenünk a hőtől, mivel a gyártó 45 Celsius fokos felső működési tartományt határoz meg, az alsót viszont 0 fokban, így a nagyon kemény teleket elképzelhető, hogy nehezebben viseli majd, nekem a -3-5 fokig nem volt vele problémám.

Az IP64 tanúsítványnak köszönhetően a csapadéktól sem kell óvni. A beépített fényérzékelőnek köszönhetően nappal nem kapcsol be, tehát tényleg csak akkor működik, amikor arra szükségünk van, a mozgásérzékelő pedig megfelelő érzékenységű, lőtávolságon belül a kutyák mozgására is elindítja a fényáradatot. Apró negatívum, hogy a lámpa főkapcsolója a hátoldalra került, tehát felszerelt állapotban nem lehet hozzáférni – bár, ha egyszer bekapcsoltuk és elhelyeztük, utána vélhetően nem lesz szükség arra, hogy kapcsolgassuk.

A csomag tartalmazza:

  • 1 darab BW-OLT1 lámpa
  • 1 darab garanciajegy
  • 1 darab használati útmutató
  • 4 darab tipli + csavar
  • Vélemény, megrendelés

A BlitzWolf BW-OLT1 nem olyasvalami, amit nagyon túl kéne magyarázni, egy korrekt szolár lámpa, amit teszi a dolgát, ahogy kell. A 62 darab LED a 350 lumenes fényérővel bőséges egy adott terület megvilágítására, én abból az apropóból szereztem be, hogy a kapunál legyen egy fény, ami automatikusan bekapcsol, ha érkezik valaki, vagy ha éppen a kulcslyukat keresem. A mozgásérzékelő hatékonysága is hibátlan, a fényérzékelőnek köszönhetően pedig csak éjjel (meg maximum teljes napfogyatkozáskor) tolja a fényt, és napközben nem vesztünk értékes energiát, amit egyébként ingyen nyerhetünk a napból, ami egy nagyon jó érzés, és nem csak azért, mert nem kerül pénzbe. A felhasználási lehetőségek tárháza persze korlátlan, biztos, hogy tudunk olyan helyet találni, ahol hasznát vesszük, akár több darabnak is. Vannak még ennél is olcsóbb gyártmányok, mindenféle név nélkül, én jobban szeretem, ha az adott terméknek van márkája, mert az feltételezi a jobb beszállítókat és a jobb anyagokat, még ha így minimálisan drágább is a beszerzés, hiszen az olcsóbb sokszor a drágább, például akkor, ha sokkal kevesebb ideig marad működőképes, mint egy normális darab.

A BlitzWolf BW-OLT1 szolár lámpa a Banggood webáruházban szerezhető be, ára jelenleg 11,99 dollár, azaz ~ 3690 forint, mely mellé a nyomkövetett szállítás mindössze 2 dollár. Amennyinem sürgős a beszerzés, EU raktáról is rendelhető 14,99 dollárért (~4290 forint). Ha belekalkuláljuk, hogy a beszerzést követően a BW-OLT1 nem kér tovább anyagi ráfordítást (nem kell hálózatra kötni), könnyen belátható, hogy ennyit simán megér, okos és zöld befektetés.

A termék megvásárlásához kattints ide:

Blitzwolf BW-OLT1 Solar Power 62 LED PIR Motion Sensor Wall Light

Blitzwolf BW-OLT1 Solar Power 62 LED PIR Motion Sensor Wall Light (EU raktár)


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!facebook button final

Vásárlási segédlet: