Webkamera, headet, fejhallgató, stb. A sorozat ezen részével kicsit visszakanyarodnék a számítógépes perifériákhoz, ám mint a címből is látszik, ez már könnyedebb téma lesz.

Nem mondok újdonságot, hogy a mindennapi interakcióink nagyrésze elektronikus formában történik. Elsősorban ugyan még mindig a szöveges kommunikáció az elsődleges – e-mail, chat, SMS és hasonlók, azonban ha online videochatre kerülne a sor, vagy csak játszanánk, ezekre is van pár jó tippem.

DIGOO DG-PCS2 webkamera

Kicsi, könnyű kis kamera, amely a kis állványával még jól is néz ki.

Ez a webkamera 10 centiméter széles, a magassága – állvány nélkül – 3 centiméteres, míg azzal együtt 17 centiméterre nyújtózkodik. USB 2.0-ás a csatlakozója, így bármilyen géppel képes kommunikálni – a kábel mellesleg 1,5 méter hosszú. Semmi extra nincs benne, maximum 1920 x 1080 pixel felbontással rögzíti a képet, effektív felbontása 2 megapixel. Természetesen van beépített mikrofonja, amely maximum 3 méter távolságról képes a hangot érzékelni. A csomagban a kamerán kívül a kis, háromlábú állvány található, és persze egy manual, amire szerintem ebben az esetben semmi szükség nincs. A cseh raktárból ingyen hozzák, az ára pedig a BGDGPC2G kupont használva 16,99 $ (~5 320 Ft). Az állvánnyal szerintem jópofa, és bárhova tehetjük. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

DIGOO DG-PCS2 webkamera

Kuponkód: BGDGPC2G

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Xiaomi Mi HD webkamera

Maradok hű önmagamhoz, a listámból nem hiányozhat egy Xiaomi termék, a dizájnja pedig szokás szerint gyönyörű.

A mérete  90 x 28x 18,5 milliméter, a tömege 34,5 gramm. L alakjával a szerkezet önmagát fogja oda a laptop/monitor tetejéhez, a saját tömege segítségével. Anyaga műanyag, színe fekete, a géphez egy 50 centiméter hosszú USB 2.0-ás kábellel csatlakozik. A támogatott operációs rendszerek csak a Windows 10-et említik, de erős a gyanúm, hogy a 7-es verzión is gond nélkül elfut (ezt azért nem garantálom). A felbontása nem túl acélos, maximum 1280 x 720 képpontban képes az eseményeket rögzíteni – cserébe jól néz ki. Az ára a BGHOMEA15% kuponnal mindössze 16,99 $ (~5 320 Ft), a szállítása 1,76 $-ba (~550 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi Mi HD webkamera

Kuponkód: BGHOMEA15%

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Xiaovv 1080P HD USB Webcam

Ez a termék is jól néz ki, a gyártó pedig mindig jó minőségű termékekkel örvendeztet meg minket – ezért is kapott helyet a listámban.

A mérete 100 × 25 x 50 milliméter, míg a tömege 105 gramm. Az elnyújtott, lapos henger forma közepén kapott helyet az optika, ez maximum 1080p-ben képes rögzíteni az eseményeket, 150o-os szögben. A rendszer úgy lett kialakítva, hogy az arc képének feldolgozása közben szépítőfunkciót használjon – ennek biztosan örülnek páran. A mikrofon beépített, a csatlakozás itt is USB 2.0-ás kebellel történik, ennek hossza 1,5 méter. Windows 7/8/10, minimum Linux 2.4.6 vagy MacOS 10.5 és frissebb rendszer mellett használható. Az ára igen baráti, most akciósan 13,99 $-t (~4 380 Ft) kérnek érte, a szállítás pedig 1,72 $-ba (~540 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaovv 1080P HD USB Webcam


Ez volt a látni és látszani rész. Hogy ne marajdunk süketek vagy némák, jöjjön a következő blokk, ami a hangokkal kapcsolatos.

BlitzWolf AIRAUX AA-ER1 Bluetooth headset

A sort a legolcsóbb ilyen termékkel kezdem, az egyszerű, és igen baráti árazással rendelkező fejhallgató személyében.

Természetesen ez nemcsak otthon használható, és nemcsak számítógéphez, elvégre a Bluetooth technológia minden mobileszköz repertoárjához hozzátartozik. Azonban ha a kábeles megoldások hívei lennénk, akkor sem kell lemondanunk erről a fejhallgatóról, hiszen 3,5 mm-es kábellel is összeköthetjük bármivel. A mérete 90 x 25 milliméter (átmérő x vastagság) míg a tömege 201 gramm. A vezérlés a bal fülesről is történhet, itt kapott helyet a ki- és bekapcsológom, a hangerőszabályozó gombok, és a csatlakozók. Ezek közül itt kapott helyet a micro USB, ami a töltésért felel, egy 3,5 mm-es jack bemenet, de egy micro SD kártyaolvasó is, hogy ne kelljen plusz eszköz a zenehallgatáshoz. Az akkumulátora 300 mAh-ás, amelyet 2-3 óra alatt tölthetünk fel, és akár 8 órán át használhatjuk. A hangokat egy 40 mm-es driver szólaltatja meg, a frekvenciatartománya ennek 20-20 000 Hz között van, az érzékenysége 108 ± 3dB. Mindkét oldalán – a külső részen – egy-egy RGB LED fut körbe – de ez kikapcsolható, ha nem akarunk feltűnősködni. Az ára baráti, a BGSYER1 kuponnal mindössze 18,99 $-t (~5 950 Ft), a szállítás 1,03 $-ba (~323 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

BlitzWolf AIRAUX AA-ER1 Bluetooth headset

Kuponkód: BGSYER1

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


AOC HS100 headset

Ez a fejhallgató egy belépőszintű gamer termék, ami szerencsére az árán is megmutatkozik.

A mérete 161 x 10,1 x 10 milliméter, és nemcsak a füleknél párnázott, de a fejtetőnél is. Ennek hála a hosszú viselés miatt sem érezzük majd nyomottnak magunkat. A drivere 50 milliméteres, ennel érzékenysége 108 dB, a frekvenciatatrománya 20 – 20 000 Hz között mozog. Az impedancia 32 Ω. A mikrofon egy kis kar végén helyezkedik el, amely közelebb hozza a szánkhoz, így tisztábban hallanak minket a vonal túlsó végén. A csatlakozás egysima 3,5 mm-es jack-kel és egy USB csatlakozóval történik, utóbbi a világításhoz szükséges naftáért felel. A föles oldalán a márkajelzés pompázik lilás színben, illetve azt öleli körbe egy LED gyűrű. Az ára 21,09 $ (~6 600 Ft), a szállítási díja 1,11 $ (~350 Ft). A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

AOC HS100 headset


Rapoo VH530 Gaming Headset

A gyártó játékosoknak szánt fülese igazi brutális méretűnek tűnik a képek alapján – sajnos a métereket nem találtam.

A tömege viszont ismert, a kiegészítő 395,5 grammot nyom a mérlegen. Természetesen adott az RGB világítás, ami szerintem jól is néz ki, akárcsak az egész fejhallgató. A csatlakozása USB-n történik, a kábel hossza 2,2 méteres. A fejhallgatót puha, kényelmes szivacs veszi körbe, így a viselése is kényelmes, illetve a külső zajokat is képes kiszűrni. Nem mellesleg a hangokat virtuális 7.1 hangzással adja vissza az 50 mm-es driver, a frekvenciatartománya 20 és 20000 Hz között van. Érzékenysége 103 ± 3dB, az impedancia 32 Ω. A mikrofon itt is egy kis nyúlvány végén kapott helyet, amelyet némítani is tudunk – ez néha jól jöhet. A BGAFF10OFF kuponnal most 35,99 $-ért (~11 265 Ft) vehetjük meg, a szállítása pedig 0,1 $-ba (~31 Ft) kerül. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Rapoo VH530 Gaming Headset

Kuponkód: BGAFF10OFF

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


BlitzWolf BW-GH2 Gaming fülhallgató

Ennek a fejhallgatónak a legfuturisztikusabb a formája, de csak pont annyira, hogy jól nézzen ki.

A szögletes kialakítás jól néz ki, masszív benyomást kelt az emberben. A mérete 97,5 x 186,3 x 103 milliméter, a tömege 400 gramm. Ebben a fejhallgatóban a legnagyobb, pontosan 53 milliméter, a driver mérete. A frekvencia a szokásos – 20 – 20 000 Hz – között mozog, az impedancia pedig 32 ± 10% Ω. Ennél a szerkezetnél is adott a virtuális 7.1-es hangzás, a géphez a 3,5 mm-es csatlakozóval kapcsolódik, míg a plusz USB kábel az energiaellátás végett szükséges. Ezen kapja az áramot a LED világítás, amely nem a szokásos logo-t vagy egy kört ábrázol – ad egy dinamikát a formának, és jól is néz ki. Azért, hogy ne kelljen sokat a kasszánál hagynotok, használjátok a BWGH23 kupont. Ekkor ugyanis 29,99 $-ért (~9 390 Ft) hozzájuthattok, a szállítás november 8-án kezdődik, és ingyenes. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

BlitzWolf BW-GH2 Gaming fülhallgató

Kuponkód: BWGH23

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Tudom, ez csak csepp a tengerben, akár a webkamerákról, akár a fej- és fülhallgatókról legyen szó. Ez csak egy kis válogatás – mint az eddigi sorozat összes részénél – így ha esetleg más termékre fáj a fogatok, ne habozzatok. Írjatok nekünk, hogy megtaláljuk a lehető legjobb ajánlatot számotokra!

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: