Sokan vannak, akik kreatív hobbival rendelkeznek, és nekik a legjobb “játszótér” egy 3D nyomtató.

Emlékszem, amikor pár éve megjelentek az első 3D nyomtatók, amiket bárki megvehetett magának otthonra. Kicsit nagyok voltak, kicsit-nagyon drágák… Nos ezen időknek vége, ma már ha nem is utánunk dobnak egyet, de elég baráti áron be lehet szerezni – erre jó példa az A8 Plus.

Maga a szerkezet 612 x 462 x 573 milliméteres, a tömege 10 kilogramm. A váz anyaga alumínium, és mint a nevéből is sejthető, az Anet A8 továbbfejlesztett változata ez a masina. A vázszerkezetet megerősítették, és ami még fontosabb, az alaplapot ellátták túláram – és rövidzárlat elleni védelemmel is, aminek hála biztonságosabb a használata. Az elődmodellhez képest az egész vázszerkezetet megerősítették, így a Z és az Y tengely is kettős kialakítással van ellátva a stabilitás és a precizitás érdekében.

Minden műveletet a kis LCD kijelzőn végezhető el, mármint ami a beállításokat érinti. Az itteni tekerőgombbal tudunk a menüben mozogni, míg a terveket vagy a számítógépről küldhetjük rá USB-n keresztül, vagy TF kártyáról tudjuk beolvastatni közvetlenül a gépről. A tervezőprogram a PC esetében a Cura, a forrásfájl STL, OBJ és JPG lehet, míg a kimeneti formátum Gco vagy G-Code. Az elkészült művek maximum 300 x 300 x 350 milliéteresek lehetnek. A nyomtatási sebesség maximum 120 mm/s lehet, de a 30 – 60 mm/s-ot ajánlják. A gép többféle filamenttel képes dolgozni, így választhatjuk akár a PLA-t, az ABS-t, a HIPS-t, vagy a TPU-t is, de a gyártó a PLA-t preferálja. A nyomtató pontossága 0,1 milliméter, míg a rétegvastagság 0,1 – 0,4 milliméter között mozog.

Leírás
MárkaAnet
ModellA8 Plus
Hálózati csatlakozásEU szabványos dugalj
Teljesítmény360 W
Keret anyagaalumínium-ötvözet
Gép mérete612 x 462 x 573 milliméter
Gép tömege10 kilogramm
Nyomtatási méret300 x 300 x 350 milliméter
Nyomtatási sebességmaximum: 120 mm/s
ajánlott: 30 -60 mm/s
Használható filamentszál1,75 mm-es PLA, ABS, HIPS, TPU stb.
ajánlott: PLA
Gravírozási pontosság0,1 milliméter
Rétegvastagság0,1 – 0,4 milliméter
Extruderegyszeres
Fúvóka átmérő0,4 milliméter
CsatlakozásUSB (online)
TF kártya (offline)
SzoftverCura (angol, kínai nyelv)
Fájlformátumbemenet: stl, obj, jpg
kimenet: gco, G-Code
Nyomtatási hőmérsékletmax. 250℃
Csomagmérete: 580 x 370 x 175 milliméter
tömege 12 kilogramm

Aki szeretne otthonra egy 3D nyomtatót, annak most érdemes erre lecsapni, több okból is. Egyrészt a vélemények egész jók róla –persze szem előtt tartva, hogy ez nem egy profi gép. Másrészt a Tomtop-on most nagyszerű áron szerezhetjük be. Pontosan 149,99 $-t (~45 470 Ft) kérnek érte, a szállítás pedig ingyenes, ráadásul német raktárból. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Anet A8 Plus 3D nyomtató

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: