Egyre jobban felértékelődnek a PC-k és a laptopok, elvégre idén szinte mindenki a lakásba van zárva, legyen szó tanulásról vagy munkáról.

A tavasszal szokatlan dologgal szembesült a legtöbb család, mégpedig, hogy nincs elég számítógép otthon. Eddig elég volt 1-2 gép, ami akár 3-4 embert is kiszolgált, azonban hirtelen mindenkinek kellett egy eszköz, mégpedig egyazon időben. Nos, a helyzet nem sokat javult, és eléggé úgy tűnik (bár ne legyen igazam), hogy az életünk egy darabig még így is marad, így kellhet még számítógép bárkinek. Végig szaladva az itthoni árakon, egy új gép nem olcsó mulatság – de van pár tippem erre is. Először is el kell dönteni, hogy mire kell a masina? Csak munkára, vagy esetleg játékra is megfeleljen? Nem mindegy, éppen ezért most három modellt mutatok meg, ahogy haladunk sorban, úgy kerül bele egyre komolyabb hardver is. A közös pont bennük – a kis méreten kívül – a német raktár – így pár nap alatt itt is vannak! Nos lássuk…

Beelink J45

Ez a lista leggyengébb láncszeme. Viszont már ez is bőven elég a netezésre, Word, Excel használatára, szóval az alap dolgokkal megbirkózik. A mérete 11,5 x 10,2 x 4,3 centiméter, a tömege 337 gramm. A gépen találunk négy darab USB 3.0-át, egy LAN-t, két HDMI portot – ezzel két kijelzőt is ráköthetünk – egy 3,5 mm-es jack kimenetet és egy SD kártyanyílást. Kicsi, könnyű, így akár a monitor hátuljára is felszerelhető, a szellőzőnyílások az oldalán kaptak helyet.

A belsejében az Intel-féle Apollo Lake J4205 processzor (4 mag, 4 szál 1,5 – 2,6Ghz) dolgozik, a GPU szerepét az Intel HD Graphics 505 látja el. Memóriából kapunk 8 GB-ot, míg a háttértár mérete 512 GB, ez egy mSATA csatlakozós SSD. Ha ez nem lenne elég, akkor a gép aljában egy 2,5”-es bővítőhelyre tudunk extra lemezt illeszteni. Ezen kívül még adott a dual-bandes Wi-Fi és a Bluetooth, ebből a 4.0-ás szabványt kezeli a kis PC. Az ára 239,99 $ (~74 500 Ft), míg a szállítás 2,86 $-ba (~890 Ft) kerül.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Beelink J45


Beelink U57

Ugrunk egyet feljebb, így a következő termék már erősebb elődjénél, a méret azonban itt is baráti. Mindössze 12,4 x 13 x 4,10 centiméteres, a tömege pedig 279 gramm – a kinézete ugyanolyan, mint az elődnek. Portok terén itt is jól állunk, ugyanúgy megtalálható a 4 darab USB 3.0-ás, a két HDMI port (szintén támogatja a két kijelző egyidejű használatát), ahogy a 3,5 mm-es jack- a LAN és az SD kártyanyílás is. Ezek mellé még kapunk egy extra USB Type-C portot is az előlapra.

Itt a processzor már az Intel Core i5-5257U (14 nm, 2 mag – 4 szál, 2,7 – 3,1 GHz) lett. A grafikus vezérlő az Intel Iris 6100, ez azért erősebb a HD Graphics-nál. Memóriából 8 GB-ot kapunk, míg a tárhely mérete 256 GB. Azonban ez már nem SATA csatolós, hanem a helytakarékosabb – M.2-es szabványú. Ebből a modellből sem hiányzik a bővítőhely, ugyanúgy a gép aljába tehetünk egy 2,5”-es SATA csatolós HDD-t/SSD-t. Maradt a dual-bandes Wi-Fi és a Bluetooth 4.0 is. Az U57 már komolyabb feladatokra is alkalmas, így az ára is magasabb egy kicsit – de azért egyáltalán nem vészes, sőt! Most akciósan 299,99 $-t (~93 000 Ft) kérnek érte, a szállítás további 2,86 $-ba (~890 Ft) kerül.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Beelink U57


Beelink GT-R 

Jöjjön a harmadik, egyben legerősebb versenyzőnk. Ha a névről nem egy számítógép, hanem az egyik kultikus sportautó jut az eszedbe, nem hibáztatlak. Mindkettőben van elég erő, és jól is néznek ki…

A méret még itt is mini, pontosan 16,8 x 12 x 3,9 centiméter, a tömeg azonban már 753 gramm. Nem is csoda, már a borítás sem mindennapi, magnézium-ötvözetből készült, a színe pedig metál kék. Csatlakozokból el van eresztve a gép, összesen hat darab USB 3.0-ás portot kapunk, egy USB Type-C-t, egy 3,5 mm-es jacket, és két LAN portot. Ezen kívül találunk még két HDMI-t, egy DisplayPortot, további extra pedig a beépített mikrofon és az ujjlenyomat-olvasó. A 2 HDMI-nek, valamint a DisplayPortnak és az USB Type-C-nek hála így összesen 4 monitor köthető a kis gépre.

A CPU itt már nem az Inteltől származik, az AMD Ryzen5 3550H (12 nm, 4 mag – 8 szál, 2,1 –3,7 GHz) került bele, míg a GPU a Radeon Vega 8. Memóriából 16 GB-nyi van beépítve (32 GB a maximum), a tárhely pedig 512 GB, ez M.2-es SSD (NVMe PCIe). Emellé kapunk még egy 1 TB-nyi SATA3-as HDD-t, ami jó ideig elegendő lehet. Ha mégsem, semmi gond, mivel további 3 darab M.2-es NVMe PCIe slot és egy M.2 SATA3 SSD várja még a merevlemezeket. Adott a Wi-Fi, ez azonban már a Wi-Fi 6-os (ax) szabványú, és a Bluetooth is már 5.1-es. Ezzel a géppel már nemcsak dolgozni lehet gond nélkül, de az egyszerűbb/régebbi játékokkal is képes megbirkózni. Nemcsak szép, de erős is, az ujjlenyomat olvasó pedig hab a tortán. Ennek az ára már borsosabb, 629,99 $-t (~195 300 Ft) kérnek érte, a szállítás pedig 3,14 $-ba (~980 Ft) kerül.

A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Beelink GT-R 


A végére hagytam még egy jó hírt. Mégpedig azt, hogy mindhárom gép Windows 10-zel érkezik, az első kettő a Home-ot kapta meg, míg a GT-R A Pro verziót – így erre sem kell költenünk.

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: