Már a gyártó nevéből sejteni lehet, hogy egy jó ár/teljesítményű eszköz következik, ami nem mellesleg jól is néz ki.

Ez a hétvége a home office jegyében telik – hát nézzünk meg még egy laptopot! Ha komoly(abb) teljesítményű gépre vágyik az ember, általában mélyen a zsebébe kell nyúlni. Nos, itt szerencsére nem kell annyira mélyen kotorászni, ellenben a pénzünkért nem egy csupán jó kiállású laptopot kapunk, erő is lakozik benne. Ez a szerkezet röhögve nyitja meg a Word és Excel fájlokat, de ha komolyabb programokat szeretnénk használni, azokkal is könnyen megbirkózik, akár játékokkal is elboldogul, szerényebb beállítások mellett.

Egy ilyen kaliberű laptopnál, mint a RedmiBook, a kinézet is számít, így nem gagyi hatású, műanyag borítás takarja a hardvert. Alumínium-ötvözetbe bújtatták a gépet, a színe a megszokott ezüst – ami szerintem jól néz ki, elegáns lesz tőle a megjelenés. A mérete 32,3, x 22,8 x 1,8 centiméter, míg a tömege pontosan 1,5 kilogramm.

A kijelző mérete 14”, az IPS panel felbontása FHD, azaz 1920 x 1080 pixel. Az oldalsó kávák 5,75 milliméteresek, a test/kijelző aránya 81,2%, ami nem rossz – ennél jobb értékeket csak a prémium szegmensben kapunk, az viszont nem ennyibe kerül. A billentyűzet a megszokott angol kiosztású (QWERTY), a gombok itt is jól el vannak szeparálva egymástól, és szép lapos kialakításúak. Alattuk a trackpad pihen, erről nem lehet mit elmondani. Csatlakozókból itt is megtaláljuk a kötelezőket, így adott a töltőport, két darab 3.0-ás és egy darab 2.0-ás USB bemenet, egy HDMI kimenet és a 3,5-ös jack csatlakozó. Webkamerával a gép nem rendelkezik – szerintem ez még inkább pozitívum is – de akinek kellene, elég olcsón lehet venni jobbat, mint amiket a gyártók beépítenek. Ezügyben is bátran keressetek bennünket a Facebook oldalunkon vagy a Facebook csoportban.

A gép „lelke” az AMD-től érkezett: egy Ryzen R7 3700U processzorról beszélünk. Ez egy remek kis CPU, 4 maggal és 8 szállal rendelkezik, az órajele 2,3 – 4 GHz között mozog. A GPU a Radeon RX Vega 10, ami jóval komolyabb teljesítményt nyújt, mint az Intel megoldásai. A RedmiBook 14 összesen 16 GB memóriát kapott, ez természetesen DDR4-es, míg a háttértár egy 512 GB kapacitású SSD. Adott a dual-bandes (2,4 & GHz) Wi-Fi a/b/g/n/ac támogatással, és a Bluetooth 4.2 is. A gépből a maximális teljesítmény elérése sem akadály, az Fn+K billentyűkombinációval a lehető legnagyobb teljesítményre kapcsol a gép, így maximális hatékonysággal dolgozhatunk, vagy játszhatunk. Bármennyire is igyekeztem, az akkumulátor kapacitását nem sikerült kiderítenem. Annyit találtam, hogy nagyjából 8,5 órát képes működni egy feltöltéssel, és 35 perc alatt 50%-ig lehet az akkut visszatölteni.

Leírás
MárkaXiaomi
Színezüst
Anyagaalumínium ötvözet
Kijelző14″ IPS FHD (1920 x 1080 pixel) panel, 16:9 képarány
ProcesszorAMD Ryzen 7 3700U (12 nm,4 mag, 8 szál) 2,3 – 4 GHz
GPUAMD Radeon RX Vega 10
Memória16 GB (DDR4)
Háttértér512 GB (SSD)
Wi-Fidual-band (2,4 & 5 GHz) a/b/g/n/ac
Bluetooth4.2
Csatlakozók1 x USB 2.0
2 x USB 3.0
1 x HDMI
1 x 3,5 mm jack
1 x töltőport
Operációs rendszerWindows 10 Home (kínai)
Termék mérete32,3 x 22,8 x 1,8 centiméter
Termék tömege1,5 kilogramm
Csomag mérete38 x 28,6 x 7,5 centiméter
Csomag tartalma1 x laptop
1 x  felhasználói kézikönyv (A garanciás papírokat is tartalmazza)
1 x töltőkábel

A szoftverezettség terén az egyik szemem sír, a másik viszont nevet. Operációs rendszerből ugyan Windows 10 van a gépen, azonban ez kínai – viszont egy kis trükközéssel a magyar nyelv is előcsalogatható. Cserébe olyan kényelmi szolgáltatást kapunk, mint a mobilról/mobilra történő gyors adatátvitelt, aminek a sebessége elérheti a másodpercenkénti 50 MB-os sebességet is, de adott a gépbe történő gyors és kényelmes bejelentkezés is. Ehhez csak egy Xiaomi/Redmi okoskarkötő szükséges, és ha a gép közelében vagyunk, automatikusan feloldja.

A Xiaomi RedmiBook 14 nemcsak szép, de egy rendkívül erős gép. Nemcsak irodai munkára alkalmas, megbírkózik a komolyabb programokkal is, de mint ahogy említettem, szórakozásra, játékra is használható. Véleményem szerint nagyszerű választás lehet bárki számára. Főleg most, mivel a Banggood-on a BGXMAMD10 kuponnal most elég nagy kedvezménnyel, mindössze 679,99 $-ért (~201 125 Ft) vásárolhatjuk meg. A szállítás további 13,23 $-ba (~3 915 Ft) kerül, amely természetesen EU Priority Line móddal történik, így nem kell aggódni az ÁFA vagy a VÁM miatt. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Xiaomi RedmiBook 14 Ryzen Edition

Kuponkód: BGXMAMD10

facebook button final


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: