Aki low budget telefont keres, most megtalálhatja a neki valót, hiszen annyiért, amennyit kérnek érte, egész kis pofás telefont kapunk.

Kivételesen már az elején lelövöm a poént… vagyis az árat. Ami nagyjából – szállítással együtt – 30 515 Ft, ennyiért pedig ez a telefon elég jó vétel! Persze le kell mondani a Snapdragon 888-ról, vagy a 16 GB RAM-ról, de csillió megapixeles kamera sem található meg benne. Ellenben kapunk egy korrekt belépőszintű telefont, ami a mindennapi, általános használatra elegendő. Vagy akár a gyerek első mobiljának is, hogy ne egy drága modellt kelljen pótolni pár héten belül, ha véletlen baja esik. Elég is ennyi bevezető, inkább nézzük, mit kapunk a pénzünkért.

A DOOGEE N30 167 x 77,4 x 8,9 milliméteres, a tömege 190 gramm. A ház műanyagból készült, és összesen négyféle színben érhető el a mobil, ezek a fekete, a kék, a zöld és a fehér. Az oldalakon a megszokott gombokat és csatlakozókat találjuk, jobb oldalt a bekapcsoló- és hangerőszabályozó gomb pihen, míg átellenben a SIM tálca. Ez két nano SIM-et képes fogadni, valamint külön slotba egy micro-SD kártyát is elnyel, hogy ne kelljen a dual SIM-et feláldozni a tárhelyért cserébe. Alul az USB Type-C port található, míg felül a 3,5 mm-es jack csatlakozó kapott helyet.

Az előlapot egy 6,55”-es IPS LCD panel tölti ki, ennek felbontása 720 x 1600 pixel. A spórolás itt (is) tetten érhető, bár az általános célokra tökéletesen megfelel, ezen a felbontáson ne is akadjunk meg, simán használható. Az előlapi kamera, amely 8 megapixeles, a bal felső sarokban lévő kis lyukon át képes képet rögzíteni, maximum 3264 x 2448 pixel felbontásban.
A hátlap egy hangyányit izgalmasabb lett. Itt találjuk az ujjlenyomat-olvasót, valamint szám szerint négy kamerát. Az elsődleges optika az OmniVision-féle OV16880 érzékelő, amelynek felbontása 16 megapixel (f/2.2). Ezt egészíti ki egy Sony IMX219-es nagylátószögű objektív, mely 8 megapixeles (FOV 130 °, f/2.4), valamint egy 2 megapixeles makro- és egy szintén 2 megapixeles mélység-érzékelő (portré kamera).

A készülék meghajtásáról a Mediatek Helio A25 SOC-a gondoskodik, amely 12 nm-en készül, és összesen 8 maggal rendelkezik – két fürtbe rendezve. Mindkettő négy – négy ARM Cortex-A53-as magot tartalmaz, és míg a teljesítménycentrikus részen lévők 1,8 GHz-es órajelen futnak, addig a takarékosabb rész „csak’ 1,5 GHz-en ketyeg. A GPU szerepét az IMG GE8320 (@650 MHz) látja el, memóriából 4 GB-ot kapunk, míg a tárhely mérete 128 GB. Ez, ha kevésnek bizonyulna, maximum 256 GB-os micro SD kártyával bővíthetjük. A Wi-Fi ugyan dual-bandes, de az ac szabványt nem támogatja, be kell érni az a/b/g/n-nel. Szerencsére a Bluetooth már 5.0-ás lett, míg a helyzetmeghatározásért a Beidou, Galileo, Glonass, GPS műholdak felelnek. Az energiát egy 4 180 mAh-ás akkumulátor biztosítja, amelyet maximum 10 W-tal (5 V/2 A) tölthetünk fel, mint említettem USB Type-C porton keresztül.

Operációs rendszer tekintetében természetesen csakis az Android jöhet szóba, abból is a 10-es verzió. A rendszer gyári kinézetű, a stock élményt kapja a felhasználó, ezáltal a magyar nyelvet sem kell róla hiányolni. Sarkalatos kérdés szokott még lenni a 4G támogatottság is – pedig lassan megszokhatjuk a választ. A telefon támogatja a B20-as szabványt, így idehaza mindenhol élvezhetjük a gyors adatátvitelt.
A DOOGEE N30 árát már ugyan említettem, de aki elfelejtette volna, egy kis emlékeztető. A mobilt a Banggoodon most a BGN30DG kuponnal 99 $-ért (~29 650 Ft) vásárolhatjuk meg, míg a szállítás – EU Priority Line – 2,89 $-ba (~865 Ft) kerül. Vásárlás előtt érdemes figyelni, hogy az „EU Version” legyen kiválasztva, nekünk az a megfelelő típus. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

DOOGEE N30

Kuponkód: BGN30DG

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: