A kínai gyártó eddig a tablet/laptop fronton mozgott, azonban a számítógépek piacán is jelen van igen jó ajánlatokkal.

Társoldalunk, a hoc.hu több terméket is tesztelt a Chuwi kínálatából, és nem volt rossz véleménnyel róluk. Ezen felbuzdulva, valamint azon, hogy most akciósak a számítógépeik, összedobtam egy kis válogatást nektek.  Tudom/remélem, hogy ez a pandémiás időszak a végéhez közeledik, de egy gép bármikor jól jöhet, mert a régi megadja magát.  És ha beüt a krach, mit csinál az ember? Szétnéz első körben az itthoni boltokban, majd lábon kihord egy kisebb szívinfarktust. Ha még találunk is kedvünkre való gépet, akkor a mellé biggyesztett ár még az élettől is elveszi a kedvünket. A híreket olvasva nem igen fog változni egyhamar ez a helyzet, és ha nem gamerek vagyunk – nagyon vastag bukszával – akkor érdemes fontolóra venni az alábbi gépek egyikét. Egy közös tulajdonsága van az összes gépnek (a baráti áron kívül), mégpedig az, hogy Windows 10-zel kapjuk.

Chuwi LarkBox Mini PC

Na, erre az apróságra teljesen illik a Mini PC jelző (talán a legkisebb kapható), ugyanis a térfogata mindössze 0,16 liter! Ez azt jelenti, hogy a mérete 6,1 x 6,1 x 4,3 centiméter, míg a tömege 127 gramm… Ebből (is) sejthető, hogy nem egy erőgép, azonban az irodai munkára, a mindennapos webböngészés-zenehallgatás-filmnézés nem jelenthet akadályt.
A kis, fekete dobozon nem sok mindent találunk. Elöl egy bekapcsológomb pihen, míg a hátoldalon egy HDMI, két USB 3.0, és egy USB Type-C csatlakozó pihen – ez utóbbi az energiaellátáshoz kell. Oldalt egy 3,5 mm-es jack csatlakozó, valamint egy microSD nyílást találunk. Az oldalak felső részén, és a tetejének a hátsó felén a szellőzést segítő kis barázdák kaptak helyet. Az alján elvileg semmi nincs, azonban a csavarokat kihajtva, és a takarólemezt leszedve az M.2-es SSD bővítőhely bukkan elő.

A meghajtásért az Intel Celeron J4115 felel. Ez 14 nm-es gyártástechnológiával készült 4 magos CPU, az órajele pedig 1,8 – 2,5 GHz között mozog. A GPU ennek megfelelően az UHD Graphics 600 lett, míg memóriából 6 GB-ot kapunk, amely LPDDR4-es. A háttértár mérete 128 GB, ez eMMC, de ha kevés lenne, bővíthetjük vagy egy 2242-es M.2 SSD-vel (SATA 3.0) vagy micro SD kártyával. Előbbiből maximum 1 TB-ot kezel a gép, utóbbinál 128 GB a limit. Az internetre a dual-bandes Wi-Fi segít csatlakozni, amely az ac szabványig kompatibilis, de a Bluetooth sem hiányozhat, ebből 5.1-es verziót kapunk.
Most pedig jöjjön az a bizonyos ár. Ha a BGCZCLB kupont használod, 50 $ kedvezmény jön rá, így 169,99 $-t (~53 500 Ft) kell fizetni érte. A szállítás cseh raktárból történik, ingyen. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Chuwi LarkBox Mini PC

Kuponkód: BGCZCLB

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Chuwi CoreBox i5

Ez a PC már jobban hajaz az általunk megszokotthoz, bár ez sem egy nagy darab. A mérete 17,3 x 15,8 x 7,3 centiméter, a tömege 850 gramm. A ház színe szürke és fekete, amelyet fektetve vagy állítva is használhatunk, és jól is néz ki. Az egész borítás letisztult, elöl csak egy bekapcsológomb kapott helyet, az oldalak on a szellőzőrácsok segítik a levegő áramlását. A hátoldalon is van egy szellőzőrács, valamint az összes csatlakozó. Ezekből kapunk egy mikrofon- és egy jack csatlakozót, két HDMI-t, és négy USB-t. Ezek közül kettő 2.0-ás, míg a másik a gyorsabb 3.0-ás, valamint rendelkezésre áll egy Ethernet port, és a tápcsatlakozó.

A gép nevéből könnyen rájöhetünk, hogy a processzor az Intel féle Core i5-5257U (2 mag/4 szál, 2,7 – 3,1 GHz), míg a GPU az Intel Iris Graphics 6100. Memóriából 8 GB-ot kapunk – azonban számomra kissé érthetetlen, hogy miért DDR3-as jutott bele. Adatainkat egy 256 GB-os M.2-es SSD-n tárolhatjuk (2280), de ezt cserélhetjük maximum 1 TB-ra. Ha még ennyi sem elegendő, SATA-s HDD-nek is jutott hely, ebből maximum egy 2 TB-os 2,5”-os mehet a gépbe. Itt is adott a dual-bandes Wi-Fi (ac) és a Bluetooth, ebből viszont be kell érnünk a 4.2-es verzióval.

Ez a modell most villámakció keretében 279,99 $-ba (~88 050 Ft) kerül. A szállítás ingyenes, és cseh raktárból érkezik a gép. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Chuwi CoreBox i5


Chuwi CoreBox X

A külsőségekre itt nem térnék ki, ugyanúgy néz ki a gép, mint a CoreBox i5, ugyanaz a 2 literes ház, egyedül a csatlakozóknál van változás. A mikrofon- és a 3,5 mm-es jack ugyanúgy adott, de a gigabites Ethernet portból már kettő figyel. HDMI-ből csupán egyet találunk, de mellé már egy DP kimenet is befért, valamint mind a négy USB bemenet már 3.0-ás.

A CPU szerepét itt az Intel Core i7-6560U (2 mag/4 szál, 2,2 – 3,2 GHz) tölti be, a GPU pedig az Intel Iris Graphics 540 lett. Memóriából 8 GB-ot kapunk – és furcsa mód itt is DDR3-as – míg a háttértár 256 GB , természetesen M.2-es SSD. Ha ez kevésnek bizonyulna, maximum 1 TB-os, 2280-as SSD-re cserélhetjük a meglévőt, vagy egy 2 TB-os SATA csatolós HDD is mehet a házba – ebből 2,5”-os. A dual-bandes Wi-Fi (ac) és a Bluetooth itt sem hiányozhat az összeállításból, utóbbi a 4.2-es verziót használja.
Ezért az összeállításért 438,99 $-t (~138 050 Ft) kell fizetni a kasszánál. A szállítás sajnos nem EU raktárból történik, de 5,5 $-ért (~1 750 Ft) cserébe ÁFA és vámmentes lesz EU Priority Line-nal. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Chuwi CoreBox X


Chuwi CoreBox Pro

Jöjjön a lista legutolsó tagja! A kinézetre megint nem pazarolok sok karaktert – ugyanaz, mint az előző két modell esetén. Ahogy a csatlakozóknál is elmondható, egy az egyben megegyezik a CoreBox X-nél felsoroltakkal. Az elrendezés más kissé, valamint egy Thunderbolt 3-as csatlakozó került rá pluszban.

A számításokért az Intel Core i3-1005G1 felel. Az eddig felsorolt CPU-k közül ez a legfrissebb (2019-ben jelent meg), 2 magot és 4 szálat tartalmaz. Az órajele 1,2 – 3,4 GHz között mozog, a GPU pedig itt is az UHD Graphics. Ha erősebb GPU-t szeretnénk használni, a Thunderbolt csatolóval lehetőségünk van erre – de azok ára eléggé borsos.

Memóriából szerencsére már DDR4-es áll a rendelkezésünkre, összesen 12 GB-nyi, míg a háttértár mérete 256 GB. A bővítés lehetősége itt is adott, és ahogy korábban, a 2280-as M.2-es NVMe SSD maximum 1 TB-ra cserélhető, ahogy a 2,5”-os SATA csatolós SSD/HDD is befér a házba, maximum 2 TB méretben. A Bluetooth itt már 5.2-es, és a Wi-Fi is szintet lépett, a 6-os (ax) szabványt képes kezelni.

Sajnos ez a gép sincs EU raktárban, cserében az ára ennek is elég kedvező. Vásárláskor használd a BGCORBXP2 kupont, így 347,65 $-ért (~109 320 Ft) zsebelheted be. A szállításEU Priority Line – további 5,5 $-ba (~1 750 Ft) kerül, cserébe nem kell extra terhekkel számolni. A vásárláshoz kattints az alábbi linkre:

Chuwi CoreBox Pro

Kuponkód: BGCORBXP2

facebook button final

Ha a fenti kupon már nem érvényes, vedd fel velünk a kapcsolatot a Facebook gombra kattintva!


Úgy vélem, nincs szüksége valakinek erős videokártyára munkához/játékhoz, megtalálja a 4 gép közül a neki valót. Főleg azt figyelembe véve, hogy itthon egy számítógép most nagyjából 150 – 200 000 Ft környékén hozható ki. És ha erős konfig is kell, egy CoreBox Pro is nagyszerű – és gazdaságos – választás lehet, amely még bővíthető is bizonyos szinten.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!
facebook button final

Vásárlási segédlet: