Segítünk, hogy otthon is, hiba nélkül fel tudd tenni az üvegfóliát a telefonodra

 BrandoWorkshopPremiumTemperedGlassProtector Intro4 824x375 02

Amióta érintésérzékeny felülettel rendelkező PDA-kat, telefonokat használunk, azóta elvárás, hogy védjük a kijelzőt a karcoktól. Régen, amikor még nyomásérzékeny kijelzőket használtunk a cél az volt, hogy a kemény műanyag stylus-szal ne koptassuk ki a kijelzőt, később pedig már az egyéb fizikai sérülések kivédése került szóba, olyanok például, mint a telefon mellé a zsebbe tett kulcscsomó által okozott karcolások. Néhány éve azonban elkezdtek terjedni az edzett üvegből készülő “fóliák”, amik nem csak akarcoktól, de a töréstől is meg tudják védeni a kijelző üvegét. Ezt úgy érik el, hogy a telefon üvegére ragasztott fólia elvezeti, elosztja az esetleges ütések koncentrált erejét a teljes kijelzőn, így tompítva a fizikai behatást.

51XCb8JyCEL. US500

Igen ám, de az üvegfóliát fel is kell tenni valahogy a telefonra, de úgy, hogy az jól is nézzen ki, ne legyen alatta kosz vagy buborék. Ha unod már, hogy minden cseréhez a plázába kell szaladgálnod, akkor olvasd el tanácsainkat, és reméljük hamarosan otthon cseréled Te is a fóliát.

1. Moss kezet és figyelj oda milyen ruházat van rajtad!

Az üvegfólia felhelyezése előtt a legfontosabb, hogy zsírtalanítsd a kezed, de az sem árt, ha egyenesen egy vékony gumikesztyüt húzol. Megjegyezzük, kesztyű nélkül könnyebb lesz, szóval inkább moss alaposan kezet, odafigyelve az ujjaid végére. Ne legyen rajtad olyan ruha, ami elektroszatikusan feltöltődhet, magához vonzva mindenféle porcicákat. Vegyél fel egy pólót, másra nem lesz szükség.

IMG 20180307 153618

2. Hol cseréld a fóliát?

Régen is azt mondták, hogy a legjobb hely a fürdőszoba, ahol kicsit bepárásítottad a zuhannyal a levegőt. Ha van bent megfelelő szekrény vagy asztal amin dolgozni tudsz most is ez lesz a legjobb hely, a nedves levegőben nem száll a por. Ha ez nem működik, akkor marad egy jól megvilágított asztal a szobában, lehetőség szerint minél inkább pormentesített környezetben.

3. Első feladat a fólia felhelyezése előtt

Ha normális minőségű fóliát vettél normális gyártótól, akkor kaptál hozzá két tasakot és egy matricát. Az első legyen, hogy a nedves törlőkendővel zsírtalanítod az üveget. Nagyon figyelj a peremekre, ki szoktak maradni, és ha pont a peremen nem ragad a fólia, akkor hamar berepedezik a széleken. A nedves törlés után töröld szárazra az üveget, végül pedig a mellékelt matricával szedegesd le az esetlegesen a kijelzőn maradt kocsokat.

IMG 20180307 153734

4. Jöhet a fólia!

A hagyományos fóliálknál a menet az volt, hogy a fólia ragadós oldaláról a védőfelületet egyharmad részig lehúztuk, ezután ráragasztottuk a fólia végét az üvegre, majd a védőfelületet szépen lassan lehúzva a fóliát finoman rásimogattuk az üvegre. Ezt a megoldást itt felejtsd el!

Az üvegfólia merev. Ha a kijelzőt letisztítottad, akkor a fólia tapadós részéről távolítsd el a védőréteget teljesen. A fóliát nem szorítva, finoman fogd a peremenénél, ne nyomódjon be az ujjbegyed a ragadós részre, és másmódon se érj a ragadós részhez. A fóliát vidd a telefon üvege fölé, győződj meg még egyszer arról, hogy nincs kosz az üveg alatt. A fóliát rakd az üveghez amilyen közel tudod, figyelj, hogy a kivágások jó helyen legyenek, (például a kameráknak). A fólia közepét finoman nyomd az üveghez, a szélét engedd el. A fólia felsimúl a telefon üvegére.

tpu protector nokia 5 2

5. Buborékok

Ha a fólia fent van és maradtak buborékok ne izgulj. Fogj egy bankkártyát, tekerd be egy rétegben valami finom nem szöszölő ruhával és masszírozd ki a buborékokat a szélek felé. Kész is vagy

5+1 Hogy szedd le a fóliát

Ha kosz maradt a fólia alatt akkor nehéz dolgod lesz. Próbálj valamelyik sarkán a fólia alá nyúlni, de ha lehet valamilyen műanyag eszközzel, mondjuk egy gitárpengetővel vagy hasonlóval. Finoman emeld meg a fólia sarkát, de csak óvatosan nehogy berepedjen. Csúsztass alá egy bankkártyát, és óvatosan válaszd el az üvegtől.

Ha a fólia eltört és ezért kell cserélni, akkor szerezz egy széles ragasztószalagot és ragaszd le az eltört fóliát. Ha így teszel, akkor az eltávolításkor nem lesz tele minden apró szanaszét pattogó üvegszlánkokkal.

Gratulálunk, profi fóliázó lettél Te is!


Ha van olyan tipped, amivel még könnyebben boldogulhatunk, akkor kérünk oszd meg velünk a hozzászlásoknál!