Korábban már hírt adtunk az ugyancsak ár/teljesítmény bajnoknak tűnő Redmi Note 7-ről, most úgy tűnik, a Xiaomi még tovább emeli a tétet és belebegtette a Pro verziót is.

redminote7pro

A gyártó által elhintett információ morzsák szerint a Redmi Note 7 Pro valamikor februárban fogja letámadni a piacot, de pár kulcsfontosságú specifikációs adatot már most sejteni lehet a tovább izmosított verzióval kapcsolatban. A főkamera 48 megapixeles felbontást tud, csak úgy, mint a sima Note 7, de a Pro verzióban egy Sony IMX 586 szenzorral van kialakítva a rendszer (a Note 7 Samsung ISOCELL Bright GM1 képalkotót alkalmaz). Az egyik legfontosabb hír a Redmi Note 7 Pro variánssal kapcsolatban, az a rendszerchip kérdésköre, ugyanis a típus a Qualcomm vadonat új megoldására, a Snapdragon 675 SoC-ra épít.

Ez a rendszerlapka nyers számítási teljesítményt tekintve várhatóan valamivel erősebb lesz a Snapdragon 710-nél, de azért, hogy megfelelő áron tudják adni, a GPU némileg gyengébb lesz és az ISP is kisebb tudással bír majd, valamint a költséghatékonyabb 11 nm-es gyártósoron fog készülni. Ami az árazást illeti, amennyiben lehet hinni a kínai forrásoknak, a Pro verzió ára 205 és 220 dollár között fog alakulni, így az önállóvá váló Redmi sorozat ár/teljesítmény mutatójára a Redmi Note 7 Pro kapcsán sem lehet majd panaszunk.

forrás: GSMarena