Barcelonában a Blackview egy „mozitelefont” mutatott be.

Blackview 01

Elsőre semmi érdekes nem látszik a cég új telefonjában, egy nagyjából középkategóriás eszközről beszélhetünk, bár egy kissé meredeknek tűnő árazással, de ha figyelmesen megnézzük, hamar rájövünk a „turpisságra”.

Képek alapján a telefon elegánsnak, letisztultnak hat, ha az anyagminőség is rendben van, akkor megállja a helyét a középkategóriában. A készülék fizikai paramétereit tekintve 159,5 mm x 74,7 mm x 10,2 mm, a súlya 365 gramm, tehát nem egy pehelykönnyű darab. A mobilban egy 6,01” méretű 1080 x 2160 pixel felbontású Full-HD + AMOLED panel kapott helyet (401 ppi a képpontsűrűség), ez az előlap 78,2%át fedi le – ami szintén nem egy kiemelkedő érték, bár véleményem szerint ezzel sincs semmi gond. A megjelenítő fölött találjuk az előlapi kamerákat, ide egy 16+2 megapixeles (f/2.0 + f/2.4 – utóbbi a mélységszenzor) egység került, notch nélkül. A hátoldalon érdekes módon egy kamera kapott helyet, ide is egy 16 megapixeles egység került, konkrétan a Sony IMX298-as egysége f/2.0 rekeszértékkel, videót maximum 1080p@30 fps-sel áll módunkban rögzíteni, alatta az ujjlenyomat-olvasó pihen.

Blackview 02

Jobb oldalon a hangerő-szabályozó gombok, illetve a bekapcsológomb találhatóak, baloldalon a SIM tálca, amelybe a megszokott felállásba vagy két darab nano egység kerülhet, vagy egy nano- és egy micro-SD kártya. Alul csupán egy C típusú USB kapott helyet, ezen tölthetjük a telefont és szólaltathatjuk meg a fülesünket. Az érdekesség a végére, és a telefon tetejére maradt, ugyanis itt kapott helyet a beépített projektor, ami garantálja, hogy 2 méterről 70″-os, 3 méterről pedig akár 200″-os képméretet vetít ki elénk. A komponens a MEMS lézerpontos technológiát használja, amely ugyan elmarad a nagy testvérek által biztosított képminőségtől, de a használatra (állítólag) nem lesz panasz.

Blackview 03

A belső komponenseket tekintve a központi egység szerepét a MediaTek Helio P23 (Octa-core, Quad-core 2.3 GHz Cortex-A53, Quad-core 1.65 GHz Cortex-A53) tölti be, a grafikus meghajtást a Mali-G71 MP2 végzi, ezekhez társul kereken 6 GB RAM és 64 GB belső tárhely, amit maximum 256 GB-os kártyával támogathatunk meg. Az energiát egy 4680 mAh-ás telep biztosítja. Egy feltöltéssel egyébként 5 óra projektoridőt ígér a Blackview, ami elég kellemesnek hangzik. egyéb adatkapcsolatok tekintetében elég szűkösen nyilatkozik a gyártó, annyi biztos, hogy a Wi-Fi kezeli a b/g/n szabványokat, a Bluetooth pedig a 4.1-es szabványt, a GPS sem maradt ki, itt az A-GPS és a GLONASS segít nekünk. A hálózati kapcsolatok terén nem igazán bőbeszédű a cég, a leírásban ugyan a 2G/3G/4G fel van sorolva, de a B20 támogatottságot homály fedi egyelőre.

Blackview 04

Szoftver tekintetében az Android 8.1-es verziója érhető el, ezt a későbbiekben lehet majd frissíteni a pitére.

Március 1-11. között egy promóció keretében van lehetőségünk 43%-os kedvezménnyel megvásárolni a telefont, amiért így 399,99$-t kell fizetni, utána minden egyes nap nő ez az ár, míg április 10-én már 699,99 $-t kell fizetnünk érte.

Blackview 05

Ennyiért nem csak magát a készüléket kínálják, hanem kiegészítők garmadáját kapjuk. Ahhoz, hogy a moziélmény biztosított legyen, a telefon mellett a csomagban találunk egy Bluetooth hangszórót, egy szelfibotot, egy távirányítót, egy védőtokot és egy kijelzővédő fóliát. Ha az összeszerelési minőség, és a beépített projektor is rendben van, akkor egy remek telefont tettek le az asztalra.

Amennyiben megrendelnéd a készüléket, a gyártó honlapjáról megteheted (görgess a legaljára): Blackview

Amint tudunk rá kupont, vagy felveszi kínálatába valamelyik nagyobb áruház (GearBest, Banngood, Geekbuying), frissítjük a cikket.

Blackview 06