Hőmérséklet, páratartalom, légnyomás, holdállás, riasztások, előrejelzés. Mi kell még?

idojaras 1

Addig jómagam sem gondoltam bele, hogy mire jó egy időjárás állomás, amíg nem kaptunk egyet. A válasz egyszerű: hasznos információkat szolgáltat – ami érték! Egyrészt pontosan képben leszünk azzal, hogy mennyi a belső hőmérséklet, illetve az ehhez társuló páratartalom, ami azért jó, mert le tudjuk ellenőrizni, hogy valóban a termosztáton beállított és kívánt hőmérsékletet állítja-e elő a kazánunk, illetve indokolja-e a páratartalom mértéke, hogy a közeljövőben szellőztessünk. Mióta a saját ketyerénk megvan, naponta több alkalommal is figyelem, hány százalékon áll a pára, és ha nem tetszik, amit látok, akkor nyitom is az ablakokat, hogy elkerüljem a falak vizesedését és a penészedést (sajnos még nincs homlokzati szigetelésünk).

Természetesen az információhalmaz másik csoportját a külső (házon kívülre helyezett szenzor vagy szenzorok) adatai teszik ki. Jó dolog az okostelefonok által szolgáltatott adat meg a köpönyeg, de hogy pontosan mi és mennyi van kint az udvaron, azt egyik sem tudja, a külső szenzor viszont köntörfalazás nélkül megmondja nekünk, és az ő szavára bátran hagyatkozhatunk – elvégre nem mindegy, hogy 5 vagy 13 fokba visszük-e ki a gyereket.

idojaras 2

Akinek még nincs ilyenje, annak most ajánlanánk egyet, ha nekem nem lenne, én is ilyet vennék, most, ennyiért…

Digoo DG-TH8805 vezetéknélküli, digitális kijelzős, külső-belső szenzoros időjárásállomás

A készülék már első pillantásra is elég komoly eszköz benyomását kelti, a dizájn egyszerű, mégis elegáns, a fekete szín mindenhova passzol, így nem kell majd túlgondolni, hogy melyik falon helyezzük el, ha nem akarjuk, hogy az asztalon foglalja a helyet. Természetesen a belső szenzoron kívül egy külső egység is jár hozzá, de még további kettő ráköthető a készülékre (nyilván vezetéknélküli kommunikációval), így összesen akár három külső helyszínről is kaphatunk mintavételt.

A kijelzőn az adatok logikusan jelennek meg, két fő részre vannak osztva. A felső részben bal oldalt láthatjuk a légnyomást, illetve a külső- és belső hőmérsékletet/páratartalmat. Középen a dátum és az idő, valamint a riasztások állapota olvasható le – egy kis extrával: az aktuális holdállással. Jobb oldalt pedig aktuális külső időjárásállapot (például napos, felhős, stb) figyelhető meg.

A kijelző alsó fele az előre jelzésé, amely 4 napra (+ ugye az aznapi) előre szolgáltat jóslást. A kijelző alatt találjuk a fizikai vezérlőgombokat, ezek használata magától értetődő. A készülék beépített naptárral rendelkezik, két riasztási állapot állítható be, fagypont indikátort is mutat a megjelenítőn, a légnyomással kapcsolatos adatokat pedig képes naplózni, amelyek később visszakövethetőek.

Általános paraméterek
MárkaDIGOO
ModellDigoo DG-TH8805 Öt napos előre jelzős verzió, színes képernyős időjárás állomás
Méret151.8 mm x 36.1 mm x 112.3 mm 
KijelzőMutifunkciós színes kijelző
Időjárás előrejelzés
– 5 napos előre jelzés –
napos, napsütéses, felhős,
esős, viharos, havas
HoldfázisValós idejű Holdfázis
FunkcióIdőjárás előrejelzés 5 napos be
/ kültéri hőmérséklet és páratartalom alakulása
Holdállás 

Barometrikus nyomás történeti nyomkövetési funkcióval
12 / 24H formátumban
Kettős riasztás szundi funkcióval
Beépített naptár
Fagyáspont jelző
Hőmérséklet
Beltéri tartomány: 0 ° C ~ + 50 ° C
&
Kültéri tartomány: -20 ° C és + 50 ° C 
PáratartalomIN & OUT Tartomány: 20% ~ 95%
Légköri nyomásNyomja meg a HISTORY gombot, hogy nyomon kövesse az elmúlt 12 órában mért barometriai nyomást
Érzékelő
Nagy pontosságú beltéri és kültéri érzékelő chip
Teljesítmény
3 X AAA elem 
vagy 
Speciális USB tápkábel (a csomag része)
A főegység és az érzékelő közötti távolságMax. 30 méter nyitott területen

Csomag tartalma:

  • 1 db Digoo DG-TH8805 időjárás állomás 
  • 1 db Digoo DG-TH8805 vezetéknélküli külső szenzor (tápellátás 2  db AAA elemmel)
  • 1 db Digoo DG-TH8805 használati útmutató (angol)
  • 1 db Digoo DG-TH8805 speciális USB tápkábel (kábeles működtetéshez – 5V/1A)

idojaras 3

Ez a becsületes összeállítás a Banggood webáruházában most mindössze 23 dollárért vásárolható meg (több darab esetén további kedvezmény), ami átszámolva körülbelül 6500 forintot tesz ki ingyenes standard szállítási opcióval, de az EU Priority Line szállítás is csak 4,88 dollár.

A termék megvásárlásához kattints ide:

Digoo DG-TH8805 vezetéknélküli, külső-belső szenzoros időjárásállomás

Vásárlási segédlet: