Az extrém megoldásnak hála egy 4 000 mAh-ás akkumulátort 17 perc alatt lehet feltölteni 100%-ra.

Xiaomi

A gyártók nem igazán tudnak lépést tartani a készülékek energiaigényének kielégítésével az akkumulátorok területén. Szinte mindenki az eszközök vékonyítását tűzte ki célul, ennek következtében a rendelkezésre álló terület igencsak szűkös lett a mobilokban. A felhasználók régóta szeretnék, hogy nagyobb telepek kerüljenek a mobilokba, de mintha süket fülekre találna eme kívánság a gyártói oldalon. Mivel nem valószínű, hogy bármelyik gyártó is kissé vastagabb telefont tervezne, amibe nagyobb akku kerülhetne – kivéve az Energizer Power Max-ot – így a töltés sebességére került a hangsúly.

Xiaomi charger 

A minap nem kis meglepetést okozott Lin Bin (a Xiaomi elnöke) a Weibo-ra feltöltött videóval, ahol demonstrálja, mit is fejlesztenek a cég boszorkánykonyhájában. Ez nem más, mint a gyorstöltők következő generációja, ami eszméletlen sebességgel pumpálja az energiát az akkumulátorba. A pontos részletek nem ismertek a töltővel kapcsolatban, eddig annyit tudni, hogy a 100 watt 20 voltos feszültségből és 5 amperes áramerőségből jön össze – szemben az Oppo féle 50 W-os SuperVOOC eljárással, ahol szintén 5 amperrel kell kalkulálni, de csak 10 voltos feszültség mellett. Természetesen a gyorstöltés nem úgy megy, hogy vaktában küldik az energiát a telepnek, ebből elég nagy baj lehetne – a Samsungnak is meggyűlt a baja a teleppel – így amint elérik a 80%-os töltöttségi szintet (ezt 12 perc alatt valósítja meg a technológia), valamennyire visszavesz a tempón, ezzel pihentetve az akut, és a maradék 20% naftát már csak 5 perc alatt tölti bele. Az is észrevehető a kis videóban, hogy a rendszer folyamatosan, valós időben menedzseli a teljesítményt, amihez a belső komponenseket valós időben monitorozza.

Ez a technológia még fejlesztési stádiumban van, így nem tudni pontosan mikor kerül éles bevetésre, gondolom nem sietik el a kereskedelmi forgalomba kerülést, nem szeretnének lebőgni vele. Mivel a saját gyorstöltőjük jelenleg 27W-os, a konkurencia legjobb megoldása pedig 50W-os, így mindenképpen nagy előrelépést tehet a cég ezzel a megoldással a gyorstöltők piacán.

A Xiaomit ismerve nem kell éveket várni az új technológia bevezetésére, véleményem szerint a következő csúcstelefonnal be is mutatkozhat – ez a jövő év elejére várható.