Január óta szivárognak az információk a Xiaomi hajlítható eszközéről, most egy friss videó került fel róla a YouTube-ra.

Xiaomi Flex

Mint a januári cikkben kifejtettem, ez az év az 5G és a hajlítható/összehajtható mobiljairól fog szólni. Két nagy gyártó már be is mutatta az elképzelését ebben a kategóriávan, a Huawei a Mate X és a Samsung a Galaxy Fold személyében. A kínai gyártónak kissé más az elképzelése, az ő készüléküket nem egy, hanem egyből két helyen is be lehet hajlítani, és a videók alapján a készülék minden pontja azonos „vastagságú”. Hivatalosan még nem mutatták be a kész készüléket, ebből gyanítható, hogy még nem végleges példányról van szó, de teljes mértékben használhatónak tűnik.

A videó alapján a kijelző 7-8” körüli mérettel, és 3:2-es képaránnyal rendelkezik nyitott állapotban, összehajtva viszont már kompakt méretet kapunk, és kissé ívesnek is tűnik a készülék – bár a renderképeken ennek nyoma sincs. A kijelző – a mobil pozíciójához megfelelően – OLED panel lesz, amit a Visionox Technology szállít a gyártónak, a meghajtásról mi más is gondoskodhatna, mint a Snapdragon 855 SOC 10 GB RAM társaságában. Természetesen egyik komponens sem tekinthető biztosnak, amíg be nem mutatják a nagyközönségnek, mint ahogy a nevéről sincs semmi konkrétum, de Mi Fold vagy Mi Flex néven hallunk a legtöbbet felőle. Meglátásom szerint a Mi Flex valószínűbb a kettő közül, a Samsung már használja a Fold nevet, és ebbe a hibába csak nem futnak bele, vagy egyszerűen egy másik névvel illetik majd a „telefont”.

Egy korábbi videó az eszközről

A pletykák itt nem állnak meg, állítólag az ára is sokkal barátibb lesz az eddig bemutatott két hasonló készülékekhez képest, így az árcédulán 999 € díszeleg majd (szemben a Samsung 2 000 €-s, és a Huawei 2 299 €-s árcédulájához).

Továbbra is kíváncsian várjuk a fejleményeket, ha megtudunk valamit, jelentkezünk a friss információkkal.