A cég mindig élen járt a technológiai innovációk területén, és a boszorkánykonyhából most is érdekes tervek láttak napvilágot.

Vivo Nex2 01

Sok mindenben volt már eddig is első a mobilszektorban a cég, gondoljunk csak az első QHD felbontású panelre, vagy a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasóra, esetleg az első Hi-Fi minőségű audiochipre, elég sok dolgot tettek le az asztalra eddig is. És szerencsére ez a hozzáállás nem változott a mérnököknél, akik legutoljára a készülékből kiugró előlapi kamerát alkották meg. Ezt – és a korábban is említett fejlesztéseket – sok más gyártó is átvette, vagy az eredeti megoldást finomítva használja, és szerintem árgus szemmel figyelik a gyártó minden lépését/fejlesztését. Adott a Vivonál a Nex széria, ami akár a következő generációs telefonok előfutára is lehet – lehet praktikusabb lenne a NexT név – ahol először eltüntették az előlapi kamerát a szemünk elől, és a házba rejtették (Vivo Nex), majd egy csavarral el is hagyták a szelfi egységet (Vivo Nex Dual Screen Edition), ahol is a telefon hátlapjára is raktak egy kijelzőt (elöl 6,39”, hátul pedig 5,49” panel) ami fölött elfért a három kamera.

Vivo Nex2 02

Vivo Nex Dual Screen Edition

Eme széria következő darabja sem lesz kispályás, bár a specifikációról semmit nem tudni még, vannak tippek, hogy egyből két verzió érkezik majd, az egyik a Snapdragon 700-as sorozatú SOC-át használja, míg az abszolút csúcsot a Snapdragon 855-tel szerelik majd. De nem is ez (lesz) a lényeg, a Nex 2 néven emlegetett mobil legnagyobb dobása megint a kamera terén lesz, mégpedig a leválasztható kameramodulnak köszönhetően. Ezt egyszerűen csak leválasztjuk a hátlapról, és ha videotelefonálni szeretnénk, rárakjuk a kijelzőre, és lehet is használni.

Vivo Nex2 03

Magáról a technológiáról, vagy a megvalósítás mikéntjéről senki nem tud semmit (maximum a mérnökök – de ők hallgatnak), de mindenképpen érdekesek a képek, és maga a koncepció is. Ha tippelnem kellene, akkor a rögzítés módja valamilyen mágneses elven történik majd, a kommunikáció pedig Bluetooth (esetleg Wi-Fi) kapcsolaton keresztül történik a kameramodul és a készülék között. Azt sem tartom ördögtől való elképzelésnek, hogy egy kis méretű akku is helyet kap benne, hogy akár a telefontól fizikailag távolabb (pl. 1-2 méterre) is működjön a szerkezet, a töltése pedig az eredeti helyére való visszaillesztéssel lenne megvalósítva.

Vivo Nex2 04

Nagyon kíváncsi vagyok miként oldják majd meg a felmerülő problémákat, őszintén megvallva nagyon tetszik az elképzelés, és várom a bemutatót, illetve a kész terméket – a tesztekkel együtt. És ugyanígy érdekel a ti véleményetek is, hogy szerintetek az ötlet jó-e vagy semmilyen körülmények között nem érdekelne ez a megoldás? Írjátok meg bátran, mit gondoltok erről az újításról.

forrás: GizChina


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: