Ha minden jól halad, hamarosan érkezik az új széria a Xiaomitól.

A Redmi Note 9 egy ideje már a piacon van, de az alap kiadás eddig nem nagyon hallatott magáról, annyit tudtunk csak, hogy hamarosan érkezni fog. Nos, a pontos dátum egyelőre még nincs meg, viszont a specifikáció – már biztos. Az eddig megszokottaktól eltérően idén nem két tagból áll majd a típus, hanem három résztvevő küzd a kegyeinkért – más-más felszereltséggel és árcédulával – a nevük pedig Redmi 9A, Redmi 9C és Redmi 9 lesz.

Közös pontok itt is lesznek az egyes modellek esetén, ilyen a 6,53”-es IPS panel, az 5000 mAh-ás akkumulátor, a microSD támogatás, de az USB Type-C, a 3,5 mm-es jack és az infraport is. De lássuk részletesebben, mit tudunk idáig a mobilokról!

Redmi 9A

A kijelző mérete adott, míg a felbontása ennek a legszerényebb, pontosan 720 x 1600 pixel. A meghajtásról a MediaTek Helio G25 chip felel, mellé a Mali-G31 GPU társul. Memóriából 3 GB, míg tárhelyből 32 GB-ot kapunk, amely maximum 512 GB-os memóriakártyával bővíthető. A hátlapon egy kamera kap helyet, amely felbontása 13 megapixel lesz, míg az előlapon ez 5 megapixel.

Redmi 9C

Ez a modell megegyezik a Redmi 9A-val, csupán a tárhely mérete lett a duplája, azaz 64 GB. Emellett a hátlapi kamerákból immár kettő foglal helyet, amelyek 13 + 2 megapixelesek lesznek, az előlapi szenzor marad ugyanaz, mint az előző modell esetén. Állítólag készül egy NFC képes változat is – ennél a plusz chip mellett három kamerát kap, amely 13 + 5 + 2 megapiyel-esek lesznek.

Redmi 9

Ez a modell lesz a csúcsa ennek a szériának. A kijelző mérete itt is 6,53”, de a felbontása immár 1080 x 2400 pixelre nő. A meghajtásról már a MediaTek Helio G70 felel, mellé a Mali-G52 GPU társul. Memóriából 4 GB-ot kapunk, a tárhely mérete pedig 64 GB-ra nő. A kamerák számában is nőtt a tét(el), ezek felbontása 13-8-5-2 megapixel lesz, az előlapi egység szintén 5 megapixelben képes rögzíteni a képeket.

Az árazásuk – természetesen a hazai piacon – a következőképpen alakulnak: a legolcsóbb modell 35-40 ezer forint körül várható, míg a 9C 45-50 ezer forinttal indul, a Redmi 9 pedig 55-60 forinton debütálhat. Természetesen az itt feltüntetett specifikációkat és árakat kezeljük fenntartással.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük, hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Kövessétek Facebook oldalunkat és keressetek minket privát üzenetben! Csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz is, és kérdezzetek tőlünk bátran!

Vásárlási segédlet: