A legjobb 5,97″-os és a Mi 9 család legújabb tagja kuponnal most mélyen a listaár alatt csíphető meg a K20 Pro-val egyetemben!

Xiaomi Mi 9T 2

A személyes kedvencem a mai péklapátok között a Xiaomi Mi 9 SE, erősen dobálok a malacperselybe, hogy minél hamarabb legyen lehetőségem beújítani. A Xiaomi Mi 9 SE a jelenlegi csúcsmodell kistestvére. Ebben a Qualcomm Snapdragon 712 a központi lapka, amiben nyolc magot találunk maximum 2,3 GHz-es órajelen, mellette pedig 616 az Adreno 616 dolgozik, mint a grafika gyorsításáért felelős lapka. A mostani akcióban a 6 GB RAM-mal és 64 GB/128 háttértárral szerelt verziót egyaránt beszerezhetjük, természetesen mindegyik Global verzió, így itthon is használható, működik vele a 4G mobilnet is. A telefon igazi érdekessége azonban nem a processzor, nem is a B20 támogatás, hanem a hátlapon található három kamera. Ez a telefon az Mi 9 után a második hátsó háromkamerás mobilja a Xiaominak, ami a netes vélemények szerint valóban lenyűgözően sikerült. Szerencsére az ára nagyon sokat apadt a bemutatáskori összeghez képest, egy jó kuponnal megspékelt összeggel nem lehet nála jobb vételt találni ezen a képátlón.

Xiaomi Mi 9 SE

A Mi 9T lényegében a nemrég bemutatott Redmi K20/K20 Pro Global (európai verziója), kiegészítve azokkal a jellemzőkkel, amik számunkra fontosak, ilyen például a B20 sáv támogatása. A két K20 modell variáns kapcsán elmondható, hogy fizikai paramétereket tekintve nincs különbség a telefonok között, mindkettő 156,7 x 74,3 x 8,8 miliméteres kiterjedéssel bír, amihez 191 grammos tömeg társul. A  legnagyobb különbséget a hardver jelenti, a gyengébbi modell a Snapdragon 730-at, míg az erősebbik Snapdragon 855-öt kapta meg. A panel, ahogy az elvárható OLED megjelenítő, az ujjlenyomat-olvasó is mögé került, ahogy azt korábban már megszellőztették. A Redmi széria visszatért a notch nélküli designhoz, így az előlapi kamera a készülék tetejéből csúszik ki, ez egy 20 megapixeles (f/2,2) egység lett.

Redmi K20 01

Hátlapi kamerából sincs hiány: a főegység a 48 megapixeles Sony IMX586 (a sima K20 modell esetén IMX582) f/1,8-as optikával, mellé egy 13 megapixeles ultraszéles és egy 8 megapixeles telefotó rendszer került. Ahogy megszoktuk ennél a rendszernél, a pixelösszevonás eredményeként nem 48 megapixelben kapjuk a legszebb képeket, hanem 12 megapixelen. A videózás terén is hozza az elvárt tudást, 4K rögzítés esetén 30/60 fps-t kapunk, vagy ha megelégszünk kisebb felbontással is, akkor akár 1080p@960fps felvételek is rögzíthetőek.

Redmi K20 02

Egyéb tekintetben is minden földi jóval telepakolták az újdonságokat, így adott a dual-bandes Wi-Fi, ami a/b/g/n/ac támogatással bír, mellé az 5.0-ás Bluetooth egység is rendelkezésre áll, valamint elsőnek a Redmi széria történetében már az NFC sem hiányzik. A helyzetünket az A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS műholdak segítik, és a telefon tetején ott csücsül az infraport is – a hagyományokhoz hűnek kell maradni. Az akkumulátor 4000 mAh kapacitású, a K20-ban 18 W-os, míg a Próban 27 W-os gyorstöltést kapunk, az utóbbi 58%-ot ígér 30 perc alatt. Az energia visszatáplálását USB Type-C csatlakozóval tehetjük meg, de a mérnökök hallgatva a felhasználókra a 3,5 mm-es jack csatlakozót is meghagyták. Szoftverből a jól megszokott MIUI került bele – a 10-es verzió – míg Androidból a Pie szolgáltatja az alapot, ezt spékelték meg a Game Turbo 2.0-val, ami zökkenőmentes játékot és Wi-Fi – 4G váltást kínál.

Mi 9T

A Mi 9T a gyengébbik K20-as Redmi képességeit örökölte meg, azaz a SoC Snapdragon 730, a 6,39 colos AMOLED panel maradt, ahogy a 48.0 MP + 8.0MP + 13.0 MP-es hátlapi kameratrió is. Ami számunkra lényeges, hogy B20 támogatás és magyar nyelv van, NFC és persze jó ár van! Szállítási módnak válasszátok a HK Priority Line módozatot, így a hőn áhított telefon VÁM- és ÁFA-mentesen fog érkezni.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: