A Xiaomival együttműködő Huami egyből két okosórát leplezett le, amik a szív működéséről adnak hasznos információt nekünk.

Amazfit borito

 

Az első az Amazfit Smart Watch 2, aminek a kijelzője a klasszikus kerek számlapra hajaz, a kijelzője egy 1,39″-es, 454 x 454 pixel felbontású OLED panel, amely védelméről a Gorilla Glass 3 gondoskodik. Az óra meghajtásáért a Snapdragon Wear 2500-as lapka felel 512 MB RAM és 4 GB tárhely társaságában. Az óratok cirkónium kerámiából készült, és 5 ATM-ig (50m) vízálló.

amazfit smart watch 2 01

A szoftvere az Amazfit OS lett, természetesen mind az Androidot, mind az iOS-t futtató telefonokkal kompatibilis. A SOC e-SIM támogatással rendelkezik, és a beépített mikrofonnak és hangszórónak hála 4G hálózaton van lehetőségünk hívások lebonyolítására. Az aktivitás precízebb nyomon követésének érdekében a GPS, a GLONAS és a BeiDou műholdakkal határozhatjuk meg helyzetünket.  Az alapmodell 1000 jüanért (~40.000 Ft) vásárolható meg, míg az EKG-val szerelt változatért 1300 jüant (~53.000 Ft) kell fizetni – ez a verzió 60 percnyi adatot képes tárolni.

amazfit smart watch 2 02

A hivatalos forgalmazók már a mai napon megkezdik az értékesítést (JD, T-Mall, stb.), több viszonteladó hamarosan raktárra veszi. Készült egy limitált kiadású Avengers verzió is az órából, ezért 1500 jüant kérnek el, csak küllemében tér el a két bemutatott modelltől. Nem valószínű, hogy itthon hozzájut majd bárki is hozzá – de ha valakinek sikerül, kérem jelentkezzen nálunk…

amazfit smart watch 2 03

Középen a fehér óra az Avengers kiadás, tőle balra az alap verzió, míg jobbra az EKG mérésre is alkalmas kiadás látható

A másik bemutatott óra az Amazfit Health Watch, amely formailag a Bip-re hajaz, így szögletes kijelzővel rendelkezik, amely 1,28”-es, felbontását tekintve 176 x 176 pixeles színes megjelenítővel rendelkezik.

Amazfit Health Watch 01

A tok fémből készült, a megjelenítőt pedig edzett üveg védi a sárülésektől. Ennél a modellnél az EKG szenzoron és a pulzusmérőn van a hangsúly, amik a szívbetegségben szenvedők számára lehetnek hasznosak. A Smart Watch 2-hez hasonlóan mindkét érzékelő kombinációja képes érzékelni a ritmuszavarokat és a pitvarfibrillációt. Tömege mindössze 14 gramm, 7 napos készenléti idővel rendelkezik, és 3 ATM-ig (30 m) vízálló. Kínában ezért a modellért 700 jüant (~ 28. 000 Ft) kérnek el, a forgalmazása ebben a hónapban kezdődik meg.

Amazfit Health Watch 02

Az árak csak Kínán belül értendőek, a nagyobb áruházak ennél drágábban fogják értékesíteni az órákat, így az itt leírt összegek inkább támpontok, a pontos összegekről – egyelőre – nincs információnk, de amint biztosat tudunk, megosztjuk veletek.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: