Friss hír, hogy a kínai vállalat saját SOC-ot gyárt majd a saját telefonjaiba.

OppoM1 01.jpg

A LetsGoDigital nemrég felfedezte, hogy Az Oppo által az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához (EUIPO) eljuttatott szabadalmi védjegy alapján saját tervezéső chipet kíván gyártani a jövőben. Ezzel a Samsung – Apple – Huawei után (a Xiaomi Surge S1 chipet hagyjuk) ők is saját fejlesztéssel hódítanának. A chip neve Oppo M1 lesz (elvileg), ezzel kívánnák leváltani az eddig használt Qualcomm és MediaTek egységeket. Az első pletykák még a nyáron jelentek meg a témában, azóta a cég állítólag több mérnököt is átcsábított a Speadtrumtól és a MediaTektől – bár ezt az információt nem erősítették meg.

OppoM1 02

Az egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan mit jelent az “M” a chip nevében, valószínűleg az “M1” az Oppo első mobil processzorára utal. Jelenleg homály fedi, hogy hol tartanak a fejlesztéssel, elvégre egy ilyen SoC megtervezése nem kis feladat, éveket vehet igénybe. Az sem tisztázott, hogy a kész termék csak a saját telefonokban fog-e szolgálatot teljesíteni, vagy más gyártókat is kiszolgálnának vele. Sokan már a 2020-as barcelonai MWC-re várják a nagy leleplezést, ami február 24-27 között kerül megrendezésre.

Forrás: LetsGoDigital


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve, mert amit mi nem találunk meg, olyan kupon nincs is!  Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

facebook button final

Vásárlási segédlet: