A vállalat feje magára vállalta az új termék hibáját, amiben (szerintük) a Huawei is szerepet játszik.

Galaxy fold 01

“Nagyon kínos. Nem volt készen, de én erőltettem a megjelenést.” Ezt mondta DJ Koh, a Samsung vezérigazgatója néhány napja az Independentnek adott interjúban. Ezzel egy személyben magára vállalta a hibás terméket. Jelenleg kétezer Foldot tesztelnek, így abban reménykedik a vállalat, hogy újabb probléma nem adódik a startig, amire az ünnepi szezonban számíthatunk. De hogy egy dél-koreai ünnepre gondolt, vagy egy „nyugati” ünnepre, az rejtély marad, így augusztus és december között bármikor sor kerülhet a bemutatóra – személy szerint a karácsony előtti időszakra tenném a voksomat.

Galaxy fold 02

A beszámoló szerint több problémára is fény derült a tesztek során, a legkomolyabb és legnagyobb visszhangot kiváltó hiba mégis a hajlítható panel egyik rétegével volt, amit többen is valamiféle fóliának néztek, mint a kijelző integrált részének. Ez a réteg az új verzióban már a készülék illesztése alá hajlik, így nem juthat senki eszébe sem ennek eltávolítása. Ezen kívül a zsanérokat is újraszerkesztették, amik a készülék kinyitásakor tovább feszítik a filmréteget majd. Állítólag a vietnámi üzem nemsokára megkapja a szükséges alkatrészeket a gyártás elindításához, ami után kell még egy kis idő, hogy a kezdőkészletet felhalmozzák – bár az jó kérdés, mekkora piacra számít a Samsung a csillagászati ár ellenére.

Galaxy fold 03

És mi köze mindehhez a Huaweinek? Mindössze annyi, hogy nagy valószínűséggel ők hamarabb dobják piacra a saját megoldásukat, a Mate X-et, emiatt siettették a Foldot. A kínai vállalat eredetileg szeptemberben szerette volna a boltok polcain látni a készüléküket, de a Samsung fiaskója után inkább elhalasztották a startot, így van idejük meggyőződni, hogy nekik sima lesz a rajt. A megjelenés dátuma egyelőre ismeretlen, Koh néhány napja még egy kis türelmet kért a felhasználóktól.

Galaxy fold 2 01

Samsung Galaxy Fold 2

És így a végén szaladjunk előre egy kicsit a dél-koreai vállalattal, mivel már egyes források szerint készül a Galaxy Fold 2 is a boszorkánykonyhában. Az új készülék már szakít is a Fold designjával, mivel az egy 6,7” -os megjelenítőt kap, ami a telefon összecsukott állapotában a készülék belsejében lesz. Ebben a zárt állapotban egy miniatűr, alig 1” -os kijelző lenne csak látható, ami a fontosabb információk megjelenítésére szolgálna. Ezzel részben visszatérnének a kagylós mobilokhoz a nyugati világban, mivel a cég továbbra is gyárt kagylómobilt, igaz azokat csak a Távol-Keleten értékesíti, a legerősebb hardverrel, és horror áron.

Galaxy fold 2 02

Samsung W 2019

Nektek mi a véleményetek, hogy tetszik ez a kialakítás? Az ár ellenére vennétek ilyen készüléket? Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, írjátok meg nekünk.

Forrás: Independent


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: