2018 decemberében adta be a kínai vállalat a szabadalmi hivatalhoz a saját megoldását, ami most került nyilvánosságra.

Xiaomi camera 01

Zoom kamerával elég kevés gyártó büszkélkedhet, csupán az Oppo és a Huawei rendelkezik ezzel a technológiával, így a dobogó harmadik helyére futhat be a Xiaomi. A szabadalom szerint a cég egy „periszkóplencsés technológiára” tette le a voksát, ilyen megoldást használ amúgy az előbb említett két vállalat is. Eléggé valószínű, – főleg ha figyelembe vesszük az eltelt időt is – hogy a cég vagy egy prototípuson, vagy egy új eszközön dolgozik ezzel a technológiával, bár egyelőre semmi biztosat nem tudni ezzel kapcsolatban. A Kínai Szabadalmi Hivatalnál ugyanis megjelent egy ábra, ami a periszkóp kamerarendszeréről árulkodik, ennek lencséje merőleges lenne az elsődleges lencsére. Persze az az ábrából nem derül ki, hogy melyik képalkotóegység lenne ekképpen elforgatva, illetve arról sem szól a fáma, hogy egy- vagy több egység kapná meg ezt a technológiát. A fókusztávolságról sem lehet egyelőre semmit sem tudni, de a riválisok megoldásából kiindulva valahol 125-135 mm közé teszik a periszkóp lehetőségeit a merészebbek, amivel így akár 50-szeres távolságra el lehet látni úgy, hogy közben a képminőség nem csökken jelentősen.

 Xiaomi camera 02

Ha a pletykáknak hinni lehet, a Mi Mix 4-ben debütálhat majd ez a kamerarendszer, ami nem lenne meglepő, ez a széria szokta elhozni a gyártó merész újításait – amit talán már az ősszel be is mutatnak nekünk. Erre elég jó esélyünk is lehet, mivel a Mi Mix 3-at 2018 októberében adta ki a gyártó, és az éves frissítési ciklust figyelembe véve október-november környékén érkeznie kell az új telefonnak, amibe a pletykák szerint a 100 W-os gyorstöltés is belekerül, amiről korábban már mi is írtunk.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: