Hamarosan érkezik az új brand legújabb készüléke, ami már 64 megapixeles kamerát fog használni.

Redmi 01

Nem is olyan régen vált ki a Xiaomitól a Redmi, és sorra mutatják be a jobbnál jobb terméketet. Most arról érkeztek „hivatalos” információk, hogy ismét egy új készüléket terveznek bemutatni. A technikai paraméterekről semmit nem tudni, ahogy a nevéről sem, de a kamera mindenképpen nagy durranás lesz benne. Most a csúcsot a 48 megapixeles megoldások jelentik, természetesen a legjobb minőséget nem ebben a felbontásban nyújtják, hanem 4 pixel összevonásával 12 megapixeles felbontásban. Erre licitált rá a Samusng a nemrég bemutatott új, 64 megapixeles kamerával, ami az ISOCELL Bright GW1 technológiát használja. Az elv ugyanaz, mint a korábbi szenzoroknál, azaz a négy szomszédos pixel összegzésével 16 megapixeles, kellően világos és részletes fotók nyerhetők ki belőle még éjszaka is. A szenzor mérete 1/1,72″-es, ami jóval nagyobb méretű a konkurencia megoldásainál, ehhez társul 64 megapixeles felbontás, és a 0,8 mikronos képpontok.

Redmi 02 1

Így fest a szenzor

Emellett a Samsung Super PD-autofókuszt, nagy dinamikaátfogást és 480 FPS-es lassított felvételt is ígér az új megoldásban. Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy a quad bayer szenzorok maximális felbontásnál nem igazán teljesítenek jól, legtöbb esetben „csak” kisebb felbontáson (12, 16 MP) rögzítenek, ami persze a legtöbb esetben elegendő, főleg ha zoomkamera is társul melléjük. Ezzel a modullal készített felvételt posztolt a Weibo mikroblogra a Redmi, ami első (második, és sokadik) ránézésre nagyon szép – és részlet gazdag – képeket fog készíteni.

Redmi 02

A Weibóra feltöltött kép

Így a Redmi az elsők között kezdi használni majd az új, 64 megapixeles Samsung kamerát. A Quad Bayer szenzor mindezeken felül lehetővé teszi a valós idejű HDR-t is, így a kamera képességeire e tekintetben sem lehet panasz. Kérdés, hogy erre mit lép a Sony, ugyanis ez a két cég uralja a mobilokba szánt szenzorok piacát. A Redmi már a Note 7 esetében is gyorsan váltott beszállítót, mivel a Redmi Note 7 még a Samsung ISOCELL Bright GM1 kameramodullal érkezett, addig a telefon Pro változatában már a Sony IMX586 teljesített szolgálatot – az utóbbi egység jobban is teljesít, így ha a Sony jobb modult tesz le később, nem kérdés, hogy lépni fognak, és akár egy Pro változat kapcsán ismét váltanak.

Redmi 03

Nos, kíváncsi vagyok, ezúttal milyen mobillal készül a kínai vállalat, de számathunk arra, hogy minden értelemben nagyszerű készülék lesz, és a plakát tanulsága szerint hamarosan találkozunk is vele. Arra is mérget veszek, hogy az ára (Kínán belül mindenképpen) baráti lesz – természetesen itt az ár/érték arányra gondolok – úgyhogy a konkurencia ismét fogcsikorgatva figyelheti az eseményeket.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban. Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek új bejegyzést írva is!

Vásárlási segédlet: