A kínai távközlési hatóság hivatalos oldalán a képek mellett megjelent a telefon teljes specifikációja.

Redmi 8A 01

Korábban is szivárogtak ki képek az érkező Redmi 8A telefonról, ebből a specifikáció egy részét (részben) le lehetett szűrni, most viszont minden hardverelemről van valamennyi információnk. A telefon az M1908C3KE modellszámon fut, a mérete 156,3 x 75,4 x 9,4 milliméter, tömege 188 gramm. A feljegyzés szerint fekete, piros, kék, rózsaszín, fehér, zöld, lila színben jelenik meg, viszont a hivatalos információk szerint csak három vagy négy szín közül lehet majd választani. A kijelző mérete 6,2”-ra hízik – az előd 5,45”-os megjelenítőjével szemben – és a felbontása 720 x 1520 pixel lesz. Ez elég rosszul érinti azokat, akik eddig a kompakt(abb) méret miatt kedvelték ezt a termékvonalat.

Redmi 8A 02

Az előlapi kamera 8 megapixeles felbontásban képes rögzíteni a felvételeket, míg a hátlapon egy 12 megapixeles egység árválkodik. A TEENA oldalán ugyan három egységet említenek, de ez valószínűleg elírás a részükről – mindenhol egyöntetűen egy kameráról esik szó. A hardver tekintetében is frissül a telefon, a motorháztető alatt a Snapdragon 439 (2,0 GHz-es nyolcmagos processzor) dolgozik, memóriából 2, 3 és 4 GB-os méret közül lehet majd választani, a belső tárhely pedig 16, 32 vagy 64 GB-os lehet, ezt maximum egy 512 GB-os memóriakártyával tudjuk bővíteni. Az akkumulátor kapacitása sem marad a régi, ezt feltornázták egészen 5000 mAh-ra. Az operáció rendszerből pedig az Android 9-et kapja meg, a megszokott MIUI kezelőfelülettel.

Ugyan a Xiaomi szeptember 24-én tartja majd az idei év utolsó nagy bemutatóját – amire mindenki a Mi Mix 4-et és a MIUI 11-et várja, de biztos, hogy a Redmi 8A nem ekkor fog debütálni. Lehet, úgy jár, mint a Redmi 7A májusban, és csendben – minden csinnadratta nélkül – elkezdik értékesíteni a telefont. Aminek az ára 100 dollár körül alakul majd, talán kissé alatta is marad.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: