8 magos SoC, 4 GB RAM, friss Android. Minden adott egy jóáras első telefonhoz.

Leagoo S11 v2

30 éve az is élményszámba ment, ha vezetékes telefon volt a lakásban, manapság már a gyerekek is okostelefonnal rohangálnak. Ennek bizony vannak árnyoldalai is, ami viszont nagy pozitívum szülői szempontból, hogy segítségével bármikor elérhetjük szemünk fényét, vagy akár GPS-alapú nyomkövetést is be tudunk állítani, hogy mindig tudjuk, merre jár.

Ma már bevett gyakorlat, hogy iskolakezdésre a gyermek telefont kap. Hogy ezt ki lépi meg és ki nem, azt az egyéni preferenciákra bízzuk. Ha azt pártoljuk, hogy legyen nála telefon, hogy mindig el tudjuk érni, akkor sem biztos, hogy azonnal a legdrágább csúcsmodellt kell megvennünk neki, még akkor sem, ha ezt egyébként anyagi lehetőségeink engednék. Természetes dolog, hogy minden szülő a legjobbat akarja utódjának, de biztosan nem fogja visszavetni a fejlődésben, ha nem egy Huawei P30 Pro-val érkezik meg az első nap az iskolapadba.

Szerintünk érdemesebb egy olcsó modellben gondolkodni, olyanban, amit nem kell feltétlen sajnálni és nem fog nagyon fájni, ha lepottyan, netán betörik a kijelzője vagy egyszerűen elhagyja a poronty. Nyilván az sem jó megoldás, ha egy 4 évvel ezelőtti modellbe fektetünk, amin egy örökkévalóság megnyitni bármilyen alkalmazást, tehát hardver és szoftver tekintetében nem árt egy minimális szintet és frissességet hozni.

Leagoo S11 2

A Leagoo új, S11 névre keresztelt modellje hozza mindazt, amire szükség lehet, kellően barátságos áron. Nézzük is, hogy mit tud!

Szó mi szó, a 6,3 hüvelykes kijelző nem egy gyerektenyér-barát méret, de mostanra ez lett a bevett képátló szinte minden kategóriában. Ennek okán ebben találunk megfelelő kínálatot, és mivel lényegében a 6,3” egy felnőtt számára is csak két kézzel használható teljes funkcionalitással, a gyerek is hamar meg fogja tanulni. Ez az átmérő 158,3 × 76,7 × 8,55 mm-es készülékházat eredményez, ami átlagosnak mondható a kategóriában a tömeggel egyetemben, ami 160 gramm. A megjelenítő egy 720 × 1520 pixel felbontású IPS LCD panel, ami távolról sem csúcs, de nem is azt keressük. Notch van, de a legfrissebb, vízcsepp formájú. Kukkantsunk be a motorháztető alá!

A központi egység egy Helio P22 SoC, 12 nm-es, 8 magos, 2 GHz-en ketyegő darab. Kellemes belépőszintű cucc, a 4 GB RAM-mal megtámogatva hozza azt a szinte, amire első körben szükség lesz. A beépített háttértár mérete 64 GB, ez microSD kártyával (maximum 128 GB) tovább növelhető. Ilyenkor viszont a SIM tálcából lövünk el egy töltényt, mivel az az alábbiak szerint konfigurálható: 2 nano SIM vagy 1 nano SIM + micro SD kártya.

Leagoo S11 soc

Adatkapcsolatok terén nem domborít rosszul az új Leagoo: van beépített GPS (Glonass), a Bluetooth 5.0 szabványú, a WiFi modul a/b/g/n-t tud, de legalább kétsávos, és ami fontos: 4G kapcsán a B20 sáv támogatott! Az ujjlenyomat-felismerő szenzor a hátlapra került, de arcalapú-feloldás is beállítható. Előbbi a biztonságosabb, utóbbi a kényelmesebb. A kamerás tudás olyan, amilyen. Az előlapi kamera egy 8 megapixeles darab, míg a hátoldalra egy 13 megapixeles főszenzor (f/2.2) és egy 2 megapixeles segédszenzor került. Vélhetően nem egy P30 Pro szint, de nem is kell annak lennie egy első telefonnak.

Leagoo S11 akku

A 3300 mAh-s telepet szintén közepesre értékelhetjük, 1 napot ki fog bírni – ha nincs mindig nyomkodva, akkor lehet, hogy többet is. Előnye viszont, hogy könnyen cserélhető. A töltése egy type C USB csatlakozón keresztül történik, maximum 10 wattal. Az EU töltőfej és az USB kábel része a csomagnak, ahogy egy átlátszó szilikontok is. Szintén pirospont jár a szoftveres oldalért, mivel a Leagoo S11-en friss Android 9.0 fut (természetesen magyar nyelven is használható az OS).

Leagoo S11 spec

A Leagoo S11 annyira új modell, hogy jelenleg az előrendelések zajlanak rá. Minél korábban rendeljük meg, annál olcsóbb érkezik, ugyanis az első 500 példány 89,99 dollárért találhat gazdára, ami körülbelül 25.990 forintot jelent a mostani árfolyamon. Véleményünk szerint ez egy korrekt ár ezért a hardverért a friss szoftverrel egyetemben, ennél kevesebbért nem szokta megérni okostelefonba invesztálni. Ha megtetszett, nem érdemes sokáig várni, hiszen folyamatosan nő az állapotjelző vonal, ami az 500-as darabszámig tartó állapotot jelöli. Szállításhoz válasszátok a vám- és ÁFA-mentes EU Priority Line opciót, ami 3,67 dollár, tehát durván 1100 forint.

A telefon megvásárlásához kattints az alábbi linkre (a teljes specifikáció is itt található):

Leagoo S11 4 GB RAM/64 GB ROM – Global version


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: