Új szintre lép a kínai vállalat a QI töltők terén, ez a teljesítmény már elég meggyőző.

Xiaomi Qi 00

Tegnap mutatta be Kínában az új vezetékmentes gyorstöltőjét a Xiaomi, ami 30 wattos teljesítménnyel bír. Ezt a technológiát első körben a hamarosan debütáló Mi 9 Pro 5G tudja majd használni, a telefon premierje azonban még nem tudni, mikor lesz. A QI töltő technikai paraméterei meggyőzőek, példának okáért egy 4000 mAh-ás akkumulátort 50 %-ra 25 perc alatt képes feltölteni, míg a 100%-os szinthez is csupán 69 percre van szüksége. Nem mellesleg a formája is (megszokottan) szépre sikerült.

Xiaomi Qi 01

De nemcsak ezt a töltőt mutatta be a gyártó, a másik teljesítménye ugyan nem ekkora – de mindenképpen tekintélyes – viszont érdekes megoldás rejtőzik benne. Ez a szerkezet ugyan „csak” 20 W-tal képes energiát pumpálni a ráhelyezett készülékekre. Az érdekessége abban rejlik, hogy automatikusan érzékeli, hova tettük rá a készülékünket, és a töltő „odavándorol” alá, nem kell a pontos elhelyezéssel bajlódnunk. Két eszközt is a töltőpadra helyezhetünk, ebben az esetben először azt a készüléket tölti, amelyik hamarabb rákerült, és ha azzal végzett, jöhet a következő. Ez a technológia képes a 10 W-os (szintén vezetékmentes) visszatöltésre is.

Xiaomi Qi 02

A jövőről is szót ejtettek a vállalatnál, így már tudni lehet, hogy a következő körös flagship készülékei már a 40 W-os Qi töltést is kezelni tudják majd, és gőzerővel készül a vezetékes 100 W-os töltés is.


Ne feledkezzetek meg róla, hogy vásárlás előtt keressetek meg minket, hogy megnézzük hol kapható a kiszemelt termék a legolcsóbban, esetleg kuponnal egybekötve. Csatlakozzatok Facebook oldalunkhoz és keressetek minket privátban! Csatlakozhattok Facebook csoportunkhoz is, ott pedig nyugodtan kérdezhettek, akár új bejegyzést írva!

Vásárlási segédlet: